Σαν παιδί, σίγουρα έπαιζες τον κατάσκοπο με τα παιδιά της γειτονιάς και ονειρευόσουν, ότι όταν μεγαλώσεις, θα γίνεις ο καλύτερος μυστικός πράκτορας του FBI.

Μεγαλώνοντας όμως και συνειδητοποιώντας πόσες ικανότητες απαιτεί πραγματικά μια τέτοια θέση, αρκέστηκες, στο να κατασκοπεύεις στα σόσιαλ, πρώην γκόμενους και φίλους. Το κουσούρι έμεινε. Ας δούμε λοιπόν μέσα από ένα τέστ, αν πραγματικά θα έκανες για αυτή την δουλειά.

Η αλήθεια είναι, ότι για να γίνεις πράκτορας του FBI, περνάς από ιδιαίτερα χρονοβόρες δοκιμασίες (μυαλού κυρίως), ώστε να εξακριβωθεί ότι ο δείκτης IQ σου, ο δείκτης EQ σου, η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, η αποφασιστικότητά σου και η ταχύτητα να παίρνεις αποφάσεις. Ακόμη, η διαχείριση κρίσεων, οι επικοινωνιακές σου ικανότητες, η ικανότητα συνεργασίας, η ικανότητα στοχοπροσήλωσης, η ικανότητα να θυσιάζεις την προσωπική σου ζωή και να ελέγχεις τα όριά και τα συναισθήματά σου, η διαχείριση φόβου, η ικανότητα δημιουργικής σκέψης, οι ικανότητες επίθεσης και άμυνας, η ικανότητα σωστής διεξαγωγής μια έρευνας βήμα- βήμα, η γνώση αποκρυπτογράφησης κωδικοποιημένων κειμένων και πολλά ακόμα skills, είναι στα επίπεδα που χρειάζεται για αυτήν την θέση.

Όπως καταλαβαίνεις,  οι δοκιμασίες αυτές, είναι πολύπλοκες, ηθικά φορτισμένες, εξαιρετικά απαιτητικές και όλα φυσικά, κρίνονται στην λεπτομέρεια.

Για το λόγο αυτό,  μόνο το 5 % των ατόμων που έχουν περάσει από αυτές τις διαδικασίες, επιτυγχάνουν και κερδίζουν μια θέση στην μυστική υπηρεσία.

Ωστόσο, εδώ θα δούμε ένα σχετικά απλό τεστ, που μέσω 5 ερωτήσεων- καταστάεων, θα φανεί, αν έχεις το φυσικό χάρισμα να αναπτύσεις δημιουργική σκέψη όταν χρειάζεται, καθώς και τη ταχύτητα με την οποία αυτή αναπτύσσεται.

Αν θες να κάνεις την διαδικασία σωστά, θα πρέπει να βρεις τη λύση της κάθε ερώτησης, εντός χρονικού περιορισμού (50’’). Μετά την επεξήγηση της κάθε κατάστασης, ο χρόνος θα μετράει αντίστροφα. Πρόσεξε καλά τις βοηθητικές εικόνες. Στο τέλος κάθε υπόθεσης, θα βρίσκεται η απάντηση.

Προσοχή! Μην υποκύψεις στον πειρασμό και κρυφοκοιτάξεις την απάντηση! Ένας αληθινός πράκτορας δεν θα το έκανε 😉 !

Θα σαι λοιπόν στο 5 % που καταφέρνουν να περάσουν το τέστ ή στο 95 % που αποτυγχάνουν; Για να δουμε!

1.Τα δυο χάπια

Επεξήγηση: Ένας serial killer, απαγάγει ανθρώπους, έναν έναν την φορά και τους τοποθετεί στην άκρη ενός τραπεζιού. Στην άλλη άκρη του, στέκεται ο ίδιος. Στο κέντρο του τραπεζιού, τοποθετεί δυο χάπια καθώς και ένα ποτήρι νερό στην κάθε μεριά και τους εξαναγκάζει να πάρουν ένα από τα δύο. Τους εξηγεί, ότι το ένα είναι ακίνδυνο και το άλλο θα προκαλέσει το θάνατο, όποιου το καταναλώσει. Οπότε, αφήνει την τύχη να κάνει την δουλειά της. Σωστά; Όποιο χάπι λοιπόν διάλεγε ο όμηρος, ο δολοφόνος έπαιρνε αυτό που έμεινε.

Παρόλα αυτά, ο όμηρος είναι αυτός που πάντα κατέληγε να πεθαίνει και ο δολοφόνος να επιβιώνει.

Ερώτηση: Πως γίνεται ο δολοφόνος να έπαιρνε πάντα το ακίνδυνο χάπι αφού η επιλογή ήταν τυχαία;

Ο χρόνος μετράει…

50”

30”

10”

Τέλος!

Απάντηση: Και τα δυο χάπια ήταν ακίνδυνα. Το δηλητήριο ήταν στο νερό, το οποίο είχε κάθε φορά στην πλευρά του ο όμηρος και το χρησιμοποιούσε για να καταπιεί το χάπι.

 

2. Ροφήματα

Επεξήγηση: Ένας άντρας και μια γυναίκα, πήγαν σε ένα εστιατόριο για να δειπνήσουν. Όσο περίμεναν την παραγγελία τους, η γυναίκα επειδή ζεσταινόταν, ζήτησε να της φέρουν πέντε ποτήρια νερό με πάγο. Η γυναίκα ήπιε τα τέσσερα ποτήρια μονορούφι, ενώ ο άντρας ήπιε σιγά σιγά μόνο το ένα. Μετά από λίγο, ο άντρας εμφάνισε συμπτώματα ασθένειας και πέθανε. Ο γιατρός της νεκροψίας, δήλωσε ότι όλα τα ποτήρια με το νερό είχαν μέσα δηλητήριο.

Ερώτηση: Πως γίνεται η γυναίκα να μην έπαθε τίποτα και ο άντρας να πέθανε;

Ο χρόνος μετράει…

50”

20”

10”

Τέλος!

Απάντηση:  Το δηλητήριο ήταν μέσα στον πάγο. Η γυναίκα πίνοντας γρήγορα τα ποτήρια με το νερό, δεν άφησε το χρόνο να περάσει και να λιώσουν τα παγάκια, ωστέ να χυθεί το δηλητήριο μέσα στο ρόφημα. Ενώ, ο άντρας άργησε να πιεί όλο το νερό, με αποτέλεσμα, ο πάγος να έχει λιώσει και το δηλητήριο να έχει εξαπλωθεί.

 

3. Η κασέτα

Επεξήγηση: Κάνε εικόνα την εξής σκηνή. Ένας άντρας νεκρός, με ένα πιστόλι στο χέρι του και μια ηχογραφημένη κασέτα δίπλα του. Ο ντέντεκτιβ, άνοιξε το μηχάνημα, είδε την κασέτα, γυρισμένη στην αρχή και  πίεσε το play. Από την κασέτα ακούστηκε μια φωνή να λέει τα εξής : ”Κουράστηκα από αυτή τη ζωή και αποφάσισα να δώσω τέλος στο μαρτύριο μου” και στην συνέχεια, ένας ήχος πυροβολισμού. Ο ντέντεκτιβ όμως δεν πείθετε από το προφανές. Δεν πιστεύει ότι ο άντρας αυτοκτόνησε.

Ερώτηση: Γιατί ο ντεντέκτιβ πιστεύει ότι ήταν φόνος και όχι αυτοκτονία;

Ο χρόνος μετράει…

50”

40”

20”

Τέλος!

Απάντηση: Αν ο άντρας ηχογράφησε τον θάνατό του, πως γίνεται να γύρισε την κασέτα στην αρχή;

 

4. Το μυστήριο των Χριστουγέννων 

Επεξήγηση: Ένας ντέντεκτιβ, ο οποίος είχε υπηρεσία κατα την διάρκεια των Χριστουγέννων, το πρωί της 25ής Δεκεμβρίου, κλήθηκε να πάει να εξετάσει μια περίπτωση. Πηγαίνει στην τοποθεσία, χτυπάει το κουδούνι και ένα λεπτό αργότερα, την πόρτα απαντά ο νυσταγμένος ιδιοκτήτης. Ο ντέντεκτιβ, του είπε ότι δέχθηκε μια κλήση από τους γείτονές του, όπου οι τελευταίοι, ισχυρίζονται ότι χθές, έλαβαν μια πρόσκληση που τους καλούσε στο πάρτυ, που έκανε στο σπίτι αυτό. Όμως, την ώρα που εκείνοι βρίσκονταν εδώ, αυτός εισέβαλλε στο σπίτι των γειτόνων -που ήταν άδειο- και έκλεψε αντικείμενα αξίας. Ο ιδιοκτήτης απάντησε: ” Αυτό δεν είναι αλήθεια. Η οικογένειά μου και εγώ γιορτάσαμε την παραμονή των Χριστουγέννων σε φιλικό σπίτι. Μετα δυσκολίας προλάβαμε να στολίσουμε το δέντρο μας”. Σε αυτό, ο ντέντεκτιβ απάντησε: ” Μην ανησυχείς, για μένα είναι προφανές ότι ο γείτονάς σου ψεύδεται”.

Ερώτηση: Γιατί ο αστυνομικός είχε πεισθεί για την αθωότητα του ιδιοκτήτη και όχι για του γείτονα;

Ο χρόνος μετράει…

50”

25”

5”

Τέλος!

Απάντηση: Στα χριστουγεννιάτικα φωτάκια λείπει ένα λαμπάκι. Χωρίς αυτό, δεν θα μπορούσαν τα φωτάκια να δουλέψουν. Που σημαίνει, ότι ο ιδιοκτήτης λέει την αλήθεια. Ήταν τόσο βιαστικοί να στολίσουν το δέντρο και να φύγουν για να προλάβουν το γιορτινό τραπέζι, που δεν είχαν καν τον χρόνο να τσεκάρουν αν τα λαμπάκια λειτουργούν η όχι.

 

5. Ποια είναι η μητέρα

Επεξήγηση: Υπάρχουν δυο γυναίκες στο δωμάτιο, καθισμένες η μια απέναντι από την άλλη, ενώ λίγο πιο κει, στο πάτωμα, παίζει ένα μικρό αγοράκι.

Ερώτηση: Ποια πιστεύεις είναι η μητέρα του;

Ο χρόνος μετράει…

50”

35”

15”

Τέλος!

Απάντηση: Η μητέρα του είναι αυτή που κάθεται στα αριστερά. Ο λόγος είναι, επειδή κάθεται σε στάση όπου τα πόδια της δείχνουν προς την κατεύθυνση του παιδιού. Επιπλέον, η στάση του σώματός της είναι ελαφρά γυρμένη προς τα μπροστά. Αυτή η στάση αντανακλά, την έμφυτη τάση της μητέρας να προστατέψει το παιδί της.  Τέλος, το παιδί στην εικόνα έχει στραμμένο το βλέμμα του προς την γυναίκα στα αριστερά, πράγμα σύνηθες για κάθε μικρό παιδί, να κοιτά την μητέρα του, την ώρα που αυτό παίζει

Πηγή: Brightside

Σχόλια