Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσεις!

Στο Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζεται η παράσταση «Νορβηγία», βασισμένη στο κείμενο του πολυβραβευμένου Igor Bauersima. Ένα έργο που επανατοποθετεί τα όρια ανάμεσα στην εικονική πραγματικότητα και σ’εκείνη που βιώνουμε.

Υπόθεση: Η Τζούλι και ο Όγκαστ (Μαρία Παπαφωτίου και Σταύρος Λυλικάκης), γνωρίζονται στο διαδίκτυο, με μοναδικό σημείο επαφής τον εσωτερικό τους πόθο, να τερματίσουν τις ζωές τους. Αποφασίζουν να ταξιδεύσουν στο πιο απόκοσμο σημείο της Νορβηγίας και με μία κάμερα καταγράφουν τις πρώτες και τις τελευταίες στιγμές τους.

Μέσα από τις λίγες κουβέντες που έχουν ανταλλάξει διαδικτυακά, καταφέρνουν να χτίσουν μία σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Δύο άγνωστοι που αποφασίζουν να ταξιδέψουν μαζί, με στόχο να τερματίσουν τη ζωή τους και να έρθουν αντιμέτωποι με όλους τους φόβους τους.

Ο σκηνοθέτης, Αναστάσιος Ζουγανέλης, μετέφρασε και σκηνοθέτησε την παράσταση «Νορβηγία» φέρνοντας στο κοινό μία σύγχρονη και επίκαιρη εικόνα της εποχής μας. Φαίνεται πως τον ανησύχησε ιδιαίτερα ο φόβος προς το άγνωστο, ο φόβος για τις ανύπαρκτες σύγχρονες επαφές των ανθρώπων. Ιδιαίτερη όμως, είναι και η ύπαρξη του κάθε αντικειμένου στη σκηνή. Η σκηνοθεσία καταφέρνει να δώσει μία νέα διάσταση στο έργο, ενώ η χρήση μιας video κάμερας θυμίζει στο θεατή τη μελαγχολία και το φόβο για το τέλος και το θάνατο.

Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών ταιριάζουν απόλυτα με τους χαρακτήρες της «Νορβηγία» και δένουν απόλυτα με το εντυπωσιακό και πρωτοφανή σκηνικό. Μία πρόταση που αξίζει να δεις πολλές φόρες, που σε κάνει να σκεφτείς αλλά και να συγκινηθείς. Αυτή είναι η Νορβηγία.

Νορβηγία

Φιλοσοφία εστί, μελέτη θανάτου
Πλάτων

Πρέπει να πεθάνει κανείς για να ζήσει και πρέπει να φύγει για να αναζητηθεί
Κ.Παλαμάς


Συντελεστές:

Πρωτότυπο κείμενο: Igor Bauersima

Μετάφραση – Δραματουργία- Σκηνοθετική επιμέλεια: Α.Ζουγανέλης

Διανομή: Julie – Μαρία Παπαφωτίου, August – Σταύρος Λυλικάκης

Σκηνικά Κοστούμια: Δώρα Τουρβά

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νύσος Βασιλόπουλος

Χορός-Κίνηση: Αγγελική Χατζή

Σχεδιασμός Μουσικής: Μάνος Κουρκούλης

Κατασκευή Σκηνικού: Jakob Traxlmayr

Φωτογραφίες: Daniel Βορεάκος

Οπτική επικοινωνία: Εμμάνουελ Παπακορδάτος

Επιπλέον Φωτογραφίες: Παναγιώτης Σαρρής

Video Installation -Video: Mapping  Γιάννης Σκουλιδάς

Σκηνοθεσία προτζέκτορα: Α.Ζουγανέλης, Δώρα Τουρβά

Σύνθεση Προτζέκτορα: Γιάννης Σκουλιδάς

Επιλογή τραγουδιών: Α.Ζουγανέλης,  Αγγελική Χατζή


Για περιορισμένες παραστάσεις

Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 18.00

Διάρκεια: 90’

Από Μηχανής Θέατρο

Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο

Τηλ.: 210 5232097

 

Σχόλια