O Στέφανος Αντιμάντο μας μιλά για το digital marketing και την προώθηση της Ελλάδας μέσω του instagram!

Τον Στέφανο τον γνώρισα ή μάλλον μου τον γνώρισε ο Αντώνης μας ( co-founder) το ’14 όταν γινόταν recruitment για νέους αρθρογράφους στο Frapress. Πέρασε ο καιρός και από συνεργάτες γίναμε φιλαράκια, πήγαμε διακοπές μαζί στην Σέριφο όπου κατάγεται και εκείνη την περίοδο μας είχε εκμυστηρευτεί το δικό του μανιφέστο, ότι θέλει ν΄ασχοληθεί ενεργά με το digital marketing κάνοντας focus στην προβολή της Ελλάδος μέσω του instagram στο εξωτερικό. Η συνέχεια στην συνέντευξη που ακολουθεί!

Στέφανε εγώ σε ξέρω, αλλά συστήσου και στο κοινό μας

Καλησπέρα σε όλους, λέγομαι Στέφανος Αντιμάντο διαχειριστής της σελίδας stef_greece στο instagram, που έχει ως αντικείμενο την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε Ελλάδα και εξωτερικό σε υψηλό επίπεδο.

Περιέγραψε μου μία τυπική ημέρα του stef_greece

Ένα προφίλ καθώς μεγαλώνει χρειάζεται ποιοτικές εργατοώρες και όχι ποσοτικές. Ωστόσο εφόσον μιλάμε για social media, πρέπει κάποιος να είναι κοινωνικός εκτός κινητού όσο και στο κινητό.

Η ημέρα μου ξεκινά συνήθως με την αλληλεπίδραση με άλλα παρόμοια προφίλ όπως το δικό μου, ανέβασμα φωτογραφίας, εξόρμηση σε κάποια περιοχή της Ελλάδας και πολλά insta stories.

Stef_greece: Το Digital Marketing και η σχέση με τον Ελληνικό τουρισμό

Ποιος ήταν ο παράγοντας που σε οδήγησε ν’ ασχοληθείς με το instagram;

Πριν αρχίσω το instagram φαντάσου δεν είχα ιδέα τι θα πει application, όλο αυτό άρχισε από τον αδερφό μου τον Παύλο ο οποίος είχε ανοίξει πρώτος το προφίλ του ώστε ν’ αποτυπώνει την καθημερινότητα του μέσα από τον φακό του.

Πού και πώς εργάζεσαι όμως καλύτερα;

Το καλό με το digital marketing είναι ότι σου επιτρέπει να εργαστείς εκτός γραφείου, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού. Ομολογώ ότι στο σπίτι μου εργάζομαι πολλές φορές, αλλά με συγκινεί οποιοδήποτε καφέ το οποίο έχει όμορφη θέα με φόντο την Αθήνα, διότι κάνω  socializing αλλά και ανακαλύπτω νέα μέρη και νέες γειτονιές.

Stef_greece: Το Digital Marketing και η σχέση με τον Ελληνικό τουρισμό

Ποια εργαλεία χρησιμοποιείς στην δουλειά αυτή;

Το ίδιο το Instagram είναι ένα εργαλείο από μόνο του. Όπως βλέπουμε η εφαρμογή αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου, παρέχει δυνατότητες που άλλες εφαρμογές δεν έχουν. Παράλληλα, οι φωτογραφίες είναι το α και το ω για την δημιουργία και εξέλιξη ενός προφίλ. Μία χρήσιμη εφαρμογή είναι το Snapseed διότι βοηθάει τις φωτογραφίες να έχουν ένα υψηλό επίπεδο και μία συνοχή ώστε ν΄εξελίσσεται το προφίλ.

Πώς θα δούλευες διαφορετικά αν είχες την γνώση που έχεις τώρα, τότε;

Ερώτηση που κληρώνει ήταν αυτή που μου έκανες μόλις τώρα. Η αλήθεια είναι ότι θα έπρεπε να μην δουλεύω τόσες πολλές ώρες, όσο έξυπνα. Το πιο σημαντικό είναι να δουλεύεις ποιοτικά. Θυμάμαι αναλωνόμουν ώρες πάνω από το κινητό, ψάχνοντας followers και είχα κλειστεί στην φωτεινή οθόνη αντί να βγω έξω να κοινωνικοποιηθώ, να γνωρίσω κόσμο που ασχολείται με το κομμάτι του τουρισμού.

Πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία με το κινητό, ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι το instagram είναι το όχημα και το εργαλείο για να δείξεις την δουλειά σου π.χ. το να κάνω ένα ταξίδι είναι η αιτία ώστε να παράγω εικόνες και να τις δείξω στο προφίλ μου.

Stef_greece: Το Digital Marketing και η σχέση με τον Ελληνικό τουρισμό

Η μεγαλύτερή σου πρόκληση;

Μία καθημερινή μου πρόκληση είναι να παρέχω στους εν δυνάμει επισκέπτες της Ελλάδος σωστές και ακέραιες πληροφορίες για το κάθε μέρος της χώρας μας είτε πρόκειται για νησί, είτε για βουνό.

Παράλληλα να προσελκύσω  όσο πιο πολλούς ”συνεργάτες” γίνεται ώστε να κτίσουμε μία ενιαία στρατηγική για προσέλκυση τουριστών που θέλουν να γνωρίσουν την Ελλάδα μακριά από το καχέκτυπο τουρίστας ίσον λεφτά. Τέλος θα ήθελα να έχω την δυνατότητα να κάνω όσο πιο πολλά ταξίδια μπορώ, ν’ αποτυπώσω μέσα από τον φακό μου τον κόσμο και εντός αλλά και εκτός Ελλάδος.

Τι προϊόν κτίζει το stef_greece;

Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια μου, η Ελλάδα μέσα από τον φακό μου, η χώρα η οποία αγαπάω, θαυμάζω και αξίζει κανείς να την ανακαλύψει. Προσπαθώ πάντα να προβάλλω αυτόν τον φυσικό πλούτο που έχουμε σαν χώρα.

Stef_greece: Το Digital Marketing και η σχέση με τον Ελληνικό τουρισμό

Κλείνοντας την συνέντευξη αυτή, ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να κρατήσουν οι αναγνώστες;

Αυτό που θέλω να κρατήσει το κοινό από την συνέντευξη αυτή είναι, ότι σήμερα ο κάθε ένας μπορεί να γίνει ένα γρανάζι της μηχανής του τουρισμού ώστε να συμβάλλει για την ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.


Όταν υπάρχει όρεξη για δημιουργία μπορούμε όλοι μας να γίνουμε άξιοι πρεσβευτές της χώρας μας μέσα από την δικιά μας οπτική γωνία.

Σχόλια