Η βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών παιδική χορωδία Rosarte Children’s Choir, στοχεύοντας πάντα ψηλότερα, ετοιμάζεται να διαγωνιστεί στα 10th World Choir Games και να διεκδικήσει δύο ακόμα χρυσά μετάλλια για την Ελλάδα.

Η παιδική χορωδία Rosarte θα διαγωνιστεί στην κατηγορία “C2 The Champions Competition – Children’s Choirs” και στην κατηγορία “The Champions Competition – Musica Sacra with Accompaniment” αντιμετωπίζοντας μόνο «χρυσές χορωδίες». Τα World Choir Games περιλαμβάνουν 500 χορωδίες από τουλάχιστον 100 χώρες και φέτος διεξάγονται στην πόλη Tshwane (Pretoria) της Ν. Αφρικής τον Ιούλιο 2018. Η συμμετοχή της παιδικής χορωδίας Rosarte  τελεί υπό την ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Α. Ε. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ.

Η παιδική χορωδία Rosarte στην Ολυμπιάδα Χορωδιών με την δική σου βοήθεια!

Το 2008, η παιδική χορωδία Rosarte ήταν η μοναδική ελληνική παιδική χορωδία που κέρδισε χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιάδα Χορωδιών (5η Ολυμπιάδα Χορωδιών, 1η κατηγορία: Παιδικές χορωδίες) η οποία έγινε στο Graz της Αυστρίας το 2008. Στην Ολυμπιάδα εμφανίστηκε με το όνομα “Athens Children’s Choir”.

Το 2014, κέρδισε  δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Χορωδιών (8η Ολυμπιάδα Χορωδιών, κατηγορία C2 “Champions Competition – Children’s Choirs”) η οποία έγινε στη Ρίγα της Λετονίας το 2014.  Τονίζεται το γεγονός ότι το επίπεδο διαγωνισμού της δεύτερης Ολυμπιάδας ήταν πολύ υψηλό και απαιτητικό μιας και η Rosarte διαγωνίστηκε στην κατηγορία των «πρωταθλητών» (The Champions Competition), χορωδίες που κατείχαν τουλάχιστον ένα χρυσό μετάλλιο που αποκτήθηκε από προηγούμενες Ολυμπιάδες). Η Rosarte στεγάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Επίτιμος πρόεδρος της χορωδίας είναι ο Ακαδημαϊκός συνθέτης και Αρχιμουσικός, Θεόδωρος Αντωνίου.

Η παιδική χορωδία Rosarte στην Ολυμπιάδα Χορωδιών με την δική σου βοήθεια!

Να λοιπόν πως μπορείτε να βοηθήσετε!

Ο στόχος της παιδικής χορωδίας Rosarte είναι εξαιρετικά δύσκολος λόγω των δυσβάσταχτων εξόδων που θα επωμιστούν οι οικογένειές των χορωδών. Στα πλαίσια των δράσεων για την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας η παιδική χορωδία Rosarte τρέχει ένα fundraising campaign στοINDIEGOGO”.

Η χορωδία θα πάρει μέρος με 50 επίλεκτα παιδιά, που χρειάζεται να καλύψουν τα έξοδα της διαμονής, της μεταφοράς, της διατροφής κ.α. Η παιδική χορωδία Rosarte είναι ένα αυτοδιαχειριζόμενο σύνολο που ανήκει στην αστική, πολιτιστική, μη κερδοσκοπική εταιρία ΕΡΑΤΩ και δε λαμβάνει κανενός είδους επιχορήγηση. Βασίζεται σε συμβολικές χαμηλές συνδρομές μηνιαίως ώστε να καλύπτει τα πάγια έξοδά της.

Σ’ αυτούς τους καιρούς οικονομικής κρίσης και δυσκολιών, η παιδική χορωδία Rosarte αποτελεί ένα εμπνευστικό παράδειγμα του τι μπορεί να καταφέρει η Ελλάδα με λίγα και περιορισμένα μέσα. Αποτελεί φάρο ελπίδας για παιδιά και νέους, δείχνοντάς τους ότι είναι εφικτό να αγωνίζονται, να πραγματοποιούν τα όνειρα και να πετυχαίνουν τους στόχους τους στη ζωή.

Η χορωδία Rosarte αποτελεί τρανή απόδειξη πως τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα με την εμπνευσμένη καθοδήγηση άξιων και ταλαντούχων δασκάλων να εξελιχθούν σε ικανότατους καλλιτέχνες επαγγελματικού επιπέδου, αποτελώντας πρότυπο για την Ελληνική κοινωνία.

Η παιδική χορωδία Rosarte στην Ολυμπιάδα Χορωδιών με την δική σου βοήθεια!

Τελικά, είναι καταλυτικής σημασίας για την παιδική χορωδία Rosarte, η δική σας στήριξη, όσο μικρή ή μεγάλη μπορεί να είναι αυτή, ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος από τα παραπάνω έξοδα προκειμένου να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν το εγχείρημα αυτό. Στηρίζοντάς τους, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην Ολυμπιάδα του 2018 και να κερδίσουνε το τρίτο χρυσό μετάλλιο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δικαιούστε μέρος της τιμής και της διάκρισης αυτής!

Η βοήθειά σας θα είναι αυτή που θα τους επιτρέψει να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, να τιμήσουν την πατρίδα μας και να μοιραστούμε όλοι μαζί την ομορφιά και την χαρά του τραγουδιού με ακόμα περισσότερους ανθρώπους.

Σχόλια