Αν νομίζεις ότι η Ελλάδα είναι πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, κάνεις λάθος! Το Dog Walkers Larissa είναι εδώ και το φωνάζει δυνατά!

Γυρίζοντας σπίτι μετά από μια εξαντλητική μέρα στην δουλειά και μη έχοντας όρεξη για διάβασμα (μα καθόλου όμως) άρχισα να σκρολάρω στο facebook και να χαζεύω. Εκεί ξαφνικά το μάτι μου έπεσε πάνω σε μια σελίδα… Dog Walkers Larissa. Dog Walkers Larissa; Μα τί στο καλό είναι αυτό; Άρχισα να ψάχνω την σελίδα και να προσπαθώ να καταλάβω με τι ακριβώς ασχολείται, εκτός από το να κάνει βόλτες τα σκυλιά. Έτσι, λοιπόν, ζήτησα από τα κορίτσια του Dog Walkers Larissa να μου μιλήσουν και να με βοηθήσουν να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα για αυτό τους το εγχείρημα.

Let the story begin

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι οι ιδρυτές του Dog Walkers Larissa είναι δύο νέα κορίτσια με όρεξη για δουλειά και πολλή αγάπη για τα ζώα και, ιδιαίτερα, τα σκυλιά. Τα ονόματα αυτών; Ρένια και Βερονίκη. Η Ρένια και η Βερονίκη, από μικρές μαζί (καλά όχι και από πολύ μικρές, από το γυμνάσιο) αποφάσισαν να κάνουν την αγάπη τους για τα ζώα επάγγελμα. Σχεδόν πτυχιούχες, όπως μας είπαν. Η μεν Ρένια του τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, η δε Βερονίκη του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας. Με τις σπουδές της, η κάθε μία συνεισφέρει με τον δικό της τρόπο στο Dog Walkers Larissa. Η μια βοηθάει στην επικοινωνία της επιχείρησης και η άλλη έχει τις κατάλληλες γνώσεις για να αντιλαμβάνεται την ευζωία του κατοικίδιου καθώς και τυχόν ιατρικά θέματα που μπορεί να συμβούν.

Και αν θες να μάθεις πώς τους ήρθε όλη αυτή η επιχειρηματική ιδέα, κρατήσου… Σου έχουμε απάντηση!

Τα δυο αυτά δραστήρια και έξυπνα κορίτσια από την Λάρισα – εξού και το Dog Walkers Larissa – αφού συνάντησαν αρκετά προβλήματα με την τύχη τους στην αγορά εργασίας για περίπου ενάμιση χρόνο, μη έχοντας άλλη υπομονή να ψάχνουν από εδώ και από εκεί και θέλοντας να αξιοποιήσουν και το σχεδόν πτυχίο τους, χωρίς όμως υψηλό κεφάλαιο, έκαναν κάτι πραγματικά όμορφο ˙ την αγάπη τους επάγγελμα. Simple as that!

Η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο;

Μα φυσικά. Υπάρχουν και στην Ελλάδα κάποιοι Dogwalkers. Φυσικά, η ιδέα του Dogwalking είναι πολύ περισσότερο διαδεδομένη στο εξωτερικό και αποτελεί πηγή έξτρα εισοδήματος για πολλούς εδώ και χρόνια. Αντίθετα, στην Ελλάδα, δεν είναι τόσο διαδεδομένο. Συγκεκριμένα στη Λάρισα δεν υπάρχει κανένας εν ενεργεία Dogwalker. Γι’ αυτό και τα κορίτσια αντιμετώπισαν κάποια προβλήματα στην διαδικασία νομιμοποίησης της επιχείρησής τους αφού δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία για το συγκεκριμένο επάγγελμα (ας μην μπλέξουμε όμως με νομικές λεπτομέρειες). Σε περίπτωση που δεν έχεις καταλάβει, πράγμα απίθανο, το επάγγελμα του Dogwalker, όπως το λέει και η λέξη, είναι η παροχή υπηρεσιών βόλτας σκύλων και τα υπέροχα αυτά κορίτσια το συνδυάζουν και με pet sitting, δηλαδή φύλαξη του κατοικιδίου σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης πρέπει να λείψει.

Από πότε ξεκίνησε η λειτουργία της επιχείρησης;

Η επιχείρησή τους είναι πολύ φρέσκια. Όπως αναφέρουν και οι ίδιες, ετοίμαζαν καιρό αυτή την ιδέα αλλά την δημοσιοποιήσαν εδώ και περίπου ένα μήνα. Ωστόσο, έχει αποσπάσει θετικά σχόλια, ενώ όσοι τις ξέρουν λένε πως τους ταιριάζει απόλυτα. Βέβαια, τα κορίτσια είναι λίγο διστακτικά καθώς δεν μπορούν να πουν με  σιγουριά ότι η απόφασή τους αυτή θα μπορούσε να γίνει η κύρια εργασία τους. Όμως, είναι ένα ρίσκο που ήθελαν να πάρουν και σίγουρα θα τις εξελίξει.

Αν κι εσύ μένεις στη Λάρισα και έχεις κατοικίδιο, θα πρέπει σίγουρα να τις επισκεφτείς και μετά να δεις που δεν θα ξεκολλάς. Αν απλά είσαι λάτρης των ζώων, σου αρέσουν τα αστεία quotes και videos και θες να μαθαίνεις τα νέα τους τότε μπορείς άνετα να τις ακολουθήσεις  στα social media.

FacebookDog Walkers Larissa

Instagram: dogwalkers.larissa

Σχόλια