14 κορυφαία κι αλησμόνητα αποφθέγματα, που αξίζει να διαβάσεις, από την αθάνατη Μαλβίνα Κάραλη!

Δυναμική, εύστοχη, καθηλωτική, αποφασιστική! Αυτά μα κι ακόμα περισσότερα επίθετα σκιαγραφούν επ’ ακριβώς το πορτρέτο της ιδιοσυγκρασίας της Μαλβίνας Κάραλη, που με τον αιχμηρό της λόγο κέρδισε τόσους ανθρώπους, οι οποίοι την λάτρεψαν μέσα από τις αξέχαστες ατάκες της.

Η Μαλβίνα ή αλλιώς Μαρία-Ελένη Σακκά, με καταγωγή από τα Ψαρά της Χίου και την Θράκη, γεννιέται στις 3 Φεβρουαρίου 1952 στην Χαλκίδα και αφήνει την τελευταία της πνοή στον Πειραιά το 2002, έπειτα από επώδυνη μάχη με τον καρκίνο.

Πολυμήχανη προσωπικότητα· δημοσιογράφος, παρουσιάστρια, σεναριογράφος, συγγραφέας. Αποφοιτά από το Αρσάκειο και σπουδάζει κυβερνητική στο Παρίσι. Συχνά σατιρίζει τα πολιτικά δρώμενα, όπως και αφήνει το στίγμα της, ενώ τοποθετείται όσον αφορά στον έρωτα, στην αγάπη, στους άντρες, στην ζωή και όσα την περικλύουν κ.α. Και όλα αυτά, ασφαλώς, με την δική της μοναδική σφραγίδα, που την έκανε ιδιαιτέρως αγαπητή.

Ιδού, λοιπόν, μερικές από τις πιο έξυπνες και ανατρεπτικές ρήσεις της Μαλβίνας Κάραλη, που σίγουρα θα σε κάνουν να δεις τον έρωτα και τους ανθρώπους από μια άλλη οπτική!Μαλβίνα Κάραλη

1. «Ποτέ δεν με αγάπησες. Σκέφτομαι… Μόνο όταν φεύγω, σου λείπω. Έτσι κι αλλιώς, πάντα σου λείπει η αγάπη εκείνου που αποσύρεται, ακόμη κι όταν δεν τον ήθελες. Ή ίσως να ερωτεύτηκες τον έρωτά μου για ‘σένα. Δηλαδή, πάλι τον εαυτό σου.»

2. «Δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί, έξυπνοι και χαζοί, όμορφοι και άσχημοι. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι που αγαπήθηκαν και άνθρωποι που δεν αγαπήθηκαν.»

3. «Εγώ γλίτωσα και δεν είμαι πλέον σαν κι εσάς. Και χόρτασα. Και λεφτά. Και οικογένεια κι αγάπη. Κυρίως αγάπη. Εγώ, που μέχρι πέρυσι, αν με άγγιζες ακόμα και εξ αποστάσεως, ούρλιαζα “πίσω μου σ’ έχω σατανά”. Εγώ χόρτασα. Ένα χειμώνα αγάπη. Μια άνοιξη ελπίδα. Κι ένα καλοκαίρι προοπτική. Ολόκληρο προοπτικές. Εγώ, η ξεγραμμένη. Χρειάστηκε να ξεγραφτώ για να μπορέσω και να συμμορφωθώ και να αγαπήσω και να αγγίξω και να ανταποδώσω και τα πάντα.»

4. «Ή είμαι ερωτευμένη και δυστυχώ με τρόπο αστείο, ή είμαι λογική και πλήττω θανάσιμα.»

5. «Έλα όμως που η προδοσία έρχεται σχεδόν πάντα από μέσα. Από εκείνους που βρέθηκαν μαζί σου για λίγο. Από ανάξιους που εμπιστεύτηκες. Από ανθρωπάρια που σε φακέλωσαν στις πιο εξομολογητικές σου ώρες…»

6. «Υποπτεύομαι βαθύτατα όσους διαφημίζουν την ευτυχία τους, ακόμη κι εμένα όποτε το έχω κάνει. Η απάντησή μου είναι: Είμαι σχετικά καλά και είμαι ευγνώμων.»

7. «Και τέλος πάντων, όταν μπαίνεις στην ζωή κάποιου, αποφάσισε τι θέλεις να είσαι. Δεν γίνεται να είσαι και η ομπρέλα και η βροχή.»

8. «Κυβέρνηση που λυσσά να μείνει στην εξουσία σε χώρα πτωχευμένη ή έχει περιθώρια ακόμη να φάει ή φοβάται την φυλακή.»

9. «Εγώ τον έρωτα τον αντιλαμβάνομαι σαν την πιο φοβερή χειραψία προς την ζωή.»

10. «Εμένα κάνε με μόνο κύκλο ομόκεντρο, να νιώθω τη συγγένεια. Αλλά ομόκεντρο. Αλλιώς ζηλεύω. Και όταν ζηλεύω, γίνομαι έξυπνη. Και όταν γίνομαι έξυπνη, τα καταστρέφω όλα.»

11. «Σπάστηκα με την ατάκα σου “Κοίτα να διασκεδάσεις”. Δε γουστάρω να περνάω καλά χωρίς εσένα. Θέλω να λες από μέσα σου να είναι όλα μαύρα εκεί που πάει χωρίς εμένα -γιατί έτσι λέω κι εγώ. Τι να σου κάνω ανωτερότητες; Γιατί είμαστε έτσι φτιαγμένοι να μη μας αρέσει να περνάει καλά ο άλλος χωρίς εμάς.»

12. «Όποιος πεθαίνει σχετικά νέος έχει ήδη εκμετρήσει τις μέρες και στην ουσία αρνείται να ζήσει άλλο.»

13. «Λένε πως η δύναμη του καινούριου έρωτα είναι ευθέως ανάλογη με την μοναξιά που προηγήθηκε.»

14. «Αν είναι κακό να σκοτώνεις τον πλησίον σου δίχως λόγο, είναι χίλιες φορές πιο κακό να ερωτεύεσαι και να αγαπάς τον πλησίον σου δίχως λόγο.»

Σχόλια