«Όλοι μαζί μια αγκαλιά»

Η μικρή Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ) λαμβάνει μέρος στην φιλανθρωπική Συναυλία με τίτλο «Όλοι μαζί μια αγκαλιά» αφιερωμένη στα παιδιά με Αυτισμό και Νοητική Υστέρηση της «Αμαρυσίας Εστίας» ΑμεΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

  1. Οι 4 εποχές «Άνοιξη» κονσέρτο για σόλο βιολί και ορχήστρα σε Μι μείζονα Α. Βιβάλντι. Βιολί: Θοδωρής Μουζακίτης.
  2. Κονσέρτο για βιόλα και ορχήστρα σε Σολ μείζονα Γ.Φ. Τέλεμαν. Βιόλα: Θοδωρής Παλτόγλου.
  3. Συμφωνία σε Ρε μείζονα nο6  «Το πρωϊνό» Γ. Χάυντ.
  4. Ένα «μουσικό αστείο». Β.Α. Μότσαρτ

Διευθύνει ο Γιάννης Τρίμης.

ΑΣΟΝ

Η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ) έχει ως στόχο την εκπαίδευση των νέων μουσικών, και προσφέρει σε σπουδαστές ωδείων, ερασιτέχνες μουσικούς και επαγγελματίες κατά τα πρώτα τους βήματα, την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με το συμφωνικό ρεπερτόριο και να «γευτούν» τον μαγικό κόσμο της ορχήστρας μέσα από την συμμετοχή τους σε αυτήν.

Από την ίδρυσή της το 1998 δίνει συναυλίες σε πολλά μέρη της Ελλάδας, με μεγάλο φάσμα ρεπερτορίου καθώς και έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών σε πρώτη εκτέλεση. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της ΑΣΟΝ δημιουργούνται συχνά και μικρότερα σύνολα μουσικής δωματίου έτσι και το 2017 από μέλη της «γεννήθηκε» η ιδέα για την μικρή ΑΣΟΝ, μια ορχήστρα δωματίου που εξερευνεί την μουσική της εποχής του μπαρόκ και του πρώιμου κλασικισμού.

Σολίστ:

Θοδωρής Μουζακίτης: Εξάρχων της ΑΣΟΝ εδώ και πολλά χρόνια, ο Θοδωρής Μουζακίτης είναι διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου και έκτακτο μέλος της ΚΟΑ από τα 18 του χρόνια, απόφοιτος της Royal Academy ως υπότροφος του ΙΚΥ και εξάρχων της ορχήστρας της, απόφοιτος του ΤΜΣ της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και εξάρχων της ορχήστρας του, σολίστ αλλά και συνεργάτης Μουσικής Δωματίου, ερμηνευτής κλασικού ρεπερτορίου αλλά και κάθε«ρεύματος» Σύγχρονης Μουσικής, είναι ένας από τους δραστήριους και πολύπλευρους Αθηναίους Μουσικούς. Διδάσκει βιολί και μουσική Δωματίου στο Εθνικό Ωδείο Περιστερίου.

Θοδωρής Παλτόγλου: Γεννήθηκε στη Θεσ/νίκη. Πήρε δίπλωμα βιολιού με άριστα το 2008 από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, στην τάξη της Νάντιας Σαραντίδου και πτυχίο στα ανώτερα θεωρητικά. Το 2010 αποφοίτησε από τη Διεθνή Ακαδημία Μουσικής του Παν/μίου του Λίμερικ στην Ιρλανδία. Το 2013 πήρε δίπλωμα βιόλας στην τάξη του Πάρι Αναστασιάδη από το Ωδείο «Ορφείο» Αθηνών με βαθμό «Άριστα» παμψηφεί. Έχει εμφανισθεί σε Παρίσι και Ν. Υόρκη, ενώ υπήρξε έκτακτο μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Δίδαξε σε μουσικά σχολεία και από το 2017 στα πολιτιστικά κέντρα του δήμου Κερατσινίου.

πληροφοριες για τη συναυλια

Κυριακή 29 Απριλίου 2018, ώρα 11:00

Δημαρχείο Αμαρουσίου, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Βας. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα)

Τιμή πρόσκλησης 5 €

Σχόλια