Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2018 θα είναι ο 63ος διαγωνισμός τραγουδιού! Δείτε αναλυτικά πότε θα είναι οι δύο ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός!

Θα διεξαχθεί στη Altice Arena, στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας μετά την νίκη του Σαλβαντόρ Σομπράλ με το τραγούδι “Amar pelos dois”. Θα είναι η πρώτη φορά που ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία.

Eurovision 2018

Ο διαγωνισμός θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς και έναν τελικό, οι οποίοι θα διεξαχθούν στις 8, 10 και 12 Μαΐου, αντίστοιχα. Τα τρία ζωντανά σόου, θα παρουσιαστούν από τις Καταρίνα Φουρτάντο, Ντανιέλα Ρουά, Φιλομένα Καουτέλα και Σίλβια Αλμπέρτο.

Δες εδώ: Eurovision 2018 – Διέρρευσε η πρόβα της Φουρέιρα! Την αποθέωσαν (video) 

Δες εδώ: Eurovision 2018 ΦΑΒΟΡΙ – Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα και η Κύπρος; 

Eurovision 2018 πόσες χώρες συμμετέχουν;

43 χώρες θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό του 2018, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των διαγωνισμών του 2008 και του 2011. Η Ρωσία θα επιστρέψει μετά από την αποχώρησή της το 2017. Για πρώτη χρονιά ύστερα από το 2011 καμία χώρα δεν αποχώρησε από τον διαγωνισμό.

Η Altice Arena, κατασκευάστηκε για την Παγκόσμια Έκθεση του 1998 (Expo ’98) και έχει χωρητικότητα 20.000 θεατών, κάνοντάς την, τον μεγαλύτερο κλειστό χώρο εκδηλώσεων στην Πορτογαλία και έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη.

Η αρένα βρίσκεται στην “καρδιά” του Parque das Nações, μιας περιοχής στα βορειοανατολικά της Λισαβόνας, όπου φιλοξένησε την Expo ’98. Συνδέεται με μετρό, με το Διεθνές Αεροδρόμιο της Λισαβόνας και με τρένο (από τον σταθμό Oriente), με την υπόλοιπη χώρα και την Ευρώπη

Τα βασικά κριτήρια που πρέπει να πληροί η διοργανώτρια πόλη, διευκρινίζονταν σε έγγραφο που έδωσε η EBU στον RTP, έπειτα από τη νίκη της Πορτογαλίας, στο Κίεβο:

Να υπάρχει κατάλληλος χώρος διεξαγωγής με χωρητικότητα γύρω στους 10.000 θεατές.
Ένα διεθνές κέντρο τύπου με χωρητικότητα για 1500 δημοσιογράφους και επαρκείς εγκαταστάσεις για όλες τις αποστολές.
Να υπάρχει καλή κατανομή ξενοδοχειακών δωματίων, σε διαφορετικές κατηγορίες τιμών, με δυνατότητα στέγασης τουλάχιστον 2000 μελών σε αποστολές, εγκεκριμένων δημοσιογράφων και θεατών.
Να υπάρχει επαρκής υποδομή μεταφορών, συμπεριλαμβανομένου ενός διεθνούς αερολιμένα καθώς και σύνδεση της πόλης, του χώρου διεξαγωγής και των ξενοδοχείων με διάφορα μέσα μεταφοράς.

Το Eurovision Village είναι η επίσημη περιοχή εκδηλώσεων στη Λισαβόνα κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Στο Eurovision Village μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει ζωντανές εμφανίσεις τραγουδιστών, DJ, διάφορες άλλες εκδηλώσεις καθώς και ζωντανές δημόσιες μεταδόσεις των τριών live show του διαγωνισμού. Θα βρίσκεται στην Praça do Comércio (Πλατεία Εμπορίου), μια μεγάλη πλατεία δίπλα στον ποταμό Τάγο. Θα ανοίξει για το κοινό στις 4 Μαΐου 2018

Σχόλια