αναζητάς τι να διαβάσεις μέσα στο Πάσχα σου έχουμε 5 προτάσεις που δεν θα σε απογοητεύσουν!

1. Γυρισμός – Toni Morrison

Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Αριθμός Σελίδων: 176
Έτος Έκδοσης: 2017

Στην Αµερική της δεκαετίας του 1950, ένας νεαρός Αφροαμερικανός, ο Φρανκ Μάνεϊ, κατατάσσεται στον στρατό για να ξεφύγει από τον στενό, ασφυκτικό κόσμο της επαρχιακής πόλης του Νότου όπου μεγάλωσε, αφήνοντας πίσω του την αγαπημένη και εύθραυστη μικρή

του αδελφή, τη Σι. Ο πόλεμος της Κορέας τον τραυματίζει ψυχικά και σωµατικά, τον γεµίζει ενοχές και τον βυθίζει σε πλήρη απάθεια. Η ζωή του δεν έχει νόηµα, ώσπου µαθαίνει ότι η Σι κινδυνεύει.
Ο Φρανκ είναι ένας σύγχρονος Οδυσσέας που επιστρέφει από την Ασία στη ρατσιστική Αµερική, ναρκοθετηµένη από το φυλετικό µίσος και τις προκαταλήψεις, εχθρική και επικίνδυνη όσο και τα πεδία των µαχών. Ενόσω ταξιδεύει σε αναζήτηση της Σι προς την Τζόρτζια και τη µικρή πόλη όπου γεννήθηκε και ανέκαθεν απεχθανόταν, αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι τα προβλήµατα του ίδιου και της αδελφής του ανάγονται σε µια πολύ παλαιότερη εποχή, τα θαµµένα µυστικά της οποίας αναδύονται σταδιακά, συγκλονίζοντάς τον.
Ένα συγκινητικό µυθιστόρηµα για έναν ηττηµένο άνδρα που ξαναβρίσκει το κουράγιο, τον ανδρισµό του, και τον τόπο του.

Διαυγές και έντονο, βάναυσο αλλά και βαθιά ανθρώπινο…

 

Αγόρασέ το σε σούπερ τιμή εδώ!

 

 

2. Η φάρμα των ζώων – George Orwell

Εκδότης: Κάκτος
Αριθμός Σελίδων: 144
Έτος Έκδοσης: 2007

Σε ένα αγρόκτημα τα ζώα επαναστατούν και ανατρέπουν την καταπιεστική εξουσία του ανθρώπου. Τη διοίκηση αναλαμβάνουν τα γουρούνια, που φαίνονται ικανότερα άλλα ζώη. Η εξουσία, Όμως δεν αργει ν’ αποδειχτεί το ίδιο κακή ή ακόμα χειρότερη από την προηγούμενη. Κυρίως γιατί εξαφανίζει τις δυνατότητες για αντίδραση…

 

Αγόρασέ το τώρα μόνο με 4,45€!

 

 

3. Ζούσαμε πάντα σε ένα κάστρο – Shirley Jackson

Εκδότης: Μεταίχμιο
Αριθμός Σελίδων: 248
Έτος Έκδοσης: 2016
Στην απομονωμένη από το κοντινό χωριό οικία Μπλάκγουντ ζουν μόνες η Κόνστανς και η μικρότερη αδελφή της η Μέρικατ μαζί με τον άρρωστο γέρο θείο τους Τζούλιαν. Η οικογένειά τους ξεκληρίστηκε από δηλητηρίαση με αρσενικό και για το φονικό κατηγορήθηκε η Κόνστανς. Παρόλο που το κορίτσι αθωώθηκε, ο κόσμος του χωριού δεν αφήνει σε ησυχία τις αδελφές Μπλάκγουντ. Η Μέρικατ, που προσπαθεί με φυλαχτά και ξόρκια να διατηρήσει αδιατάρακτο τον έτσι κι αλλιώς εύθραυστο τρόπο ζωής τους, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να προστατέψει την εναπομείνασα οικογένειά της όταν καταφθάνει ο ξάδερφος Τσαρλς εξαπολύοντας επίθεση φιλίας στην Κόνστανς, ενώ επιζητά απελπισμένα το περιεχόμενο του θησαυροφυλακίου τους.
Το μυθιστόρημα μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο το 2017.

Αγόρασέ το τώρα εδώ!

 

4. Δόκτωρ Τζέκιλ και κύριος Χάιντ – Robert Louis Stevenson

Εδώ και αρκετό καιρό ο δόκτωρ Τζέκιλ φέρεται παράξενα: είναι απόμακρος και περνά μερόνυχτα κλεισμένος στο εργαστήριό του, απορροφημένος από τα μυστικά του πειράματα. Οι φίλοι του ανησυχούν γι’ αυτή του τη συμπεριφορά και κυρίως για τη συναναστροφή του μ’ έναν κακότροπο και επικίνδυνο άνθρωπο, τον κύριο Χάιντ.
Εκδότης: Σύγχρονοι Ορίζοντες
Αριθμός Σελίδων: 41
Έτος Έκδοσης: 2010

Αγόρασέ το εδώ μόνο με 5,50€!

5. Μετάξι – Αλεσσάντρο Μπαρρίκο

Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
Αριθμός Σελίδων: 111
Έτος Έκδοσης: 1997

Αυτό δεν είναι μυθιστόρημα, ούτε διήγημα. Είναι μια ιστορία που αρχίζει με έναν άντρα που διασχίζει τον κόσμο, και τελειώνει με μια λίμνη που βρίσκεται εκεί, μια μέρα με αέρα. Ο άντρας λέγεται Ερβέ Ζονκούρ. Δεν είναι γνωστό πώς λέγεται η λίμνη.

Μόλις σ’ ένα μυθιστόρημα 111 σελίδων ξεδιπλώνεται μια πανέμορφη ιστορία κατά μήκος της γης. Στο «Μετάξι» του Αλεσσάντρο Μπαρίκκο, ένας άντρας φτάνει μέχρι την άκρη του κόσμου, σ’ ένα ταξίδι αναζήτησης αυγών μεταξοσκωλήκων. Μέσα όμως απ’ αυτό το ταξίδι ξετυλίγονται απλές, αλήθειες της ζωής που πρόκειται να αλλάξουν την φαινομενική ευτυχία του Ερβέ Ζονκούρ ο οποίος είναι από τους ανθρώπους που «αγαπούν να παρευρίσκονται στη ζωή τους, θεωρώντας ανάρμοστη οποιαδήποτε φιλοδοξία να τη ζήσουν».

Αγόρασέ το εδώ σε σούπερ τιμή μόνο με 5,91€!

Δες εδώ κι άλλα μικρά αναγνώσματα που προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις!

Σχόλια