Βρήκαμε 5 κλασσικά μυθιστορήματα που έχουμε αγαπήσει και αξίζει να τα έχεις στην συλλογή σου στην κόμικ εκδοχή τους!

1. Ερωτόκριτος

 

Το έμμετρο ερωτικό μυθιστόρημα του Βιτσέντζου Κορνάρου αποτέλεσε για αιώνες το δημοφιλέστερο ανάγνωσμα του ελληνισμού. Kαι παρόλο που επικρίθηκε ως ευτελές λαϊκό δημιούργημα επηρέασε όσο κανένα άλλο κείμενο τη νεοελληνική ποίηση από τον Σολωμό ως τον Σεφέρη. Σήμερα θεωρείται ως ένα από τα αριστουργήματα της Αναγέννησης σε πανευρωπαϊκή κλίμακα και οι κύριοι Γούσης και Παπαμάρκου το μετέτρεψαν σε κόμικ για τα μάτια σας μόνο!

Αγόρασέ το τώρα εδώ μόνο 8,40!

 

 

 

2. O ξένος – Αλμπέρτ Καμύ

 

To εμβληματικό έργο του Αλμπέρ Καμύ, όπως το διασκεύασε και το απεικόνισε σε κόμικς ο Ζακ Φερραντέζ, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς κόμικς στη Γαλλία σήμερα.

Αγόρασέ το τώρα εδώ μόνο 12,39!

 

 

 

 

 

 

 

3. Καλά εσύ σκοτώθηκε νωρίς – Χρόνης Μίσσιος

 

1947. Mε το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου η Ελλάδα τυλίγεται στο χάος του Εμφυλίου.Ο τότε δεκαεξάχρονος Χρόνης Μίσσιος συλλαμβάνεται, βασανίζεται και καταδικάζεται σε θάνατο για τη συμμετοχή του στον Δημοκρατικό Στρατό. Αποφυλακίζεται με την αμνηστία του 1973, αφού έχει περάσει 21 χρόνια σε φυλακές και εξορίες.Την περίοδο αυτή της ζωής του ο Μίσσιος τη διηγείται στο …καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς, βιβλίο που δεν χρειάζεται συστάσεις, τόσο που έχει διαβαστεί από την έκδοσή του το 1985 μέχρι σήμερα.
Καθηλωμένοι από τη ζωντάνια της γραφής, αλλά και από τη δύναμη των γεγονότων και των προσώπων, η Μυρτώ Ράις, ο Συλβαίν Ρικάρ και ο Ντανιέλ Καζανάβ αποφάσισαν να αποτολμήσουν τη διασκευή του βιβλίου σε εικονογραφημένο αφήγημα που αξίζει να έχεις στην συλλογή σου. Κι αν δεν το έχεις διαβάσει σίγουρα να το κάνεις!

Αγόρασέ το εδώ μόνο 15,40!

 

4. Τζέημς Τζόυς, Το πορτρέτο ενός Δουβλινέζου

Το πορτρέτο ενός Δουβλινέζου ξαναζωντανεύει με εικόνες τις κορυφαίες στιγμές στη ζωή του Τζέημς Τζόυς. Έρωτες, τρέλες, μεθύσια, φτώχεια, σπατάλη, φιλίες, έχθρες, συγκρούσεις, με δύο λόγια: όλες τις περιπέτειες που διαμόρφωσαν μιαν από τις μείζονες λογοτεχνικές μορφές του εικοστού αιώνα.

Στο βιβλίο αυτό ο εικονογράφος Αλφόνσο Θαπίκο σκιαγραφεί το πορτρέτο ενός μοναδικού ανθρώπου, που έζησε απόλυτα σύμφωνα με την πρωτοποριακή του λογοτεχνία.

Αγόρασέ το τώρα εδώ αν θες να μάθεις περισσότερα για τον James Joyce μόνο 9,89!

 

 

5. Φάϊνμαν

Φυσικός… Νομπελίστας…Συγγραφέας… Διαρρήκτης …

Το graphic-novel που έχει κεντρικό του ήρωα τον Ρίτσαρντ Φάινμαν, αφηγείται γλαφυρά και με χιούμορ τη ζωή του μεγάλου αμερικανού φυσικού, από τα παιδικά του χρόνια στο Λονγκ Άιλαντ μέχρι το θάνατό του.

Η εξιστόρηση αναδεικνύει την ανθρώπινη πλευρά του μεγάλου στοχαστή και ερασιτέχνη μουσικού, που κατάφερε να γίνει θρύλος και με την αντισυμβατική συμπεριφορά του, ενώ εισάγει παράλληλα τον αναγνώστη και στην περίπλοκη κβαντική φυσική.

Αγόρασέ το τώρα μόνο 14,85 εδώ!

 

Δείτε περισσότερες επιλογές κόμικ όπως την Πάππισα Ιωάννα, Τα μυστικά του Βάλτου και άλλες εξαιρετικές βιογραφίες εδώ!

Σχόλια