Σε ποιον δεν αρέσουν οι αστυνομικές ταινίες; Ειδικά όταν έχουν ευρηματικό σενάριο, ανατροπές και πλοκή που συναρπάζει.

Σε αυτή τη λίστα λοιπόν θα βρεις μερικές δικές μου αγαπημένες.

1.Το Σκοτεινό Ποτάμι

Εάν ψάξεις για αστυνομικές ταινίες είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα φιγουράρει σε κάθε λίστα και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Σον, ο Ντέιβ και ο Τζίμι, τρεις παιδικοί φίλοι από λαϊκή συνοικία της Βοστόνης, συναντιούνται ξανά ύστερα από 25 χρόνια, εξαιτίας ενός εγκλήματος. Θύμα είναι η κόρη του Τζίμι, την έρευνα έχει αναλάβει ο Σον, ως αστυνομικός, ενώ ο κύριος ύποπτος είναι ο Ντέιβ. Ψυχολογικό αστυνομικό δράμα.

ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙΣ

Πέρα από το all star cast το οποίο περιλαμβάνει τους εξαιρετικούς Σον Πεν, Τιμ Ρομπινς, Κεβιν Μπέικον είναι σίγουρα μια ταινία με πρωτότυπο σενάριο. Ο Κλιντ Ίστγουντ ως σκηνοθέτης εντυπωσιάζει και διηγείται μια ιστορία αρκετά διαφορετική απ’ ότι έχουμε δει γενικά.

2. Τα Πορφυρά Ποτάμια

Γαλλικό αστυνομικό θρίλερ με Ζαν Ρενό και Βινσέντ Κασέλ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους γιατί πόσο καλύτερο μπορεί να γίνει;

 

ΥΠΟΘΕΣΗ

Δύο διαφορετικοί σε νοοτροπία αστυνομικοί ερευνούν μια σειρά αποτροπιαστικών φόνων, που έγιναν στην κλειστή κοινότητα μιας πανεπιστημιούπολης στις χιονισμένες Άλπεις.

ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙΣ

Όχι ότι έχω αδυναμία στους δύο πρωταγωνιστές αλλά φυσικά και πρόκειται για μια ακόμα ταινία που δεν σε απογοητεύουν. Μια γαλλική αστυνομική ταινία που παλεύει να ξεφύγει από τα αμερικάνικα κλισέ και σχεδόν τα καταφέρνει. Για να είναι στη λίστα να είσαι απλά σίγουρος ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερο σενάριο.

3. Το μυστικό στα μάτια της Μια εξαιρετική ευκαιρία να μυηθείς στον αργεντίνικο κινηματογράφο που σίγουρα δεν θα σε απογοητεύσει.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Έχοντας βγει στη σύνταξη, ο υπάλληλος της εισαγγελίας Μπενχαμίν αποφασίζει να γράψει ένα μυθιστόρημα για μια υπόθεση βιασμού και δολοφονίας που συνέβη πριν από 25 χρόνια. Ζητάει τη βοήθεια της πρώην προϊσταμένης του, με την οποία θα ξεκινήσουν μαζί ένα ταξίδι στο παρελθόν.

ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙΣ

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω πόσο ηθοποιάρα είναι ο Ρικάρντο Νταρίν κάτι φυσικά θα καταλάβεις μόλις δεις αυτή τη ταινία. Πρόκειται σίγουρα για ένα από τα πιο πρωτότυπα σενάρια σε αστυνομική ταινία και επειδή μιλάμε για αργεντίνικο κινηματογράφο δεν υπάρχει -σχεδόν- κανένα βαρετό κλισέ. Καταφέρνει να σε συναρπάσει και παράλληλα να σε κάνει να γελάσεις και τέλος να συγκινηθείς. Απλά εξαιρετική!

4. Contratiempo Από πολλούς χαρακτηρίζεται ένα από τα καλύτερα αστυνομικά θρίλερ των τελευταίων χρόνων.

Αν και θα έλεγα να μην υπερβάλουμε εάν έχουμε δει το “Το μυστικό στα μάτια της”.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Αντριάν Ντόρια, ένας επιτυχημένος νεαρός επιχειρηματίας, κατηγορείται για το φόνο της ερωμένης του, καθώς ξύπνησε τραυματισμένος δίπλα στο πτώμα της μέσα στο κλειδωμένο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Τώρα, μαζί με μια κορυφαία δικηγόρο που έχει προσλάβει, έχουν μόλις τρεις ώρες καιρό για να ανακαλύψουν τι πραγματικά συνέβη.

ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ

Το ξέρω ότι μάλλον γίνομαι γραφική αλλά το σενάριο και αυτής της ταινίας είναι πολύ πρωτότυπο. Δεν πρόκειται να σε κουράσει και σίγουρα είναι ο ορισμός της αστυνομικής ταινίας. 

5. Gone Girl

Εάν ο Φίντσερ γυρίζει αστυνομικό θρίλερ, τότε οφείλω να τον βάλω στη λίστα.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Όταν η γυναίκα του εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ο Νικ Νταν παρασύρεται στον ίλιγγο μιας μιντιακής φρενίτιδας, ενώ τα στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια τον μετατρέπουν σε βασικό ύποπτο.

ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ

Δε χρειάζεται να πω πολλά. Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά ενός βιβλίου που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα από τον master του είδους Φίντσερ. Μόνο ο υπέροχος σαρκασμός του προς το “αμερικάνικο όνειρο” είναι ένας λόγος που το κάνει ακόμη καλύτερο. Ό,τι και να πω, ο Φίντσερ είναι απλά εγγύηση.

Άλλες αστυνομικές ταινίες που αξίζει να δεις:

  • Seven
  • Silence of the Lambs
  • Zodiac
  • Prisoners

 

Σχόλια