Η πρώτη δουλειά είναι δύσκολη, αλλά υπάρχουν τρόποι για επιβιώσεις  και στους έχουμε μαζέψει όλους εδώ…

Και ναι είναι τέλειοι!

1. Βρείτε κάποιον που κάνει καλά τη δουλειά του και κάντε παρέα μαζί του

Είτε δουλεύει εκεί έξι μήνες, είτε έξι χρόνια, ο καθένας έχει κάτι διαφορετικό να σου μάθει. Η πρώτη δουλειά είναι ένας πλούτος γνώσεων και συμβουλών και αν θες να είσαι επιτυχημένος στη δουλειά σου, αυτοί οι άνθρωποι θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη!

2. Φτιάξε τον προσωπικό σου χώρο

Αυτός ο μικρός χώρος είναι ουσιαστικά το σπίτι σου μακριά από το σπίτι σου. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να νιώθεις άβολα εκεί. Πρόσθεσε αφήσεις, φωτογραφίες και έχε κάποια προσωπικά αντικείμενά σου εκεί!

3. Ετοίμαζε το φαγητό σου από το σπίτι.

Έτσι, όχι μόνο γλυτώνεις χρόνο από το διάλλειμα σου, τρως υγειινά, αλλά εξοικονομείς και χρήματα. Μάλιστα, λίγη σοκολάτα θα σε βοηθήσει να λειτουργείς καλύτερα μετά τις δυο το μεσημέρι.

4. Να γνωρίζεις το αντικείμενό σου

Όπως μου είπε κάποιος πολύ σοφός την πρώτη μου μέρα να έχεις  “Εμπιστοσύνη στον εαυτό σου!” Οι πελάτες θέλουν εμπιστοσύνη. Εάν καταλάβουν ότι είσαι ακόμη καινούριος είναι πολύ πιθανό να σε αμφισβητήσουν. Ή χειρότερα, θα θέλουν να μιλήσουν με προϊστάμενό σου.

5. Μην αργείς!

Σε κανέναν δεν αρέσει ο ήχος του ξυπνητηριού στις 7 το πρωί. Μπορείς να σκεφτείς έναν θόρυβο, που να είναι χειρότερος; Εγώ όχι! Ξέρεις πόση ώρα σου  παίρνει να φτάσετε από το σπίτι στη δουλειά, να πάρετε τον καφέ σας και να πάρετε το ρολόι μέσα. Δεν υπάρχει τίποτα αρκετά ενοχλητικό που έρχεται σε δέκα λεπτά μετά από όλους τους άλλους και ακόμα δεν έχετε τον καφέ σας.

6. Μην αφιερώνεις όλη σου τη ζωή στη δουλειά

Εάν είσαι σαν και εμένα, τότε η δουλειά σου απορροφά πολύ μεγάλο μέρος της ημέρας σου. Μπορεί να τρέχεις όλη την ημέρα, αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα θα σε ικανοποιήσει, ωστόσο αν καταλήξεις να ενδιαφέρεσαι μόνο για τη δουλειά θα είσαι συνεχώς μέσα στα νεύρα και το άγχος και σίγουρα δεν το θες αυτό!

7. Μην αναλώνεσαι στο κουτσομπολιό του γραφείου

Είναι δελεαστικό, το ξέρουμε, ΑΛΛΑ δεν είναι ούτε χρήσιμο και μπορεί να σε βάλει και σε μπελάδες.

8. Θυμηθείτε ότι δεν είναι το τέλος του κόσμου

Μερικές φορές μπορεί να νιώθεις ότι έχει έρθει, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν έχει έρθει. Όλα λύνονται και  όλα διορθώνονται, βέβαια ίσως μετά σου χτυπάνε το λάθος που έκανες για κανά χρόνο. Μην αγχώνεσαι θα το  ξεχάσουν!

Σχόλια