Λίγες μουσικές είναι ταυτόχρονα τόσο πειθαρχημένες και τόσο απελευθερωτικές όσο η jazz.

Αυτό το φαινομενικά οξύμωρο μυστικό φαίνεται να κατέχουν πολύ καλά οι πεπειραμένοι μουσικοί του The Trio of Liberty.

Η Love Light Productions & το Kremlino παρουσιάζουν:
THE TRIO OF LIBERTY
Don Braden | Joris Teepe | Gene Jackson
Τετάρτη 14 Μαρτίου

Kremlino
[Καραίσκου 119, Πειραιάς]
Doors Open: 21:00
Προπώληση: 15€ | Ταμείο: 18€

Το μουσικό σχήμα αυτό είναι καρπός της γνωριμίας του Don Braden και του Joris Teepe. Ο Don Braden ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με το σαξόφωνο σε ηλικία μόλις 15 ετών.

Σπούδασε ηχοληψία στο Harvard. Μετά τη λήξη των σπουδών του, το 1984, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και ξεκίνησε να παίζει με καλλιτέχνες όπως οι Lonnie Smith, Betty Carter, Wynton Marsalis, Roy Haynes και J.J. Johnson. Το 1992 ήρθε σε επαφή με το μπασίστα Joris Teepe, που μόλις είχε φτάσει στη Νέα Υόρκη από την Ολλανδία. Το 1993 οι δύο μουσικοί ηχογράφησαν τον πρώτο τους δίσκο.

Σταδιακά έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της jazz σκηνής, δίνοντας συναυλίες ανά τον κόσμο, οργανώνοντας workshops και συμμετέχοντας σε ηχογραφήσεις.

Την κομπανία των Trio of Liberty ολοκληρώνει ο Gene Jackson. Θεωρείται ένας από τους πιο ικανούς ντράμερ του είδους χάρη στην ικανότητά του να συνδυάζει πολλά ρυθμικά είδη. Ήταν για πολλά χρόνια μέλος της μπάντας του Herbie Hancock και του Dave Holland. Οι επιρροές του περιλαμβάνουν «τέρατα» όπως οι Philly Joe Jones, Elvin Jones, Billy Higgins και Tony Williams.

Tην Τετάρτη 14 Μαρτίου, η επονομαζόμενη Αγία Τριάδα της Jazz θα βρεθεί στο Kremlino για να γιορτάσει τα 25 χρόνια από την πρώτη συνάντηση του Braden και του Teepe με πρωτότυπα ορχηστρικά θέματα και συνθέσεις. Σε αυτό το πλαίσιο θα μας παρουσιάσει τη νέα της δισκογραφική δουλειά με τίτλο Conversations, όπως και άλλα ποιοτικά δείγματα straight-ahead jazz.

 

Σχόλια