TEDxAUEB 2018: Μια ευκαιρία να βρούμε τη δική μας Άρκτο

4.1 Maria Tsaroucha n’ Friends

Το τελευταίο performance του TEDxAUEB ήταν σίγουρα κάτι πολύ διαφορετικό. Τέσσερις ηθοποιοί, ένας μουσικός και ένας διερμηνέας νοηματικής γλώσσας μέσα σε 18 λεπτά με το “Knowing thyself – the eternal process” μας έδωσαν τα σωστά ερεθίσματα για να βρούμε τα πράγματα, που αξίζουν την αγάπη μας.

Μέσα από τα έργα “Ο Μικρός Πρίγκιπας”, “Διάλογος για το δέντρο”, “Η μεγάλη αλήθεια” και “Είμαστε αστερόσκονη” μας μίλησαν για τον έρωτα, την αγάπη και τα άστρα, θυμίζοντάς μας πως καμιά φορά δεν υπάρχουν ούτε αίτια, ούτε λόγοι, ούτε σκοποί για όσα μας συμβαίνουν.

4.2 Λυδια Βουσβουνη

Σπούδασε Σχέδιο Μόδας στην Αγγλία. Έζησε σε Λονδίνο και Παρίσι και τελικά  επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου και έχει αναλάβει το κομμάτι σχεδιασμού της Zeus+Dione. Μια εταιρία που επιδιώκει να συνεχίσει τις ελληνικές παραδοσιακές τεχνοτροπίες με νέο πρίσμα και αισθητική. Η καινοτομία και η αυθεντικότητα είναι μόνο μερικά απ’όσα πρεσβεύει η Zeus+Dione.

Σύμφωνα με την Λύδια Βουσβούνη ζούμε στην εποχή, στην οποία εξελίσσεται η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. Μια εποχή, που υπάρχει μεγάλη ανάγκη να γυρίσουμε σε κάτι πιο τοπικό. Να σταματήσει η παγκοσμιοποίηση και να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ταυτότητα, το όραμα και την αυθεντικότητα.

Γιατί, τελικά, εκτός από την καινοτομία προάγεται το κλασικό. Ο προσωπικός στόχος αφορά κάτι συνολικό και όχι κάτι προσωπικό και μια οπτική 360° είναι αναγκαία.

4.3 Παναγιωτης Μαδαμοπουλος Μοραρης

Γίνεται να βρεις τον πολικό αστέρα σου χωρίς βοήθεια; Σίγουρα, όχι! Προσπαθώντας να μας βοηθήσει να βρούμε τον δικό μας ο Παναγιώτης Μαδαμόπουλος Μοράρης, συνιδρυτής του ReGeneration, μας είπε τρεις μύθους και μια αλήθεια, που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε πιο κοντά στον δικό μας πολικό αστέρα.

Τρεις μύθοι…

1. Ο Μύθος του Coelho ή αλλιώς “αν θες κάτι αυτό θα πραγματοποιηθεί”

Τίποτα δεν πραγματοποιείται αν δεν το πιστεύεις και αν δεν έχεις μια συγκεκριμένη νοοτροπία. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να είσαι παθιασμένος με αυτό που κάνεις και να δουλεύεις πολύ για να το αποκτήσεις.

2. Μοναχικοί Λύκοι

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα, που μπορεί να έχει κάποιος είναι έναν μέντορα. Κάποιον άνθρωπο να τον βοηθά και να τον εμπνέει. Παρ’ όλα αυτά αν έχεις έναν τέτοιο άνθρωπο κοντά σου συγχρόνως είσαι μέρος μιας ομάδας. Με λίγα λόγια κανείς δεν είναι αυτοδημιούργητος και χρειάζεται εμπειρία για να επιτύχεις τους στόχους σου, που δεν μπορείς να αποκτήσεις μόνος σου.

3. Πενταετές πλάνο

Η κλασικότερη ερώτηση των Human Resources είναι ένα ψέμα. Ειδικά, όταν είσαι νέος και μπορείς να βγεις με μεγαλύτερη ευκολία από το “comfort zone” σου, γιατί να έχει πενταετές πλάνο;

“Τα πλοία είναι ασφαλή στο λιμάνι, αλλά δεν είναι φτιαγμένα γι’ αυτό.”

Και μία αλήθεια…

Ο εθελοντισμός μπορεί να σου ανοίξει πολλές πόρτες και είναι ο μόνος τρόπος να αναπτύξεις όλες τις επικοινωνιακές δεξιότητες, που πρέπει να έχει ένας νέος στην εποχή μας.

Το τρίπτυχο, λοιπόν, της επιτυχίας είναι ο εθελοντισμός, το κυνήγι ευκαιριών και κυρίως η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Χωρίς αυτήν πολύ δύσκολα θα επιτύχουμε τους στόχους μας.

4.4 Χριστιαννα Οικονομου

Τελευταία στη σκηνή εμφανίστηκε η Χριστιάννα Οικονόμου και μας γέμισε θετικότητα. Μίλησε για την τέχνη, την παράδοση και την αγάπη της για τη θάλασσα και πως τελικά ακολούθησε τη δική της άρκτο και πλέον η ζωή της μοιράζεται ανάμεσα σε δύο νησιά των Μικρών Κυκλάδων. Όλα ξεκίνησαν μια μέρα που όλα της πήγαιναν στραβά και ένας φίλος της είπε:

“Ευτυχία είναι να πηγαίνεις από τη μία αποτυχία στην άλλη με τον ίδιο ενθουσιασμό και να μην το βάζεις κάτω…”

Η φράση αυτή της έδωσε μεγάλη ώθηση και τελικά την οδήγησε στο σήμερα και την αναπαλαίωση καϊκιών, επιτρέποντάς της να αποτίει φόρο τιμής για όλα τα παραδοσιακά σκαριά, που έχουν υποστεί κάποια καταστροφή μέσα στα χρόνια. Γιατί όσο και αν κουράζεσαι μέσα στη μέρα αυτή η κούραση μπορεί να σε ξεκουράσει και να σε κάνει πολύ δημιουργικό.

Με αυτή την ομιλία ολοκληρώθηκε επιτυχώς για άλλη μια χρονιά το TEDxAUEB 2018 και μας άφησε με ανυπομονησία να περιμένουμε το TEDxAUEB 2019!

Gallery

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σελίδες: 1 2 3 4

Σχόλια

1 2 3 4