Ο Μάρτης έφτασε στα μέσα του κι εσύ ακόμη βρίσκεσαι υπό την πίεση των υποχρεώσεων; Αν δεν έχεις ιδέα για το πώς θα περάσεις  αυτό το ΣΚ εμείς και οι προτάσεις μας είμαστε εδώ για να σε βγάλουμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας!

Έχεις κουραστεί από τις υποχρεώσεις μίας ακόμα δύσκολης εβδομάδας; Σε έχει καταβάλλει το άγχος; Δεν καταφέρνεις να βρεις χρόνο για τον εαυτό σου και είσαι κακόκεφος; Κι όμως, υπάρχει ένας λόγος για να χαρείς.. Έρχεται το πολυπόθητο Σαββατοκύριακο. Μόνο στη σκέψη του ένα χαμόγελο ήδη έχει χαραχτεί στο πρόσωπό σου (έλα, μην προσπαθείς να το κρύψεις) και νιώθεις τα βάρη σου λίγο ελαφρύτερα.

Ήρθε η ώρα να σκεφτείς πως θα αξιοποιήσεις παραγωγικά τον ελεύθερο χρόνο σου. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε και να σου προτείνουμε ευχάριστες δραστηριότητες. Άδραξε την ευκαιρία και μην αφήσεις στιγμή να πάει χαμένη. Let the Weekend started..!

Οι προτασεις του Σαββατου από τη Λινα

1.

Είναι ένα από εκείνα τα Σαββατιάτικα πρωινά μεταξύ άνοιξης και χειμώνα και αναρωτιέσαι με τι θα ασχοληθείς. Ποιος είπε ότι τέτοια πρωινά δεν μπορούν να σου προσφέρουν τίποτα; Μάλλον ήρθε η ώρα να πάρεις τη μεγάλη απόφαση και να δώσεις την ευκαιρία σε  ένα βιβλίο να σε συντροφεύσει. Φτιάξε μία μεγάλη κούπα ζεστού καφέ, βολέψου αναπαυτικά στον καναπέ σου και περιηγήσου στις σελίδες ενός βιβλίου που θα προσφέρει πολλά στην αυτογνωσία σου και στη βελτίωση του εσωτερικού σου κόσμου.

Το βιβλίο ονομάζεται «The Secret». Γραμμένο από την Rhonda Byrne, ανήκει στην κατηγορία της ψυχολογίας. Η συγγραφέας μαζί  με μία ομάδα διαφορετικών ανθρώπων με κοινή συνισταμένη την επίτευξη κάποιου μεγάλου στόχου προσπαθεί να μας κληροδοτήσει ένα μυστικό που θα βελτιώσει τη ζωή μας και θα αλλάξει ριζικά την οπτική και την κοσμοθεωρία μας.

Το μήνυμα που θα σου περάσει είναι αισιόδοξο και πρωτοποριακό. Mπορείς να πετύχεις ό,τι έχεις στο μυαλό σου αρκεί να το θέλεις πραγματικά και να δουλέψεις γι’αυτό. Ο Νόμος της Έλξης είναι ισχυρός , τραβάς σαν μαγνήτης ότι σκέφτεσαι και προσπαθείς να υλοποιήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ένα: θα αναθεωρήσεις πολλά, θα αποκτήσεις περισσότερη θετική σκέψη, θα κινητοποιηθείς, θα δεις τη ζωή με άλλο μάτι.

2.

Το μεσημέρι ήρθε και θέλεις να εκμεταλλευτείς την ημέρα και να κάνεις κάτι πιο πρωτότυπο. Σήκωσε, λοιπόν, το τηλέφωνο, πάρε τηλέφωνο τα αγαπημένα σου πρόσωπα και πρότεινε τους μια μεσημεριανή έξοδο για φαγητό και κρασί.

Το μαγειρείο- μεζεδοπωλείο «Ατίταμος» στα Εξάρχεια θα αποτελούσε μια εξαιρετική επιλογή ιδιαίτερα αν θα ήθελες να γευτείς την παραδοσιακή κουζίνα. Τοποθετημένο σε ένα πολυσύχναστο μέρος της Αθήνας στην περιοχή του κέντρου το μαγαζάκι είναι προσιτό και φιλικό προς τον επισκέπτη του. Η διακόσμηση είναι προσεγμένη και το προσωπικό εξυπηρετικό και ευγενικό. Ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Αποτελεί στέκι πολλών ανθρώπων αφού η πρασινάδα που πλαισιώνει τα τραπέζια έλκει και δίνει μια διαφορετική νότα στην πολύβουη πόλη. Προσφέρεται μεσογειακή ελληνική κουζίνα και έχει και χορτοφαγικές επιλογές. Άριστη ποιότητα και γευστικό αποτέλεσμα. Τα νόστιμα πιάτα του σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές του θα σε πείσουν να το επισκεφθείς ξανά.

Διεύθυνση: Καποδιστρίου 2, Αθήνα, 10683
Τηλέφωνο: +30 21 0330 0864

3.

Και εφόσον έχεις ολοκληρώσει το γεύμα σου γιατί να μην κάνεις και μια χαλαρή απογευματινή βόλτα στην Πλάκα; Θεωρείται μια από τις ωραιότερες περιοχές της Αθήνας. Βρίσκεται κάτω από την Ακρόπολη. Κατά την περιήγηση στα γραφικά σοκάκια θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις την υπέροχη αρχιτεκτονική και να μεταφερθείς νοερά στο παρελθόν.

Τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα παραδοσιακά χαμηλά σπίτια δίνουν μία μοναδική αίσθηση στον εξερευνητή της περιοχής και του δίνουν την ευκαιρία να ξεφύγει από τους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.  Μια διαφορετική και άκρως ιστορική όψη της  Αθήνας. Ίσως νιώσεις κι εσύ ότι έχεις μπει στη μηχανή του χρόνου και επέστρεψες σε κάποια παλιότερη εποχή.

Περπάτα ανάμεσα σε εκκλησίες, μουσεία και ιστορικά μνημεία και μην παραλείψεις να επισκεφθείς τα Αναφιώτικα. Μετά την κουραστική αλλά συνάμα απολαυστική αυτή βόλτα μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε έναν μεγάλο αριθμό καφετεριών για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις μία ζεστή σοκολάτα σε ένα όμορφο περιβάλλον.

4.

Αισίως φτάσαμε στο κομμάτι της ημέρας που οι περισσότεροι περιμένουν μια ολόκληρη εβδομάδα: το Σαββατόβραδο. Ετοιμάσου, φόρα το πιο λαμπερό σου χαμόγελο και ετοιμάσου για διασκέδαση.

Απόψε, το Σάββατο 24 Μαρτίου θα πας στο Τρένο του Ρουφ. Αποτελεί μια διαφορετική επιλογή αφού ξεφεύγει από την πεπατημένη και σου μεταδίδει μια άκρως κινηματογραφική και ρομαντική αίσθηση. Πρόκειται για έναν χώρο πολιτισμού που στεγάζεται στα ανακαινισμένα βαγόνια του σιδηροδρομικού σταθμού.

Μπορείς να δεις μια θεατρική παράσταση με τίτλο «Stamboul train» Αφορά μια περιπέτεια που τοποθετείται χρονικά στις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη διάρκεια ενός ταξιδιού τριών ημερών του Orient Express από την Οστάνδη στην Κωνσταντινούπολη. Ώρα έναρξης: 21:15 στο θεατρικό βαγόνι. Μετά την παράσταση μπορείς να παρευρεθείς για ένα ποτό στο Wagon- Bar.

Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως & Αμφιπόλεως Αθήνα 118 54
Τηλέφωνο: 2105298922

 

Οι προτασεις της Κυριακης απο τη Μαρια, Μαρακι, Μαριω…

Μου ζητήθηκε να γράψω ένα άρθρο για το τι μπορώ να κάνω ένα χαλαρό σαββατοκύριακο. Μα έλα μου ντε που τα χαλαρά σαββατοκύριακα έχω να τα δω από τότε που πήγαινα δημοτικό και έβγαινα και έτρεχα ανέμελη στις αλάνες (εντάξει, το χιούμορ δεν έβλαψε ποτέ κανέναν). Τα χαλαρά σαββατοκύριακα, λοιπόν, θα ήθελα να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια μέσα στην ζωή μου αλλά δυστυχώς κρατούν μόνο 48ώρες που με πολύ κόπο προσπαθώ να τα εκμεταλλευτώ στο φουλ.

Έφτασε κιόλας Κυριακή; Μήπως νόμιζες ότι το πρωινό σου θα το περάσεις πάλι στο σπίτι χαζεύοντας τηλεόραση και (Θεός φυλάξοι) κάνοντας καμιά δουλειά; Εεε όχι, οι σκλάβοι ξύπνησαν Αντωνάκη μου κι εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να περάσεις καλά για ακόμη μια φορά.

1.

Το ξέρω μπορεί να είναι μακριά. Μπορεί να μένεις στο κέντρο, αλλά και το απόκεντρο κάτι καλό θα ‘χει. Εδώ κοντά μας, μια ζέστη και φιλόξενη καφετέρια στα Γλυκά Νερά προσφέρει εκπληκτικής ποιότητας καφέ και τα καλύτερα pancakes που έχεις φάει. Και στο σημείο αυτό δεν θα αναφερθώ καθόλου στον καφέ, γιατί δεν είμαι και πολύ φαν, αλλά στα 6 λαχταριστά pancakes (μιλάμε για value for money μερίδα) επικαλυμμένα με ρευστή σοκολάτα γάλακτος, πασπαλισμένα με πολύχρωμη τρούφα, τριμμένο μπισκότο και κομματάκια φράουλας. Ένας σοκολατένιος πειρασμός φτιαγμένος για δυο (και σαν μικρό κτήνος να τρως, δεν θα φας όλο σου το μερτικό). Πιστέψτε με αξίζει.

Το όνομα αυτής… Brokies Bar επί της λεωφόρου Λαυρίου! Για τσέκαρε!

 

2.

Και αφού βρίσκεσαι που βρίσκεσαι στα προάστια, μην ξεχάσεις να πας στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Μια ανάσα από τα Γλυκά Νερά, βρίσκονται τα Σπάτα. Εντάξει, τα Σπάτα δεν λένε και πολλά, αλλά το Αττικό Πάρκο τα σπάει (και λίγα λέω). Χιμπατζήδες, λεμούριοι, λύκοι, αρκούδες και άλλα πολλά ζώα, είναι εκεί για να μας θυμίσουν και λίγο τις ρίζες μας (αστειάκι). Το πάρκο ανοίγει από τις εννιά το πρωί και η είσοδος κλείνει μία ώρα πριν την δύση του ηλίου. Το σημαντικότερο τώρα… Το εισιτήριο το λες και λίγο τσιμπημένο, αλλά υπάρχει και φοιτητικό (κάπου θα χρησίμευε και το πάσο).

Προσωπική παράκληση: Πάρε κάτι φαγώσιμο και τάισε τους λεμούριους! Ό,τι καλύτερο!

3.


Απόγευμα

Το απόγευμα έφτασε! Βάλε τα καθημερινά σου και ξεχύσου στις λεωφόρους (μη μπερδευτείς και πας Μανχάταν, εδώ Αθήνα). Μη σκοτώσεις ακόμα ένα απόγευμα, αλλά ετοιμάσου να περάσεις μοναδικά. Η πρότασή μας είναι η εξής: παίρνεις λεωφορείο, μετρό, ταξί, αυτοκίνητο (ένα αρκεί) και πας μέχρι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Αρχικά κάνε μια βόλτα, δες και χάζεψε τους υπέροχους χώρους, φάε και κάτι αν θες και ετοιμάσου για την μαγεία της έκθεσης του Σταύρου Λαζαρίδη, με θέμα τον Κυνικό ρομαντισμό.

Την Κυριακή 25 Μαρτίου από τις 9:30 το πρωί μέχρι της 21:00 το βράδυ το Ίδρυμα  φιλοξενεί για πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο ατομική παρουσίαση του καλλιτεχνικού έργου του σπουδαίου Έλληνα σκηνογράφου και πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η έκθεση αναπτύσσει ένα οπτικό χρονολόγιο ξεκινώντας από την αρχή της καριέρας του,με ζωγραφικές μελέτες σκηνικών και σχέδια κοστουμιών. Η επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στον εικαστικό Αντώνη Βολανάκη, ο οποίος μαθήτευσε κοντά στο Στέφανο Λαζαρίδη στο Λονδίνο και εργάστηκε μαζί του στην Εθνική Όπερα της Αγγλίας.
Άντε, τι κάθεσαι;

4.

Και επειδή το βράδυ της Κυριακής είναι το χειρότερο του Σαββατοκύριακου, γιατί η επομένη είναι εργάσιμη, έχουμε την πιο χαλαρή πρόταση (όχι, όχι δεν είναι ο ύπνος). Τσίπουρααα! Αξίζει τον κόπο να πας σε ένα από τα καλά τσιπουράδικα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ξέρουμε ότι είναι μακριά, αλλά αξίζει τον κόπο. Το μαγαζί είναι σε κεντρικό δρόμο, έχει μεγάλη ποικιλία κρεατικών και ορεκτικών και όλα είναι υπέροχα! Θα φας και θα πιεις μέχρι σκασμού και θα πληρώσεις σχετικά λίγα ανάλογα με την ποσότητα των πιάτων. Αααα μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα κυπριακά πιτάκια!

Τσέκαρε στο Ίντερνετ και πήγαινε: byράκί ρακάδικο-μεζεδοπωλείο!

Tip #1: Για καλό και για κακό είτε πήγαινε νωρίς, γύρω στις οχτώμιση, είτε πάρε να κάνεις κράτηση γιατί μπορεί και να μην βρεις.

Tip #2: Το Fairytale δίπλα είναι (λέμε εμείς τώρα)! Why not? Για να πάει καλά η εβδομάδα. Αν δεν ξέρεις τι είναι (αρχικά ντροπή), αρκεί αυτή η φωτογραφία και μετά ψάξ’το μόνος σου.Σε περιμένουν!

Σχόλια