Νέα προειδοποιητική απεργία ανακοίνωσαν οι καθηγητές πανεπιστημίων της χώρας – Δείτε που δεν θα γίνουν μαθήματα και τα αιτήματα!

Σε διήμερη απεργία, 7 και 8 Μαρτίου, αλλά και σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν καθηγητές Πανεπιστημίων της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις απολαβές τους. Μάλιστα, οι σύλλογοι χαρακτηρίζουν την απεργία προειδοποιητική, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.

«Η απεργία έχει ως κεντρικό στόχο την ανάδειξη της τραγικής  μισθολογικής υποβάθμισης των πανεπιστημιακών, την οποία επιχειρεί να παγιώσει πλέον το νέο «ειδικό» μισθολόγιο που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους.

Μάθε – Διασκέδασε – Μοιράσου
Κάνε LIKE στο Frapress.gr και στήριξε την προσπάθεια μας!

Παράλληλα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) έχει ζητήσει από τους συλλόγους κάθε πανεπιστημίου να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ακόμη και σε 48ωρη απεργία. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα αύριο Τρίτη θα υπάρχουν αποφάσεις για απεργία και από άλλους συλλόγους και σε άλλα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας εκτός από τους παρακάτω.

Καθηγητές ΕΚΠΑ

ΕΚΠΑ: Σε 48ωρη απεργία αύριο και μεθαύριο καθηγητές έξι Σχολών του Πανεπιστημίου. Σε διήμερη προειδοποιητική απεργία, αύριο Τετάρτη 7 Μαρτίου, αλλά και την Πέμπτη 8 Μαρτίου, προχωρούν οι Σύλλογοι μελών ΔΕΠ της Θεολογικής Σχολής (ΕΚΠΑ), της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΕΚΠΑ), της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΕΚΠΑ), της Ιατρικής (ΕΚΠΑ), της Οδοντιατρικής (ΕΚΠΑ) και της Φιλοσοφικής (ΕΚΠΑ), μετά από αποφάσεις Γενικών Συνελέυσεων.

Καθηγητές ΑΠΘ

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (Ε.Σ.Δ.Ε.Π.) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), του μεγαλύτερου Συλλόγου των πανεπιστημιακών καθηγητών στην Ελλάδα, με απόφαση του αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποίησης  για την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, ώρα 12:00, στο Κτίριο Διοίκησης του Α.Π.Θ. στη Θεσσαλονίκη, ως διαμαρτυρία για τις συνεχείς μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις μας και τη μεγάλη υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων.

Καθηγητές Πανεπιστημίου Αιγαίου

Προειδοποιητική 24ωρη προειδοποιητική απεργία για τις 7-8 Μάρτη και την πρόθεση τους να απέχουν / απεργήσουν κατά την εξεταστική περίοδο του Ιούνη 2018 αποφάσισαν στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΔΕΠ οι διδάσκουσες και οι διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Πηγή: Foititikanea.gr

Σχόλια