Φοιτητές και καθηγητές του ΕΚΠΑ προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις!

Την Παρασκευή 09/03/18 οι φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής, Φυσικής, ΣΕΜΦΕ, βρεθήκαμε στο Υπουργείο Παιδείας στο πλάι των αδιόριστων εκπαιδευτικών, μαζί και με τους Φοιτητικούς Συλλόγους Ηλεκτρολόγων μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, και Μεταλλειολόγων, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην συνάντηση του υφυπουργού κ. Μπαξεβανάκης με τμήμα των κινητοποιημένων, τέθηκαν αιτήματα και διεκδικήσεις που δεν αντιμετωπίστηκαν καν με σεβασμό.

Για το ζήτημα της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας, ο υφυπουργός απέφυγε να απαντήσει στο αν Θα νομοθετηθεί η πρόταση του ΙΕΠ και τάχθηκε υπέρ της απόσπασης του επαγγελματικού δικαιώματος στην διδασκαλία από τα πτυχία. Στο αίτημα των εκπαιδευτικών για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, δεν δόθηκε ουσιαστική απάντηση. Για το συγκεκριμένο Θέμα έγιναν μόνο αόριστες αναφορές σε ενδεχόμενο διορισμό 5.000 με 10.000 αναπληρωτών (έναντι 25.000 αναπληρωτών που καλύπτουν ήδη οργανικά κενά), εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι θεσμοί μετά το πέρας της 4ης αξιολόγησης.

Δήλωσε αδιαφορία για τις επιπτώσεις των συγχωνεύσεων τμημάτων Απέφυγε να απαντήσει για την εξίσωση των Θεατρικών Σπουδών ΑΕΙ με τις ιδιωτικές και μη δραματικές σχολές σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα στην εκπαίδευση, παρακάμπτοντας στην ουσία το άρθρο 16 του Συντάγματος Αρνήθηκε υποκριτικά την βία από τα ΜΑΤ που υπέστησαν εκπαιδευτικοί και φοιτητές στο Υπουργείο παιδείας την Παρασκευή 2/03/18.

Απέναντι στις υπεκφυγές της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Παιδείας, φοιτητές και εκπαιδευτικοί δεν Θα σκύψουν το κεφάλι. Καλούμε και άλλους Φοιτητικούς Συλλόγους καθηγητικών και μη σχολών να μπουν σε κατεύθυνση αγώνα μέσα από Γενικές Συνελεύσεις ώστε να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις.

ΚΑΛΟΥΜΕ:   Συντονισμό εκπαιδευτικών και Φοιτητικών Συλλόγων καθηγητικών σχολών την ΤΕΤΑΡΤΗ 14/ 03

Κινητοποίηση ΞΑΝΑ με τους εκπαιδευτικούς την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/03

Οργάνωση Πανελλαδικής ημέρας δράσεων την ΠΕΜΠΤΗ 22/03

Πηγή: Foititikanea.gr

Σχόλια