Τι να περιμένεις την εβδομάδα που έρχεται!

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018: Κλείνουν οι μπάρες σε 15 νέους σταθμούς του Μετρό. Αυτοί είναι:

  • Ταύρος και Μαρούσι στη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ),
  • ΑνθούποληΠεριστέριΣεπόλιαΗλιούποληΆλιμοςΑργυρούποληΕλληνικό στη γραμμή 2 και
  • Αγ. ΜαρίναΚεραμεικόςΧολαργόςΝομισματοκοπείοΑγ. ΠαρασκευήΧαλάνδρι στη γραμμή 3

Υπενθυμίζεται πως ήδη κλειστές είναι οι μπάρες στους σταθμούς Σύνταγμα και  Άγιος Αντώνιος και Άγιος Δημήτριος στη γραμμή 2 και ΑεροδρόμιοΔουκίσσης ΠλακεντίαςΕλαιώνας και Αιγάλεω στη γραμμή 3.

Σε όλους τους παραπάνω σταθμούς μία τουλάχιστον μπάρα θα είναι ανοικτή (τουλάχιστον ως την Τετάρτη 14 Μαρτίου) για τη διέλευση όσων δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση.

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018: Κυκλοφορεί το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τον Προαστιακό. Θα είναι πλήρως συμβατό και για μετακινήσεις στα μέσα του ΟΑΣΑ. Για κατόχους καρτών της Alpha Bank θα υπάρχει προσφορά για την αγορά πακέτων 10+1 εισιτηρίων.

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018: Αναμένεται να ανοίξει η νέα αποβάθρα στην τερματική στάση Σύνταγμα του Τραμ και τα δρομολόγια να ξεκινήσουν ξανά στο τμήμα Σύνταγμα – Λεωφ. Βουλιαγμένης ύστερα από διακοπή τριών μηνών.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018: Κλείνουν -υποτίθεται- οι ανοικτές μπάρες για τη διέλευση όσων δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση στους παραπάνω 21 σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ. Αν αυτό θα γίνει πράγματι απομένει να το δούμε. Είναι πολύ πιθανό να καθυστερήσει καθώς ακόμα δεν έχουν αποσταλεί -και δεν έχουν ενεργοποιηθεί- όλες οι κάρτες για τους δικαιούχους δωρεάν μετακίνησης.

Ίσως μέσα στην εβδομάδα: Να ξεκινήσει τη λειτουργία της η online εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ για την πιστοποίηση και ενεργοποίηση προσωποποιημένων καρτών για άνεργους και ΑΜΕΑ.

Όλη την εβδομάδα: Συνεχίζεται η έκδοση και αποστολή των καρτών όσων έχουν κάνει αίτηση online. Αν και ο ΟΑΣΑ λέει πως όλες οι κάρτες έχουν εκδοθεί, αυτό απέχει από την αλήθεια.

 

Για άνεργους και ΑΜΕΑ και παραλαμβάνουν τις προσωποποιημένες κάρτες τους αυτές τις μέρες:

Προκειμένου να φορτωθούν οι δωρεάν μετακινήσεις πρέπει να υπάρξει ταυτοποίηση της κάρτας μέσω πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ. Αν και η πλατφόρμα, σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, έπρεπε να βρίσκεται σε λειτουργία από τη Δευτέρα 5/3, αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες μέρες σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ.

Μέχρι να γίνει αυτό, συνεχίζετε να μετακινήστε όπως και πριν: βεβαίωση ΟΑΕΔ και ταυτότητα για άνεργους, και το ανάλογο πιστοποιητικό για ΑΜΕΑ. Οι μπάρες δεν πρόκειται να κλείσουν (τουλάχιστον) ως τις 14 Μαρτίου.

Δικαιούχοι πλήρους ή μειωμένου εισιτηρίου που λαμβάνουν προσωποποιημένες κάρτες μπορούν ήδη να τις φορτώσουν με κόμιστρο ή χρηματικό ποσό και να τις χρησιμοποιήσουν.

Σημειώνεται πως η αποστολή των καρτών συνεχίζεται και αναμένεται να διαρκέσει αρκετές μέρες ακόμα.

Αν θέλετε να δείτε την πορεία αποστολής της κάρτας σας: Επικοινωνήστε με τα ΕΛΤΑ

Αν έχετε κάνει κάποιο λάθος στην αίτηση που δεν θα επιτρέψει την έκδοση ή αποστολή της κάρτας σας: Απευθυνθείτε στην εξυπηρέτηση πελατών στο σταθμό Σύνταγμα του Μετρό

Αν δεν έχετε κάνει αίτηση και θέλετε άμεση έκδοση της κάρτας: Κάντε έκδοση σε εκδοτήριο

Πηγή: AthensTransport

Σχόλια