Κι όμως, η δυτική τουαλέτα έχει επιπτώσεις στην υγεία του γαστρεντερικού σας συστήματος!

Μπορεί το συγκεκριμένο θέμα να σας φαίνεται λίγο άβολο, όμως αλήθεια αν το προσέξετε θα βελτιώσει την καθημερινότητά σας.
Η θέση με την οποία κάθεστε στην λεκάνη της τουαλέτας για την ανάγκη «νούμερο 2» δεν είναι ο καταλληλότερος δεδομένης της ανατομίας του εντέρου και της γενικότερης υγείας του γαστρεντερικού συστήματος.

Αναρωτιέστε γιατί;

Η γωνία 90 μοιρών στην οποία βρίσκονται τα πόδια σας όταν κάθεστε στην τουαλέτα, δεν είναι σίγουρη η κατάλληλη για την σωστή λειτουργία του εντέρου σας. Για την ακρίβεια, όσο κι αν τις έχετε καταραστεί, οι “τούρκικες” τουαλέτες είναι αυτές που λαμβάνουν υπόψη την σωστή ανατομική θέση.

Ο λόγος; Το σώμα μας είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε η πιο σωστή θέση για την ανάγκη «νούμερο 2» να είναι ουσιαστικά ένα βαθύ κάθισμα. Όταν καθόμαστε σε γωνία 90 μοιρών στην κλασική, δυτικού τύπου τουαλέτα, δυσχεραίνουμε τη φυσική οδό του εντέρου, εμποδίζοντας την ομαλή διέλευση των κοπράνων, ενώ αυξάνουμε την γενικότερη πίεση στην περιοχή προκαλώντας σε αρκετές περιπτώσεις αιμορροϊδοπάθεια και δυσκοιλιότητα.

Δείτε και την παρακάτω φωτογραφία για να καταλάβετε περισσότερα:

Όμως σε γωνία 35 μοιρών περίπου, όλα αλλάζουν και παίρνουν την σωστή, κάθετη, χωρίς πίεση πορεία. Αυτή η θέση είναι η φυσική, παρά το γεγονός ότι για τον δυτικό κόσμο το αναπαυτικό κάθισμα στην τουαλέτα έχει καθιερωθεί.

Το βαθύ κάθισμα ή λαϊκιστί «κουκουβιστή» θέση, όπως φαίνεται παρακάτω, χαλαρώνει τους μύες του ορθού και έτσι τα κόπρανα περνούν χωρίς δυσκολία, με σχεδόν κάθετη ροή προς τον τελικό σφιγκτήρα.

Πηγή: in2life

Σχόλια