Υποτροφίες 2018 για Γαλλία: Θες να κάνεις μεταπτυχιακό στη Γαλλία; Δες πώς!

Είσαι φοιτητής ελληνικού πανεπιστημίου και έχεις στόχο να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη Γαλλία;

Η γαλλική κυβέρνηση προκήρυξε νέες υποτροφίες και αξίζει να δεις αν πληροίς τα κριτήρια και να το εκμεταλλευτείς.

Συγκεκριμένα, πρέπει να υποβάλεις αίτηση υποψηφιότητας για μια Υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης (BGF). Τις υποτροφίες αυτές διαχειρίζεται η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας/Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Campus France, με την υποστήριξη του Υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας της Γαλλίας και της αεροπορικής εταιρείας Air France.

Απαραίτητες προϋποθέσεις:

1)Να έχετε ελληνική ιθαγένεια

2)Να είστε γεννημένοι μετά την 1η Ιανουαρίου 1995

3)Να έχετε ολοκληρώσει, το αργότερο μέχρι πριν δύο έτη (ή να ολοκληρώνετε τώρα), ένα πρόγραμμα σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα (πτυχίο), με μέσο όρο βαθμολογίας ανώτερο ή ίσο του 7,5/10.

4)Να έχετε υποβάλει υποψηφιότητα σ’ ένα ή περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα επιπέδου Μaster 2, ή Master 1 (στην περίπτωση διετούς μεταπτυχιακού προγράμματος χωρίς δυνατότητα εισαγωγής στο M2 και κατόπιν αποδείξεως του προαναφερθέντος), σε ένα ή περισσότερα γαλλικά Ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης.

Τα προγράμματα σπουδών MBA εξαιρούνται της υποτροφίας.

Βασική προϋπόθεση για την οριστική χορήγηση της υποτροφίας είναι η αποδοχή του υποψήφιου από το Ίδρυμα της επιλογής του.

5) Να έχετε ικανοποιητική γνώση της γαλλικής γλώσσας (Β2 τουλάχιστον) ή της αγγλικής γλώσσας, σε περίπτωση υποψηφιότητας σ’ ένα αγγλόφωνο πρόγραμμα.

6)Να μην είστε εγγεγραμμένος σε πρόγραμμα σπουδών στο εξωτερικό (με εξαίρεση το πρόγραμμα Erasmus, μια πρακτική άσκηση ή ένα πρόγραμμα εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας)

Δεν θα ληφθούν υπόψη οι αιτήσεις που δεν πληρούν αυτά τα κριτήρια.

Kριτήρια επιλογής:

1)Συνοχή του σχεδίου σπουδών

2)Ποιότητα ακαδημαϊκής πορείας και ενδεχομένως δραστηριοτήτων εκτός του πανεπιστημίου –

3)Κίνητρα για σπουδές στη Γαλλία και επαγγελματικά σχέδια

Χορηγούνται δύο είδη υποτροφιών:

1. Υποτροφίες της γαλλικής κυβέρνησης (BGF) Αφορούν τα μεταπτυχιακά προγράμματα όλων των επιστημονικών πεδίων. Περιλαμβάνουν μηνιαία τροφεία, όπως επίσης και πολλά προνόμια, κυρίως όσον αφορά τη στέγαση και την κάλυψη κοινωνικής ασφάλισης

2. Οι υποτροφίες με κάλυψη της κοινωνικής ασφάλισης (BCS) Αφορούν προγράμματα σπουδών ορισμένων κλάδων σε συνεργαζόμενα γαλλικά Ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης (πολυτεχνεία και business school). Με τη υποστήριξη της αεροπορικής εταιρίας Air France.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων: 15 Μαΐου 2018

Πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις περιγραφές των διάφορων υποτροφιών και να σιγουρευτείτε ότι πληρείτε τα κριτήρια πριν υποβάλετε την υποψηφιότητά σας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση bourses@ifa.gr. 

Πηγή: Foititikanea.gr

Σχόλια