Όλες οι εξελίξεις για το ηλεκτρονικό εισιτήριο ώστε να είστε προετοιμασμένοι!

Το κλείσιμο των πυλών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο σταθμό Μετρό με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση επιβατών, τη στιγμή που οι περισσότεροι άλλοι σταθμοί παραμένουν με ανοιχτές μπάρες, ίσως και να μην ήταν η πιο έξυπνη κίνηση.

Γιατί αυτό που έγινε στο Σύνταγμα από την περασμένη Δευτέρα και συνεχίστηκε και τις υπόλοιπες μέρες της βδομάδας ήταν χάος και ταλαιπωρία για πολλούς επιβάτες. Ταυτόχρονα όμως επιβεβαιώθηκαν και όσοι μιλούσαν για αύξηση της εισιτηριοδιαφυγής εξαιτίας της καθυστέρησης στην πρακτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου αν και ο υπουργός υποστήριζε το αντίθετο.

Αιτία όλων αυτών βεβαίως συνεχίζει να είναι η χωρίς προγραμματισμό και οργάνωση μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, με  χρονοδιαγράμματα που δεν τηρούνται και είναι σχεδιασμένα τελείως στο πόδι καθώς και η αναποτελεσματική επικοινωνία και προώθηση του ΟΑΣΑ της όλης διαδικασίας προς το κοινό.

Δες εδώ το 2ο ηλεκτρονικό εισιτήριο που αρχίζει να κυκλοφορεί!

Πότε και πού κλείνουν οι επόμενες μπάρες!

Από την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 οι μπάρες αναμένεται να κλείσουν σε άλλους 15 σταθμούς του Μετρό. Όπως και στους υπόλοιπους σταθμούς, μία μπάρα τουλάχιστον θα παραμείνει ανοικτή ώστε να διέρχονται οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης. Οι νέοι σταθμοί που θα κλείσουν από την Κυριακή 11 Μαρτίου είναι:

  • Ταύρος και Μαρούσι στη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ),
  • ΑνθούποληΠεριστέριΣεπόλιαΗλιούποληΆλιμοςΑργυρούποληΕλληνικό στη γραμμή 2 και
  • Αγ. ΜαρίναΚεραμεικόςΧολαργόςΝομισματοκοπείοΑγ. ΠαρασκευήΧαλάνδρι στη γραμμή 3

Ειδικά όσον αφορά το σταθμό του Συντάγματος, οι μπάρες την Κυριακή 11 Μαρτίου αναμένεται να είναι κλειστές καθόλη τη διάρκεια της ημέρας ενώ από τη Δευτέρα 12 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 14 Μαρτίου θα είναι ανοικτές από τις 6:00 – 10:00 και τις 15:00 – 19:00.

Υπενθυμίζεται πως κλειστές παραμένουν οι μπάρες εδώ και καιρό στους σταθμούς Άγιος Αντώνιος και Άγιος Δημήτριος στη γραμμή 2 και ΑεροδρόμιοΔουκίσσης ΠλακεντίαςΕλαιώνας και Αιγάλεω στη γραμμή 3.

Τι συμβαίνει με την ενεργοποίηση καρτών για άνεργους και ΑΜΕΑ

Ο ΟΑΣΑ και εδώ έχει χάσει το παιχνίδι της επικοινωνίας αφού πριν από μία εβδομάδα ανακοίνωσε πως η ενεργοποίηση των προσωποποιημένων καρτών για άνεργους και ΑΜΕΑ μέσω εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ θα ξεκινούσε από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου, τη στιγμή που η εφαρμογή σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν έτοιμη μέχρι τότε.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ η εφαρμογή θα είναι έτοιμη «μέσα στο επόμενο δεκαήμερο», δηλαδή την ερχόμενη εβδομάδα.

Και ενώ η ενεργοποίηση των καρτών θα καθυστερήσει, η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ στο site του επιμένει πως ξεκινάει την Δευτέρα 5/3 αφού ο οργανισμός δεν ασχολήθηκε καν να ενημερώσει τους επιβάτες του.

Το ερώτημα τώρα είναι αν όντως θα ακολουθηθεί το χρονοδιάγραμμα που αναφέρει πως η ανοικτή πύλη για ΑΜΕΑ και άνεργους στους παραπάνω 21 σταθμούς θα κλείσει από την Πέμπτη 15 Μαρτίου ή αν θα δοθεί κάποια παράταση.

Επίσης, στην περίπτωση που το χρονοδιάγραμμα τηρηθεί τι θα συμβεί με τους υπόλοιπους δικαιούχους δωρεάν μετακίνησης για τους οποίους δεν έχει ακόμα ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης προσωποποιημένων καρτών. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οπλίτες, αστυνομικοί και πυροσβέστες που όπως φαίνεται θα χρειάζεται να ζητούν από τους υπαλλήλους της ΣΤΑΣΥ να τους ανοίγουν τις πύλες κάθε φορά που θα θέλουν να μπουν ή να βγουν από ένα σταθμό του Μετρό, κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως και εξευτελιστικό.

Τέλος, όπως πληροφορηθήκαμε, αν και δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση, είναι δυνατή η αντικαταστάση των παλιών ετήσιων καρτών με ηλεκτρονικές για όσους προσέρχονται στα γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15, Αθήνα, Δευτέρα-Παρασκευή 8:00-14:15). Απαραίτητη η προσκόμιση προσωποποιημένης κάρτας ή δικαιολογητικά για την έκδοση αυτής (ΑΜΚΑ, ταυτότητα, για όσους δικαιούνται μειωμένο κόμιστρο το ανάλογο πιστοποιητικό).

Πηγή: AthensTransport

Σχόλια