2ος Χρόνος για το «Όνειρο ενός Γελοίου» του Φ. Ντοστογιέφσκι από τις «Μορφές Έκφρασης»

Συνεχίζεται με εξαιρετική επιτυχία ο θεατρικός μονόλογος «Το Όνειρο ενός Γελοίου», του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, σε ερμηνεία Θωμά Κινδύνη και σκηνοθεσία Άννας Σεβαστής Τζίμα, από τον καλλιτεχνικό οργανισμό «Μορφές Έκφρασης».

Γραμμένο το 1877, από τον μεγάλο Ρώσο δημιουργό, «Το Όνειρο ενός Γελοίου» αποτελεί ένα άκρως διαχρονικό έργο του σήμερα. Πώς ένας άνθρωπος που βρίσκεται στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, μέσα σε μια κοινωνία που βρίσκεται στα πρόθυρα της αυτοκαταστροφής θα καταφέρει να βρει τον δρόμο του προς το φως; Από πού θα αντλήσει ενέργεια, ελπίδα και κουράγιο για να συνεχίσει να υπάρχει; Ένας άνθρωπος μόνος του αρκεί για να μετατρέψει την κόλαση σε παράδεισο;

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» αποτελεί ένα αριστούργημα γραφής και πλοκής που οδηγεί τον θεατή βήμα-βήμα από έναν κόσμο εχθρικό για τον άνθρωπο στην άλλη πλευρά, εκεί όπου η ευτυχία γίνεται πράξη.

Η παράσταση που έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές, προβάλει ένα εξαιρετικό μήνυμα στους θεατές δίνοντας τους την ευκαιρία να προβληματιστούν αλλά και να ταξιδέψουν σ’ έναν κόσμο ονειρικό όπου τα όνειρα μας μπορούν να γίνουν αληθινά!

Η σκηνοθεσία και η πρωτότυπη μουσική επένδυση, απογειώνει την υποβλητική και γεμάτη δυναμισμό ερμηνεία του Θωμά Κινδύνη.

Το πιο αξιόλογο και ενδιαφέρον απ’όλα, όμως, είναι το project “Books on Stage” από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Μορφές Έκφρασης, στο οποίο εντάσσεται η συγκεκριμένη παράσταση!

Πρόκειται για μια εναλλακτική πρόταση για να γνωρίσουμε τον υπέροχο κόσμο της λογοτεχνίας και να αγαπήσουμε το βιβλίο.

Μια νέα καινοτομία από τις Μορφές Έκφρασης που έχει ως στόχο να φέρει τον θεατή κοντά στο βιβλίο! Η δράση απευθύνεται σε όλους αλλά και σε μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου, και έχει ως στόχο ο θεατής που θα έρθει να δει την παράσταση: να έρθει σε επαφή με ένα λογοτεχνικό κείμενο, χωρίς να το έχει διαβάσει, και να του δημιουργηθεί η ανάγκη να διαβάσει το κείμενο ώστε να εμβαθύνει περισσότερο.

Η πρώτη παράσταση που εντάσσεται σε αυτή τη δράση είναι το έργο του Φ. Ντοστογιέφσκι «Το όνειρο ενός γελοίου» σε ερμηνεία του Θωμά Κινδύνη και σκηνοθεσία της Άννας Σεβαστής Τζίμα. Ήδη η παράσταση έχει λάβει υπέροχες κριτικές και είναι προτεινόμενη για το βραβείο θεατρικού μονολόγου «Αντιγόνης Βαλάκου» από την Ελληνική Ακαδημία Τεχνών. Ήδη εκατοντάδες μαθητές από την Αθήνα και την επαρχία έχουν φύγει εντυπωσιασμένοι από την παράσταση, νιώθοντας την ανάγκη να διαβάσουν το βιβλίο!

Η δράση περιλαμβάνει:

1.Σύντομη παρουσίαση του βιβλίου. Ενημέρωση των μαθητών για τον συγγραφέα και την εποχή του από θεατρολόγο.

2.Παρακολούθηση της παράστασης.

3.Ερωτήσεις των μαθητών στον ηθοποιό- ερμηνευτή και τον σκηνοθέτη.

4.Παιδαγωγικό υλικό, διαμορφωμένο από θεατρολόγο για τους μαθητές.

Σχολεία, πολιτιστικά ιδρύματα, λέσχες ανάγνωσης και άλλοι φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την γραμματεία για να προγραμματιστεί η επίσκεψή τους.

Η παράσταση είναι εγκεκριμένη από το Υπουργεί Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την παράσταση και κατόπιν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα Books on stage, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας για να τους αποσταλεί ειδική πρόσκληση.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης!

Πληροφοριες παραστασης

Οι παραστάσεις γίνονται κάθε Κυριακή στις 19:30.

Οι παραστάσεις συνεχίζονται και μετά το Πάσχα μέχρι την Κυριακή 6 Μαΐου.

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα

Διασκευή κειμένου: Θωμάς Κινδύνης

Μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης

Σκηνικά: Κωνσταντίνα Μαρδίκη

Φωτισμοί – Video προβολές: Παναγιώτης Λαμπής

Θέατρο Μορφές Έκφρασης: Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα

Τηλ: 2103464903, 210 3464002

Σχόλια