Νέες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2018!

Μετά τις ειδήσεις για “ψαλίδισμα” του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος, ο Υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Στις περιπτώσεις που υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα, που έχουν να κάνουν με πολύ χαμηλό εισόδημα, εμείς θα νομοθετήσουμε τη δυνατότητα τα παιδιά αυτά να έρχονται εκεί που είναι οι γονείς τους. Τώρα, στην περίπτωση που εκεί που είναι οι γονείς, να μην υπάρχουν πανεπιστήμια, θα φροντίσουμε να πάνε σε μια τρίτη πόλη. Δηλαδή, να είναι σε μία πόλη μαζί και να αυξήσουμε το στεγαστικό επίδομα που ήδη παίρνουν αυτά τα παιδιά» αυτά τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου σε συνέντευξη στο κρατικό πρακτορείο σχετικά με τις μετεγγραφές των φοιτητών.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου σε σχέση με τη νομοθετική λειτουργία του υπουργείου, είχατε πει τον περασμένο Δεκέμβριο για μία νέα πρόβλεψη στις μετεγγραφές των φοιτητών, που θα αφορά αδέρφια που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις. Πότε περιμένουμε να το δούμε ως νομοθετική ρύθμιση; Υπάρχει περίπτωση να περιληφθεί στο νομοσχέδιο για το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής;

Ο υπουργός Παιδείας απάντησε: Όντως, θα το δούμε τώρα, στο νομοσχέδιο για το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Έχουμε ολοκληρώσει όλες τις μελέτες των υποπεριπτώσεων. Η γενική γραμμή θα είναι ότι για τις περισσότερες οικογένειες που σπουδάζουν τα παιδιά τους, θα προσπαθήσουμε να σπουδάζουν σε μία πόλη, ώστε να μη συντηρούν πάνω από ένα σπίτι εκτός από αυτό που μένουν. Στις περιπτώσεις που υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα, που έχουν να κάνουν με πολύ χαμηλό εισόδημα, εμείς θα νομοθετήσουμε τη δυνατότητα τα παιδιά αυτά να έρχονται εκεί που είναι οι γονείς τους. Τώρα, στην περίπτωση που εκεί που είναι οι γονείς, να μην υπάρχουν πανεπιστήμια, θα φροντίσουμε να πάνε σε μια τρίτη πόλη. Δηλαδή, να είναι σε μία πόλη μαζί και να αυξήσουμε το στεγαστικό επίδομα που ήδη παίρνουν αυτά τα παιδιά.

Ταυτόχρονα η κατάσταση είναι η εξής για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2018:

Στο περίμενε εξακολουθούν να βρίσκονται χιλιάδες φοιτητές που ακούν για το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα, αλλά δεν το βλέπουν να πιστώνεται στους λογαριασμούς τους.

Το θέμα ανέδειξε ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Κέλλας, ο οποίος κατηγορεί το υπουργείο για «αδικαιολόγητη» καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος «ανάσα» για χιλιάδες οικογένειες που έχουν παιδί ή παιδιά που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις. Σταματήστε να αναβάλλετε τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις σας.

Ο κ. Κέλλας καλεί μάλιστα την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να σταματήσει να αναβάλλει την εκπλήρωση ακόμη και των πιο στοιχειωδών υποχρεώσεών του απέναντι στους φοιτητές.

Αναλυτικά η δήλωση: «Για χιλιάδες φοιτητές και τις οικογένειές τους, το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα αποτελεί σημαντικότατο βοήθημα στον ετήσιο οικογενειακό προϋπολογισμό.  Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, όμως, καθυστερεί αδικαιολόγητα την καταβολή του στεγαστικού επιδόματος στους δικαιούχους φοιτητές. Και αυτό ενώ δημιουργεί, την ίδια στιγμή, εκατοντάδες νέες θέσεις στο καινούργιο οργανόγραμμα του Υπουργείου, οι οποίες μάλιστα συνοδεύονται από επιδόματα για  ημετέρους. Καλούμε το Υπουργείο να σταματήσει να αναβάλλει την εκπλήρωση ακόμη και των πιο στοιχειωδών υποχρεώσεών του απέναντι στους φοιτητές, και να προχωρήσει στην άμεση πίστωση των σχετικών κονδυλίων».

Πηγή: Foititikanea.gr

Σχόλια