1.Λένα Σιώζου | Άρωμα Ενός Ιπτάμενου Δωματίου

Η Λένα Σιώζου (Silena) ζει και εργάζεται στη Νέα Μάκρη Αττικής. Διδάχτηκε ζωγραφική στο κολλέγιο τεχνών του Λονδίνου και μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει δεκαεννέα ατομικές εκθέσεις και τρείς ομαδικές στην Ελλάδα. Οι πίνακές της είναι ένα ταξίδι στο χρώμα, το φώς, τον έρωτα και τη φαντασία. Η ζωγραφική είναι ελευθερία, δημιουργία, όνειρο. Αντλεί την έμπνευσή της από τη φύση, την ποίηση, τη μουσική και τον άνθρωπο. Η τέχνη είναι το μέσο για να υλοποιήσει το προσωπικό της ταξίδι.

Εγκαίνια: Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 στις 19:00

Μελάνυθρος | Χώρος Τέχνης, Ζάππα 4, Καλλιμάρμαρο

16.03.2018 – 31.03.2018

Τρ – Πα: 17:30 – 21:00, Σα: 11:00 – 14:30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


2.«(Πριγκίπισσες) Ένα παραμύθι για το Trafficking»

Η πρεμιέρα της παράστασης «(Πριγκίπισσες)  Ένα παραμύθι για το Trafficking» θα γίνει την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 στις 18.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Κυψέλης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η Βαρβάρα Νταλιάνη και ο Γεράσιμος Ιωάννου δημιουργούν ένα εκπαιδευτικό Δράμα στο οποίο συμμετέχει το κοινό, με θέμα την εμπορία ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση και τον κοινωνικό ρόλο της γυναίκας, κυρίως ως μέλος ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Το έργο είναι ένα αλληγορικό δράμα που πραγματεύεται την ιστορία τεσσάρων γυναικών θυμάτων Trafficking. Καθώς οι ιστορίες τους μπερδεύονται με τον κόσμο του παραμυθιού, οι γυναίκες ονομάζονται από τα σημεία του ορίζοντα (Ανατολή, Βορράς, Δύση, Νότος). Όλες τους πρέπει να περάσουν μία δοκιμασία που μπορεί να τους κοστίσει τη ζωή. Ποια θα είναι η κατάληξη των κοριτσιών;

Τα κείμενα βασίζονται σε πραγματικές ιστορίες.

Πολιτιστικό Κέντρο Κυψέλης
Καλογερά 18, Κυψέλη, Τ.Κ. 11363, Τηλ: 210 8821428
16, 17, 18, 23 & 24 Μαρτίου 2018 | ώρες παραστάσεων 18:30 με 20:00

Παίζουν
Βουκουβαλίδου Κύνθια
Νουόκε Γκρέις

Σκηνοθεσία: Νταλιάνη Βαρβάρα
Θεατροπαιδαγωγικός Σχεδιασμός: Ιωάννου Γεράσιμος
Κείμενο: Μαυρόγιαννης Αλέξανδρος
Σκηνικά-κοστούμια: Κάπουλα Μιμίκα
Επεξεργασία κειμένου και συλλογή ντοκουμέντων: Νταλιάνη Βαρβάρα, Κύνθια Βουκουβαλίδου, Αλέξανδρος Μαυρόγιαννης
Βοηθός σκηνοθέτη: Αντερέμι Αντεκούμπι
Φωτογραφίες: Μπρίτνει Νουγκέντ
Συντονίσμός: Ιωάννου Γεράσιμος


3. Yiorgos Fakanas Group featuring Tim Garland

Οι Jazz Διαχρονίες, η σειρά συναυλιών του ΚΠΙΣΝ αφιερωμένη στην ελληνική Jazz, υποδέχεται τον Μάρτιο μία ξεχωριστή συνεργασία του μπασίστα/ συνθέτη Γιώργου Φακανά με τον Tim Garland, έναν από τους γνωστότερους σαξοφωνίστες της διεθνούς μουσικής σκηνής.

ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

18.03.2018

Κυ: 21:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


4. Μια φωνή την έχουμε | Καραόκε ελαφράς μουσικής από την ΕΛΣ

Τα κυριακάτικα πρωινά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι μια εβδομαδιαία συνάντηση των “φυλών” της Αθήνας. Τα “Κυριακάτικα πρωινά” της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ απευθύνονται στο ετερόκλητο και πολύχρωμο κοινό που κατακλύζει το Πάρκο και τους χώρους του ΚΠΙΣΝ και, κυρίως, στις οικογένειες που αναζητούν εναλλακτικές προτάσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Κύριος στόχος του κύκλου αυτού εκδηλώσεων είναι να φέρει σε επαφή το κοινό αυτό με τις τέχνες που υπηρετεί η Εθνική Λυρική Σκηνή: την όπερα, την κλασική μουσική και το χορό, μέσα από μια σειρά πρωτότυπων συναυλιών, εργαστηρίων και δρώμενων.

Δωρεάν είσοδος με δελτία προτεραιότητας

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Λεωφ. Συγγρού 364, Αθήνα

18.03.2018

Κυ: 12:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


5. Καλιαρντά – Πάολα Ρεβενιώτη | Screening και Q&A

H Πάολα Ρεβενιώτη σε συνεργασία με την κινηματογραφική ομάδα Paola Team Documentaries, παρουσιάζουν το πρώτο τους μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ με θέμα τα Καλιαρντά.

Τα καλιαρντά ήταν η κρυφή γλώσσα τον ομοφυλόφιλων της Ελλάδας από την δεκαετία του ’40 μέχρι και την αρχή της μεταπολίτευσης. Η Πάολα πρόλαβε τη χρήση των καλιαρντών στο τέλος της την δεκαετία του ’80, στον κήπο του Ζάππειου (Ζαρντέν), στην πιάτσα αλλά ακόμα και στην επαρχία, οπού ταξίδεψαν τα καλιαρντά.

Ενώ ξεκινήσαν για να καταγράψουν απλώς την ιστορία των καλιαρντών, στην πορεία παράλληλα, παρακολουθούσαμε και την εξέλιξη της ομοφυλόφιλης ζωής στην Ελλάδα κατά τον εικοστό αιώνα. Προέκυψαν θέματα όπως ο έρωτας, η σεξουαλικότητα, τα στέκια, τα προβλήματα των ανθρώπων τότε και πώς σταδιακά οδηγηθήκαμε στη σημερινή κατάσταση.

Στο ντοκιμαντέρ συναντάμε θεωρητικούς (ανθρωπολόγους-γλωσσολόγους-συγγραφείς-ποιητές) καθώς και άτομα της πιάτσας με βιωματική γνώση του θέματος.

Μίλησαν για τα καλιαρντά
Ντίνος Χριστιανόπουλος, Νανά, Θανάσης Σκρουμπέλος,
George Le Nonce, Κώστας Κανάκης, Παναγιώτης Ευαγγελίδης, Τέτα, Ηρακλής Δούκας, Γιώργος Τσιτιρίδης, Θωμάς Κοροβίνης, Γιάννης Παλαμιώτης, Φώτης Παπαδόπουλος

Communitism, Κεραμεικου 28, Αθήνα

17.03.2018

Σα: 21:15


6. «Animation Matinées @Danaos»

Η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΑΝΑΟ

Από την Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018 και για τέσσερις συνεχόμενες Κυριακές, η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ – Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων διοργανώνει μεσημεριανές προβολές κινουμένων σχεδίων από όλον τον κόσμο στον Κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ (Λ. Κηφισιάς 109, Αθήνα, μετρό: Πανόρμου) με τον γενικό τίτλο “Animation Matinees @Danaos”, στο πλαίσιο της Δράσης#GreekAnimationRocks.

Την Κυριακή, 18 Μαρτίου, τη σκυτάλη παίρνει το διεθνές φεστιβάλ της Αθήνας Athens Animfest A’ 13th Athens Animfest, παρουσιάζοντας το έργο του χαρισματικού ισραηλινού δημιουργού και καθηγητή κινουμένων σχεδίων Ρόνι Όρεν και το έργο των φοιτητών του.


7. Δοκιμές Ανάβασης – Κάθε Κυριακή αλλιώς στο λόφο Στρέφη

Έως τη Πρωταπριλιά, ανεβαίνουμε το λόφο Στρέφη κάθε Κυριακή 12.00-14.00 με έναν διαφορετικό τρόπο:

18/3 ” Παιχνίδια σκηνογραφίας στο λόφο”. Ένας άνθρωπος απέναντι σε ένα βράχο.Ποια είναι η μεταξύ τους σχέση? Μπορεί αυτός ο άνθρωπος να κατακτήσει το βράχο? Με ποιους τρόπους?


8.Black Mirror: Δωρεάν προβολές και συζητήσεις στον κινηματογράφο Ααβόρα!

Δες εδώ όλες τις δωρεάν εκδηλώσεις του Μαρτίου!

Σχόλια