Ο Μάρτιος 2018 ήρθε γεμάτος δωρεάν εκδηλώσεις κι εμείς συγκεντρώσαμε τις καλύτερες!

΄

Μάθε – Διασκέδασε – Μοιράσου
Κάνε LIKE στο Frapress.gr και στήριξε την προσπάθεια μας!

Ο δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε το πρόγραμμα δωρεάν δράσεων και εκδηλώσεων για τον Μάρτιο του 2018, το οποίο περιλαμβάνει δρώμενα κάθε είδους. Κινηματογραφικές προβολές, δρώμενα αθλητισμού, ομιλίες, παρουσιάσεις, διαδραστικές αφηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια είναι μόνο μερικά από αυτά.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται δωρεάν, στα 7 δημοτικά διαμερίσματα του δήμου, στους χώρους Σεράφειο, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στο Παγκράτι, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Μετς, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, στο Κέντρο για το Παιδί και τον Πολιτισμό στους Αμπελόκηπους και στην Οικία Θεοτοκοπούλου στα Πατήσια.

Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, πρόγραμμα με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το Ινστιτούτο Θερβάντες, το Εθνικό Αρχαιολογικό αλλά και το Βυζαντινό Μουσείο, τον οργανισμό ΝΕΟΝ, το Ινστιτούτο Πούσκιν, τη Μουσική Βιβλιοθήκη, το Μουσείο Ηρακλειδών, τον πολιτιστικό οργανισμό ATOPOS CVC, καθώς και το Φεστιβάλ Αθηνών.

Πρόγραμμα Μάρτιος 2018

14 Μαρτίου: «Λέξεις που χαμογελούν, Λέξεις που πληγώνουν» βιωματικό εργαστήρι για το λεκτικό μπούλινγκ από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής. Κέντρο για το Παιδί και τον Πολιτισμό – Αμπελόκηποι, ώρα:18.00

14 Μαρτίου: «Ο φεμινισμός σαν παραμύθι», Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, 1ο Δημοτικό Σχολείο Παγκρατίου, Σπύρου Μερκούρη 20, ώρα:18.00

15 Μαρτίου: Εκδήλωση ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού για την προφύλαξη και πρόληψη καθώς και την καταπολέμησης του στίγματος του HIV/AIDS από το Κέντρο Ζωής, στο Σεράφειο – 3ο ΔΔ, ώρα:18.00

28 Μαρτίου: «Ο φεμινισμός σαν παραμύθι» , Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, Κέντρο για το Παιδί και τον Πολιτισμό, ώρα:18.00

28 Μαρτίου: «Λέξεις που χαμογελούν, Λέξεις που πληγώνουν» Βιβλιοθήκη της Βουλής, στο 1οΔημοτικό Σχολείο Παγκρατίου, Σπύρου Μερκούρη 20, ώρα:18.00

29 Μαρτίου: Εκδήλωση ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού για την προφύλαξη και πρόληψη καθώς και την καταπολέμησης του στίγματος του HIV/AIDS στο 1 Δημοτικό Σχολείο Παγκρατίου, ώρα:18.00.

Αλλες δωρεαν εκδηλωσεις – Μαρτιος 2018

1. Δες εδώ λεπτομέρειες για την πιο μεγάλη δωρεάν έκθεση για μεταπτυχιακές σπουδές που διοργανώνεται ετησίως στην Ελλάδα!


2. Δες εδώ λεπτομέρειες για το δωρεάν σεμινάριο με θέμα «Αλλαγή & Εξέλιξη Καριέρας – Ευελιξία & Προσαρμοστικότητα σε νέους Τομείς Εργασίας»


3. Ο Γιάννης Ζαραμπούκας στα Public Συντάγματος για την παρουσίαση της ποιητικής του συλλογής “Το αναπόφευκτο της μοναξιάς”

Οι Εκδόσεις Πνοή και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν το Σάββατο 10 Μαρτίου και ώρα 18:00 στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής “Το αναπόφευκτο της μοναξιάς” του Γιάννης Ζαραμπούκας.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς:
Argyro Margariti και Ισμήνη Μπάρακλη.
Ποιήματα θα απαγγείλει η Aggeliki Aggelopoulou, φοιτήτρια δραματικής σχολής.

Την εκδήλωση θα ντύσει μελωδικά ο μουσικός Thanasis Skargiotis.


4. Branco Popovic Miles «Naked Corpus»

ΒΟΟΖΕ υποδέχεται την ατομική έκθεση ζωγραφικής του  Branco Popovic Miles με τίτλο «Naked Corpus». Η απελευθερωμένη φόρμα αποτελεί το χαρακτηριστικό του γνώρισμα, που λειτουργεί σαν μια τελετουργία μιας χορογραφίας, μιας μουσικής σύνθεσης σε διαρκή αναζήτηση. Αρκείται και αρέσκεται σε μικρές και μεσαίες επιφάνειες τις οποίες καλύπτει με λεπτές ανάλαφρες – πινελιές, δίνοντας αέναη κίνηση και ονειρική πνοή στα έργα του.

Η έκθεση συγκεντρώνει έργα από την πολυετή δημιουργική πορεία του, επικεντρώνοντας στην συγκεκριμένη ανθρωποκεντρική θεματική. Τα έργα που εκθέτονται στο Booze αποπνέουν ευαισθησία, θέρμη, μα την ίδια στιγμή και ελαφρότητα, καθαρότητα. Μια συλλογή εμπνευσμένη από γυμνά κορμιά, που αποθεώνουν, εξυμνούν την ομορφιά, την ζωή και την μαγική – σύμφωνα με τον ίδιο τον ζωγράφο – την γοητευτική τέχνη της ακουαρέλας με συναισθηματικές αλλά και αισθητικές αξίες.

Εγκαίνια | Παρσκευή 9 Μαρτίου 2018 στις 20:00

Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα

09.03.2018 – 25.03.2018

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ: 11:00 – 21:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


5. Μια φωνή την έχουμε | Καραόκε ελαφράς μουσικής από την ΕΛΣ

Μια σχεδόν «παράνομη» οικογενειακή ή στο πλαίσιο στενού φιλικού κύκλου συνήθεια, το διαχρονικό καραόκε, έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή, για να δώσει την ευκαιρία της έκφρασης στους λάτρεις του ελαφρού τραγουδιού. Τα Κυριακάτικα πρωινά συνεχίζονται!

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Λεωφ. Συγγρού 364, Αθήνα

18.03.2018

Κυ: 12:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


6. 13ο Athens Animfest

Το 13ο ATHENS ANIMFEST έρχεται για μία ακόμη χρονιά στη πόλη μας με περισσότερες από 350 ταινίες animation μικρού μήκους από την Ελλάδα και άλλες 51 χώρες με προβολές, εργαστήρια, διαλέξεις και εκθέσεις.

Χώροι διεξαγωγής του φεστιβάλ: 
― ΡΟΜΑΝΤΣΟ
― Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων “Σινέ Δράση”
― Κινηματογράφος Δαναός
― Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας
― Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών / ΤΕΑΠΗ
― ΑΚΤΟ, (Ευελπίδων 11, Αθήνα, τ.: 210 5230130)
― DEREE – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας,
― Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών
― Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα Μερκούρη”
― Τριανόν
― Θέατρο Παραμυθίας


7. Animation matinées στον Δαναό

Από την Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018 και για τέσσερις συνεχόμενες Κυριακές, η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ  – Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων διοργανώνει μεσημεριανές προβολές κινουμένων σχεδίων από όλον τον κόσμο στον Κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ.

Για τη συγκεκριμένη διοργάνωση έχουν κληθεί σημαντικά ελληνικά φεστιβάλ και ελληνικές σχολές κινουμένων σχεδίων να παρουσιάσουν τις ταινίες και τους δημιουργούς που διακρίθηκαν στη διάρκεια των προηγούμενων ετών λειτουργίας τους.

Έτσι, την Κυριακή, 11 Μαρτίου παρουσιάζονται ανθολογίες μικρού μήκους ταινιών από τα φεστιβάλ Animasyros της Σύρου και Chaniartoon των Χανίων, κυρίως από τη διεθνή παραγωγή. Οι προβολές, πάντως, ξεκινούν με τη στερεοσκοπική (3D) προβολή της ταινίας Αίνιγμα των Αντώνη Ντούσια και Άρη Φατούρου που βραβεύθηκε πέρυσι με το Βραβείο Ίρις Kινούμενων Σχεδίων από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Την Κυριακή, 18 Μαρτίου τη σκυτάλη παίρνει το διεθνές φεστιβάλ της Αθήνας Animfest, παρουσιάζοντας το έργο του χαρισματικού ισραηλινού δημιουργού και καθηγητή κινουμένων σχεδίων Ρόνι Όρεν και το έργο των φοιτητών του.

Την Κυριακή, 25 Μαρτίου παρουσιάζονται φοιτητικές ταινίες από τέσσερις σχολές που διδάσκουν κινούμενα σχέδια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου,  το Τμήμα Αnimation & Interactive Media του ΑΚΤΟ, το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιόνιου Πανεπιστημίου και το Τμήμα Γραφιστικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΤΕΙ Αθήνας).

Οι προβολές κλείνουν την Κυριακή των Βαΐων, 1 Απριλίου με παιδικό πρόγραμμα επιλογής του Thessaloniki Animation Festival.

Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισιάς 109, Πανόρμου

11.03.2018 – 01.04.2018

Κυ: 16:00

€5/ΠΡΟΒΟΛΗ αλλά τα αξίζει ξεκάθαρα!

Σχόλια