Νέα ανακοίνωση για το πότε θα κλείσουν οριστικά οι μπάρες και ποιοι σταθμοί θα είναι οι πρώτοι.

 Σταδιακά και ως το τέλος Μαρτίου θα κλείσουν οι πύλες του Μετρό σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ. Από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου θα ξεκινήσει η ενεργοποίηση των καρτών για άνεργους και ΑΜΕΑ, το σύνολο των οποίων έχει ήδη αποσταλεί σύμφωνα με την εταιρεία, κάτι που πιθανόν να μην ισχύει.

Αν και ο προγραμματισμός του ΟΑΣΑ (ο τελευταίος που ανακοινώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο) προέβλεπε κλείσιμο όλων των πυλών εισόδου/εξόδου στους σταθμούς του Μετρό ως τα τέλη Δεκεμβρίου, ο οργανισμός έπεσε έξω κατά πολύ. Ο νέος προγραμματισμός που ανακοινώθηκε σήμερα έχει ως εξής:

  • Ο σταθμός Σύνταγμα θα κλείσει την Κυριακή 4 Μαρτίου. Η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Μαρτίου, οπότε και θα κλείσει.
  • Το διάστημα μεταξύ 5-10 Μαρτίου και 12-14 Μαρτίου το κλείσιμο των πυλών θα διεξαχθεί σε ώρες μη αιχμής (εκτός δηλαδή 06.00 – 10.00 και 15.00 – 19.00).
  • Οι σταθμοί «Ανθούπολη», «Περιστέρι», «Σεπόλια», «Ηλιούπολη», «Άλιμος», «Αργυρούπολη», «Ελληνικό», «Αγ. Μαρίνα», «Κεραμεικός», «Χολαργός», «Νομισματοκοπείο», «Αγ. Παρασκευή», «Χαλάνδρι», «Ταύρος» και «Μαρούσι» θα κλείσουν στις 11 Μαρτίου (η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοικτή). Στις 15 Μαρτίου θα υλοποιηθεί το κλείσιμο όλων των πυλών.
  • Στους σταθμούς «Αγ. Αντώνιος», «Αγ. Δημήτριος», «Αιγάλεω», «Ελαιώνας» και «Δ. Πλακεντίας» οι πύλες έχουν ήδη κλείσει (η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοιχτή). Στις 15 Μαρτίου θα υλοποιηθεί το κλείσιμο όλων των πυλών.

Δες εδώ: Νέα 24ωρη απεργία στα ΜΜΜ – Δείτε πότε και σε ποια μέσα! 

Ο ΟΑΣΑ υπενθυμίζει στους επιβάτες πως στους σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ επικύρωση των ηλεκτρονικών εισιτηρίων χρειάζεται τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο από το σταθμό.

Πηγή: athenstransport.gr

Σχόλια