Ξεκινά η μοναδική ακαδημαϊκή εμπειρία για τους 24 φοιτητές του Educational Trip 2018!

Η συναρπαστική ακαδημαϊκή εμπειρία ξεκινά σε λίγες μέρες για τους 24 φοιτητές που επιλέχθηκαν να ταξιδέψουν το 2018 στα έξι διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια στο πλαίσιο του Προγράμματος Educational Trip.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται για 9η συνεχή χρονιά από το Corallia και τους συλλόγους Ελλήνων φοιτητών των πανεπιστημίων Stanford (Hell.A.S.), UC Berkeley (Hestia), MIT (HSAMIT), Georgia Tech (GTHS), UC San Diego (HSAUCSD) και Princeton (HSA-OPA).

Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 120 φοιτητές από Ελληνικά και Κυπριακά ακαδημαϊκά ιδρύματα έχουν βιώσει τη μοναδική εμπειρία του Προγράμματος και έχουν αναπτύξει δράσεις σε όλη την Ελλάδα με στόχο τη βελτίωση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος στα πανεπιστήμιά τους. Το Educational Trip 2018 υποστηρίζεται από την ευγενική χορηγία των: ΔιαΝΕΟσις, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Όλυμπος, Cisco και Sunlight Systems.

Επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα χρονιά το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για το Πρόγραμμα, ο αριθμός υποβολής αιτήσεων ξεπέρασε τις 420 αιτήσεις, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προήλθε από φοιτητές του ΑΠΘ (30%) και ακολούθως του ΕΜΠ (15%), του ΟΠΑ (9%), του ΕΚΠΑ (6%), του ΔΠΘ (6%), του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (6%) και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (5%).

Με κριτήρια την αριστεία στις σπουδές τους καθώς και την επίδειξη ουσιώδους ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη του πανεπιστημίου και την προσφορά στα κοινά, οι επιτροπές αξιολόγησης των έξι φοιτητικών συλλόγων, ανέδειξαν τους 24 φοιτητές που θα συμμετέχουν στο φετινό Educational Trip. Οι συμμετέχοντες που επιλέχθηκαν καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και θα ταξιδέψουν το διάστημα 16-20 Απριλίου 2018 στα κάτωθι πανεπιστήμια των ΗΠΑ που συνάδουν με τα επιστημονικά τους ενδιαφέροντα.

Οι συμμετεχοντες στο Educational Trip 2018

Stanford

Δήμητρα Χατζηχρυσού, ΔΠΘ, Τμήμα Η.Μ.Μ.Υ

Χρυστάλλα Καλυφομμάτου, ΕΜΠ, Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών

Κωνσταντίνος Φλεβάρης, ΑΠΘ, Τμήμα Χημικών Μηχανικών

Έλενα Πιτταροκοίλη, ΟΠΑ, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

UC Berkeley

Μαρία Παρέλλη, ΕΜΠ, Τμήμα Η.Μ.Μ.Υ

Χρήστος Γραμματικόπουλος, ΕΚΠΑ, Τμήμα Βιολογίας

Ευγενία Δημητρίου, ΑΠΘ, Τμήμα Χημικών Μηχανικών

Κωνσταντίνα Παγώνη, ΕΚΠΑ, Τμήμα Φιλοσοφικής

MIT

Χριστίνα Μπιτσίνα, ΑΠΘ, Τμήμα Βιολογίας

Αρετή Κοτσώνη, Πολυτεχνείο Κρήτης, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Ιάσων Μπαρμπαρέσος, ΑΠΘ, Τμήμα Η.Μ.Μ.Υ

Χαρίκλεια Ζωιτάκη, ΕΜΠ, Τμήμα H.M.M.Y

Georgia Tech

Νικόλαος Κοντονικολής, Πολυτεχνείο Κρήτης, Τμήμα Η.Μ.Μ.Υ

Ναταλία Πάστρα, Παν. Πατρών, Τμήμα Χημικών Μηχανικών

Κωνσταντίνος Γεώργιος Μαυρογιάννης, ΕΜΠ, Τμήμα Η.Μ.Μ.Υ

Εμμανουέλα Δανδούτη , Πολυτεχνείο Κρήτης, Τμήμα Μηχ. Παρ. & Διοίκησης

UC San Diego

Φραντσέσκα Σωτάκη, ΟΠΑ, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

Ευαγγελία Καραγιάννη, Παν. Πατρών, Τμήμα Βιολογίας

Λεωνίδας Κωνσταντίνος Γκιμίσης, ΕΜΠ, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών

Αλέξανδρος Πουπάκης, Πολυτεχνείο Κρήτης, Τμήμα Η.Μ.Μ.Υ

Princeton

Έκτωρ Θεουλάκης, ΟΠΑ, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

Νίκος Κουγιώνης, ΑΠΘ, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών

Ευσταθία Χιωτέλη, ΟΠΑ, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

Μαριέττα Λαζανά, ΟΠΑ, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

Σχετικα με το Educational Trip

Το Educational Trip διοργανώνεται από το Corallia και τους συλλόγους Ελλήνων φοιτητών των πανεπιστημίων Stanford (Hell.A.S.), UC Berkeley (Hestia), MIT (HSAMIT), Georgia Tech (GTHS), UC San Diego (HSAUCSD) και Princeton (HSA-OPA) και δίνει την ευκαιρία σε φοιτήτριες και φοιτητές από ελληνικά και κυπριακά πανεπιστήμια να επισκεφθούν κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως και να εφοδιαστούν με νέες ιδέες και γνώσεις, που θα μπορέσουν να εφαρμόσουν και να αξιοποιήσουν στο δικό τους ακαδημαϊκό περιβάλλον με την επιστροφή τους.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έχουν σχηματίσει μια προκαταρκτική άποψη για τις σπουδές τους, δεν βρίσκονται δηλαδή στο πρώτο έτος των σπουδών τους, αλλά έχουν ακόμα ένα εύλογο χρονικό διάστημα πριν αποφοιτήσουν, ώστε να επιδιώξουν μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία προπτυχιακών σπουδών. Ελπίδα όλων όσων συμβάλλουν στην υλοποίηση του Educational Trip, διοργανωτών και υποστηρικτών, είναι οι συμμετέχοντες να επιστρέψουν με μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για την εκπαίδευση, με ιδέες και προτάσεις για την ανάπτυξη των ελληνικών πανεπιστημίων, καθώς και να δώσουν οι ίδιοι ώθηση στους συμφοιτητές τους να δράσουν δυναμικά και να παίξουν καταλυτικό ρόλο στις προσπάθειες βελτίωσης του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.

Δείτε εδώ τις εντυπώσεις των φοιτητών από το Educational Trip 2016

Σχόλια