Η ταλαντούχα Λιν Ράμσει επιστρέφει με ένα αψεγάδιαστο ψυχολογικό θρίλερ και με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ που δεν ήταν ποτέ εδώ.

Λιν Ράμσει

Υπόθεση: Ο Τζο είναι ένας πρώην βετεράνος που μεταμορφώνεται σε ένα πληρωμένο εκτελεστή και καλείται να αποδώσει δικαιοσύνη για τις απαγωγές παιδιών. Όταν η κόρη ενός γνωστού πολιτικού εξαφανίζεται, ο ίδιος καλείται να παλέψει με όλα τα ανορθόδοξα μέσα για να τη σώσει από ένα αδίστακτο κύκλωμα trafficking. Μόνο που στον αγώνα αυτό, ο Τζο δεν θα έρθει αντιμέτωπος μόνο  με την πολιτική διαφθορά αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό.

Η Λίν Ράμσει του βραβευμένου «We need to talk about Kevin» επιστρέφει με ένα σκοτεινό και υποβλητικό ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Τζόναθαν Έιμς. Η πολλά υποσχόμενη σκηνοθέτης βουτά με μαεστρία και ψυχολογική ακρίβεια στο άδυτο της σκέψης ενός βαθιά τραυματισμένου ήρωα.

Ο Τζο ως ένας άλλος σύγχρονος “Ταξιτζής” του Μάρτιν Σκορσέζε σκοτώνει για να λυτρώσει και να λυτρωθεί, βυθίζεται σε σκοτεινά νερά τύψεων προκειμένου να εξιλεωθεί, φλερτάρει με το θάνατο και την οδύνη που φέρνει η απώλειαΗ μνήμη του είναι ο μεγαλύτερος εχθρός που πρέπει να εξοντώσει.

Δες εδώ τις αγαπημένες ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε

Το βίαιο παρελθόν του λειτουργεί ως πυξίδα στην πορεία για τη λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης του ανήλικου κοριτσιού, ενώ συγχρόνως φέρνει στην επιφάνεια τους μεγαλύτερους φόβους του που διαμόρφωσαν το αδίστακτο προσωπείο του.

 

Ο  Χοακίν Φίνιξ είναι συγκλονιστικός σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο και καθόλου άδικα έφυγε με το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας από το Φεστιβάλ των Καννών. Δωρικός και συνάμα επιβλητικός υποκριτικά αγκαλιάζει με άνεση τον τρόμο και τη σκληρότητα του εκτελεστή που πάλλεται ανάμεσα στο καλό και το κακό, διαρκώς αγκιστρωμένος στους δαίμονες τους.Λιν Ράμσει

Το “Δεν ήσουν ποτέ εδώ” είναι ένα ψυχεδελικό, παρανοϊκό κυνηγητό τύψεων, σκέψεων και αισθήσεων βαμμένο με αίμα και αψεγάδιαστα χορογραφημένη αγωνία. Χωρίς πολλά λόγια και με πολύ δράση, η Ράμσει ξέρει καλά να ενορχηστρώνει τις υπαρξιακές ανησυχίες  που βασανίζουν εκείνη και τους ήρωες της σε στυλιζαρισμένα σκηνοθετικά μοτίβα θριλερικών προδιαγραφών.

Ανατρεπτικό, ωμό και σοκαριστικό ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασίωση, τη ζωή και το θάνατο, το καλό και το κακό, τη μνήμη και τη λήθη. Αυτή την πολυπεπίπεδη υπαρξιακή διαμάχη υπουδηλώνει ο αινιγματικός τίτλος, αλλά και η καθηλωτική βουτιά του Χοακίν Φίνιξ ως Τζο στο νερό και στο θάνατο.

Η νέα ταινία της Ράμσει αποκαλύπτει με κινηματογραφική και συναισθηματική ευστοχία την άβυσσο που βρίσκεται βαθιά μέσα μας. Σε καλεί να ζήσεις τον εφιάλτη που κρύβουν μέσα τους οι τραυματισμένοι άνθρωποι, και όχι μόνο αυτό. Γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν ήταν ποτέ πραγματικά εδώ.

Σχόλια