Και ΝΑΙ μπήκε ο Μάρτιος…

Αυτό σημαίνει ότι ημερολογιακά μπήκε η άνοιξη και όταν μπαίνει η άνοιξη τα λουλούδια ανθίζουν, ο ήλιος λάμπει όλο και περισσότερο, η διάθεση ανεβαίνει και το σημαντικότερο είμαστε πιο κοντά στο καλοκαίρι.

Λοιπόν εσύ πώς θα υποδεχτείς τον ερχομό της το Σαββατοκύριακο;

Ορίστε; Δεν έχεις αποφασίσει ακόμα;

χαλαρό Σαββατοκύριακο

Δες παρακάτω μερικές από τις προτάσεις μας γι αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αν θελεις να βγεις εξω

1.Επίσκεψη σε Μουσείο ή Αρχαιολογικό χώρο

χαλαρό Σαββατοκύριακο

Είναι γνωστό ότι την πρώτη Κυριακή του μήνα υπάρχει ελεύθερη είσοδος, χωρίς κάποιο αντίτιμο σε όλα τα δημόσια Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους.

Εάν θέλεις, λοιπόν, να κάνεις κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα μπορείς να συνδυάσεις την ανοιξιάτικη σου βόλτα με μία επίσκεψη σε έναν Αρχαιολογικό χώρο ή ένα Μουσείο της αρεσκείας σου και να εκμεταλλευτείς το γεγονός της δωρεάν εισόδου.

2. Διαφορετική μουσική βραδιά στο SIX D.O.G.S.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 3 Μαρτίου το συγκρότημα REBETIEN έχει live, στο οποίο θα παρουσιάστουν νέες διασκευές σε παλιά κομμάτια βασισμένα σε ήχους της παράδοσης και της ρεμπέτικης μουσικής.

Το διαφορετικό είναι ότι υπάρχει έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και του πειραματισμού με τις φωνές και τα μουσικά όργανα.

Πάρε, λοιπόν, την παρέα σου και γνώρισε κάτι διαφορετικό!

χαλαρό Σαββατοκύριακο

 

Αν προτιμας να μεινεις σπιτι

Αν από την άλλη θέλεις να απολαύσεις τον ερχομό της άνοιξης στο σπίτι σου, αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να ξεκινήσεις να διαβάζεις ένα καινούριο βιβλίοΠάρε μερικές ιδέες παρακάτω.

1. Ο Δρόμος της ευτυχίας του Jorge Bucay.

Το βιβλίο αυτό αποτυπώνει με αριστοτεχνικό και ταυτόχρονα ρεαλιστικότατο τρόπο τον όρο “ευτυχία”.

Με άλλα λόγια, μας μιλάει για το γεγονός πως όλα είναι μέσα στη ζωή (ο πόνος, ο έρωτας, η αυτονομία κτλ) και πως ο όρος “ευτυχία” όπως τον χρησιμοποιούν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι παρεξηγημένος. Έτσι, το μόνο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να μάθεις να διαχειρίζεσαι καταστάσεις με τον δικό σου μοναδικό τρόπο.

“Οι δυσκολίες μας, λοιπόν μας, μας αποκαλύπτονται ως θετικές φάσεις της ζωής μας, αφού είναι αυτές που μας επιτρέπουν να φτάσουμε στην ευτυχία.”

2. Η Μεταμόρφωση του Franz Kafka

Ο γνωστός σε όλους μας Kafka και ξεχωριστός στο είδος του, στο βιβλίο του αυτό, περιγράφει μια ιστορία ενός καθημερινού ανθρώπου που ξυπνά ένα πρωί μεταμορφωμένος σε μυρμήγκι ανθρωπίνου, όμως, μεγέθους.

Με την αλληγορία του αυτή, ο συγγραφέας αριστουργηματικά εκφράζει την αλλοτρίωση του σύγχρονου ανθρώπου,  αλλά  και τον  τρόπο με τον οποίο έχει αποξενωθεί από τα πλέον σημαντικά και απλά πράγματα της  ζωής.

Επιπλέον, αναφέρεται  στο  γεγονός ότι η εμφάνιση, στην εποχή μας, μπορεί να αλλάξει δραματικά την άποψη των γύρων μας, για εμάς. Και το σημαντικότατο  από όλα, τον τρόπο  με  τον οποίο  έχει παγιδευτεί μέσα στο ίδιο του το σώμα και την προσπάθεια του να απελευθερωθεί από τα δεσμά που στην ουσία ο ίδιος έχει καταδικαστεί.

χαλαρό Σαββατοκύριακο

Μάθε περισσότερα για τον Franz Kafka εδώ!

3. Ο Αναρχικός Τραπεζίτης του Fernando Pessoa.

Το διήγημα αυτό, παρότι δημοσιεύτηκε το 1922, παραμένει επίκαιρο μέχρι και σήμερα. Ο Pessoa αποτυπώνει με σαθρό τρόπο τους επαναστάτες στα λόγια αλλά όχι στις πράξεις. Σατιρίζει τους ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν τα πάντα γύρω τους εκτός από τον εαυτό τους.

Πραγματεύεται όχι την πολιτική αυτή καθαυτή, όπως θα μπορούσε κανείς να αντιληφθεί με την πρώτη ματιά από τον τίτλο, αλλά μιλάει για την πολιτική της ζωής. Για την κοινωνία, το χρήμα, τα επινοήματα των σύγχρονων ανθρώπων, την πονηρή και εγωιστική τακτική τους κτλ. Έτσι, με καυστικό τρόπο μας μεταδίδει το κλίμα χάους που επικρατεί μέχρι και τη σημερινή εποχή.

χαλαρό Σαββατοκύριακο

‘Ο,τι κι αν επιλέξεις εμείς σου ευχόμαστε να έχεις ένα όμορφο και προ πάντων χαλαρό Σαββατοκύριακο!

Σχόλια