Ό,τι παίζει στην Αθήνα από event με ελεύθερη είσοδο για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου!

Εικαστικη εκθεση

1. Οι VENIVINCE στο Contemporary Space Athens

Οι VENIVINCE είναι μια συνεργασία μεταξύ της Καλλιόπης Βενιέρη (μπαλαρίνα, χορογράφος, γλύπτρια) και του Vincent Guy (θεατρικός διευθυντής, ηθοποιός, φωτογράφος). Σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν νέα έργα από το συνδυασμό γλυπτικής και φωτογραφίας αξιοποιώντας  όσο γίνεται περισσότερο τις δημιουργικές δεξιότητες των έργων τους.

Σ’ αυτή την έκθεση, παρουσιάζονται περίπου είκοσι πέντε γλυπτά της Καλλιόπης Βενιέρη, μαζί με φωτογραφήσεις από στιγμές της χορευτικής της σταδιοδρομίας, με μεταμορφώσεις αυτών των εικόνων σε νέα σχήματα και χρώματα από τον Vincent Guy.
Παράλληλα παρουσιάζονται φωτογραφίες από την σκωτσέζικη ύπαιθρο του Vincent Guy καθώς και ντοκιμαντέρ.

Εγκαίνια: Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, στις 19.00-21.00.

Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74, Πλάκα

03.03.2018 – 24.03.2018

Τε-Κυ: 14:00-21:00

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Θεατρο

2. Λουκούμι | Γιάννη Κωνσταντινίδης | bijoux de kant

Ένας μονόλογος υπέρ αοράτων ένας μονόλογος – πρόσφορο στους αόρατους της ιστορίας παρουσιάζεται για πρώτη φορά από την bijoux de kant.

Συντελεστές:

Κείμενο:  Γιάννης Κωνσταντινίδης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης
Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης
Παίζει ο: Χαρίλαος Τρουβάς

Για την παρακολούθηση της παράστασης είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων με μήνυμα στη σελίδα της bijoux de kant στο facebook: www.facebook.com/bijouxdekantofficial/ ή στο τηλέφωνο: 6944094787

Μουσικη

3. Live Jazz στο Coffee Koykoy

Το Coffee Koykoy στον Χολαργό με αφορμή τα εγκαίνια του σε περιμένει το Σάββατο 3 Μαρτίου να σε γνωρίσει και να απολαύσετε παρέα live jazz  από τους Βασιλική Μουρίκη που θα είναι στα φωνητικά και τον  Αλέξ στα τραμς. Guest star της βαρδίας ο  Άκης Παναγιώτηδης.

KoyKoy Coffee Cofee Φανερόμενης 8, 15561 Αθήνα

03.03.2018

Σα: 17:30 – 00:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

4. Parklife: Mία Big Band συναυλία

Μαζί με την Άνοιξη, επιστρέφει και η σειρά συναυλιών Parklife στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, προσκαλώντας μας να απολαύσουμε τον συνδυασμό φύσης και μουσικής, την Κυριακή 04/03, στις 12.00.

Το πρώτο Κυριακάτικο μεσημέρι του Μαρτίου η Big Band της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών (ΑΣΔΥΣ) έρχεται στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ με δυναμικές ερμηνείες γνωστών κομματιών και διασκευές της jazz, latin και soul μουσικής σκηνής.

ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

04.03.2018

Κυ: 12:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

5. 2 Years Anniversary l Εφημερίδα ΑΤΗ l 03.03

“2 χρόνια ζωή, φιλίες, χαμόγελα, ξενύχτια και καθημερινές ιστορίες στην καρδιά της Αθήνας. Σάββατο 3 Μαρτίου γιορτάζουμε τα γενέθλιά μας μαζί με την πόλη που μας αγάπησε, Βησσαρίωνος και Σίνα γωνία, εκεί που από την πρώτη στιγμή πιστέψαμε πως κάτι νέο και ζωντανό μπορεί να συμβεί.

Οι bartenders σερβίρουν το νέο ανοιξιάτικο cocktail list μας, οι djs αλλάζουν διάθεση και ρυθμούς και όλοι μαζί κάνουμε φου-φου στη happy birthday τούρτα μας σε ένα πάρτι που θέλουμε να θυμάστε.”

Σίνα 6, Αθήνα

6. Αλέξανδρος Κτιστάκης @ Καραγκιόζης, Εξάρχεια

Γλέντι στο παραδοσιακό καφενείο που όλοι αγαπάμε το Σάββατο στις 21:30.

 

Κινηματογραφος

7. Προβολές στο Nosotros-Mauvais Sang

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/3/2018, 21.00μμ
MAUVAIS SANG (The night is young / bad blood)

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Michel Piccoli, Juliette Binoche, Denis Lavant
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΕΝΑΡΙΟ: Leos Carax
ΕΙΔΟΣ: Δράμα / δράσης
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 116′
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Γαλλία, 1986

Στο Παρίσι του μέλλοντος, εξαπλώνεται μια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια, που μαστίζει τους ανθρώπους -κυρίως τους νέους- που κάνουν σεξ και σχέσεις δίχως συναίσθημα. Όταν εφευρίσκεται ένα φάρμακο για αυτό, μια ηλικιωμένη γυναίκα απευθύνεται σε μια συμμορία γκάνγκστερ, προκειμένου να κλέψουν το φάρμακο από το εργαστήριο στο οποίο φυλάσσεται και να της το δώσουν. Ο νεαρός, παραβατικός Άλεξ, ηγείται της υπόθεσης, όταν ξαφνικά εγκαταλείπει την κοπέλα του, Λιζ, γιατί ερωτεύεται την σύντροφο του αρχηγού της συμμορίας, Άννα.
————————–——————–
Λειτουργεί Καφενείο / Μπάρ από τις 17.00μμ
Ελεύθερος κοινωνικός χώρος Nosotros (NosotrosSocialCentre)

Πηγή: debop.gr

Σχόλια