Ξεκινάς τη μέρα σου στραβά… Γιατί μάλλον κοιμήθηκες στραβά ή μήπως όχι;

Ή μήπως επειδή εκείνος που σου έκανε το πρώτο τηλεφώνημα της ημέρας, σου είπε κάτι, το οποίο ήταν αρκετό για να σου χαλάσει τη διάθεση και να σε κάνει να αφήνεις το μυαλό σου παραδομένο σε κάθε αρνητική σκέψη που τριγυρίζει με θράσος μέσα του;

Το αποτέλεσμα;

Να συνεχίζει η μέρα σου να είναι τόσο καταθλιπτική που ούτε η παραμικρή ηλιαχτίδα που στέλνει ο ήλιος από εκεί ψηλά, να μην μπορεί να σε κάνει να αλλάξεις 360 μοίρες τις σκέψεις σου και να αρχίσεις να βλέπεις καθετί όμορφο που κρύβεται με πείσμα πίσω από κάθε κίνηση, κάθε άψυχη και έμψυχη φιγούρα, κάθε τσιμεντένιο τοίχο που συναντάς στα στενά αυτής της πόλης.

Ελπίζεις να γίνει κάτι καλό και ξαφνικά όλα μοιάζουν στα μάτια σου πιο όμορφα. Ξέρεις κάτι;

Τα μάτια σου θα δουν την ομορφιά, όταν εκπαιδεύσεις το μυαλό σου να σκέφτεται πως εκείνη υπάρχει. Όταν εσύ ο ίδιος αντισταθείς σε όλη αυτή την ασχήμια που σου πλασάρουν χωρίς να το θέλεις και επιλέξεις να αναζητάς παντού το καλό και το όμορφο, τότε και η πιο συννεφιασμένη και γκρίζα μέρα θα πάρει όλο αυτό το φως που αναζητά με τόσο ζήλο η ψυχή σου για να δώσει βήμα στο χαμόγελό σου να λάμψει.

αρνητικότητα

Η καθημερινότητα είναι γεμάτη πια από ειδήσεις άσχημες που μεταδίδονται από παντού ασταμάτητα.

Αν επιλέξεις να μην είσαι ενήμερος γι’ αυτές θα σε κατηγορήσουν ότι είσαι αδιάφορος, θα σε κακολογήσουν και θα σε χαρακτηρίσουν ανενημέρωτο και ότι δήθεν παραμένεις αμέτοχος σε οτιδήποτε συμβαίνει γύρω σου.

Και λοιπόν; Ας πουν ό,τι θέλουν.

Πάντα θα υπάρχουν γλώσσες που δεν θα βουτώνται στο μυαλό πριν σχηματίσουν λέξεις. Ε και; Εσύ γιατί να νιώθεις υποχρεωμένος να παίρνεις κάθε φορά τοις μετρητοίς όλα αυτά που σου αραδιάζουν;

Για να καταστρέφεις την ψυχολογία σου και να γίνεσαι ένα με εκείνους και τις μαύρες σκέψεις τους; Αν αυτοί πιστεύουν ότι είναι ενημερωμένοι και ενδιαφέρονται για τα γεγονότα, τότε γιατί δεν κάνουν κάτι για να τα αλλάξουν και να βοηθήσουν το καλό να εμφανιστεί;

Γιατί συνδράμουν στο να μην παύει ποτέ αυτός ο μαύρος φαύλος κύκλος να σχηματίζεται καταστρέφοντας, στο νοητό πέρασμά του, κάθε καλό που κάποιος σκέφτεται να δημιουργήσει;

αρνητικότητα

Γι’ αυτό την επόμενη φορά που κάποιος θα επηρεάσει αρνητικά την υπόστασή σου με την ενέργειά του, επέλεξε να υψώσεις τοίχος. Αντιστάσου.

Αύξησε στο τέρμα την ένταση των θετικών σου σκέψεων, ακόμα κι αν σου συμβεί κάτι άσχημο και θλιβερό. Αντιμετώπισέ το, σκεπτόμενος ότι καθετί γίνεται για κάποιο λόγο. Γίνεται για να σου διδάξει κάτι που δεν ήξερες νωρίτερα. Κάνε μια καλή πράξη, βοήθησε κάποιον, προσέφερε κάτι χωρίς να περιμένεις κάτι ως αντάλλαγμα.

Το καλό θα σου ανταποδοθεί σίγουρα με κάποιο τρόπο. Δώσε χαμόγελο και θα σου επιστραφεί χαμόγελο. Ξεπέρασε τα όριά σου κάνοντας κάτι που δεν είχες δοκιμάσει ποτέ πιο πριν, αλλά που πάντα ήθελες.

Κάνε πράγματα από εσένα για εσένα και άσε τους άλλους να ψάχνουν τρόπους να σε σταματήσουν.

αρνητικότητα

Χαμογέλα στο σύμπαν για να σου χαμογελάσει κι εκείνο.

Όσο μένεις κατσουφιασμένος, όντας επηρεασμένος από όλα εκείνα τα αρνητικά που σου εκσφενδονίζουν, η μέρα σου θα μοιάζει στα μάτια σου πυκνά συννεφιασμένη, ακόμα κι αν στην πραγματικότητα το μόνο που υπάρχει εκεί έξω είναι ο ήλιος και το φως του.

Άνοιξε την πόρτα του μυαλού σου και πέτα έξω τα μείον κάθε κατάστασης που σε απασχολεί. Άσε τα συν να κυριαρχήσουν και θα δεις ότι θα πολλαπλασιάζονται παντού τριγύρω σου!

THINK POSITIVE, λοιπόν, και όπως πολύ σωστά λέει το άσμα «Σφύριξε χαρούμενα, μπορείς!»

Σχόλια