Οι live playlists είναι το μέλλον του Youtube, και εμείς σου προτείνουμε μερικές από τις καλύτερες!

Πριν αρκετούς μήνες, το Youtube ανακοίνωσε πως ο καθένας μπορεί πλέον να κάνει livestream μέσω του καναλιού του. Έτσι, πολλοί πήραν την απόφαση να ξεκινήσουν μια live playlist, ώστε να μπαίνουν viewers απ’ όλο τον κόσμο.

Οι viewers έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν μεταξύ τους για την αγαπημένη τους μουσική ή ό,τι άλλο τους καπνίσει, στα σχόλια, σαν live forum. Αλλά πάνω απ’ όλα, ακούν κομματάρες χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουν συνεχώς να αλλάζουν βιντεάκια. Παρακάτω, σας προτείνουμε μερικά από τα πιο γνωστά- και καλύτερα- live playlists για να ανακαλύψεις νέα τραγούδια.

Υ.Γ: Τα 8ώρα mix από Ανάκτορο δεν πιάνονται για live playlists.

1. Lofi and chill

Το lofi hip hop radio είναι ξεκάθαρα ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ των live playlists. Σίγουρα έχει εμφανιστεί έστω και μια φορά στη λίστα με τις προτεινόμενες επιλογές σου και μπορεί έστω και από περιέργεια να πάτησες να ακούσεις τι παίζει. Ιδανικότατο για άραγμα και διάβασμαχαχαχα.

2. Μemphis 66.6

Ένας σταθμός-αφιέρωμα στην underground hip hop σκηνή του Memphis που σίγουρα αξίζει να ακούσεις. Με πάνω από 700 τραγούδια που παίζουν όλο το 24ωρο και με τραγούδια διάφορων soundcloud rappers από το Memphis, που δεν τους λες και γνωστούς, καταλαβαίνεις πως το Phonk Radio είναι ένας από τους καλύτερους σταθμούς για όλους τους hip hop heads.

3. Just Good Music

Το Good Music είμαι 100% σίγουρος πως παίζει σε πολλές καφετέριες της Αθήνας και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι. Το κανάλι έχει πάνω από 1400 τραγούδια στη playlist του, με remixes από τραγούδια της δεκαετίας των 70’s, 80’s 90’s και 00’s και πολλά είδη στο ρεπερτόριο του, όπως nu disco, hip hop, chill, funk, καθώς και house.

4. Hard Rap

Παλιά και νέα rap τραγούδια, συναντιούνται σε αυτό το κανάλι για να γίνει χαμός. Μια λίστα με τραγούδια από τα classic hip hop των Wu Tang και του Biggie Smalls μέχρι τους soundcloud rappers TVBUU, Night Lovell, Ski Mask the Slump God και πάει λέγοντας, στα οποία μάλιστα έχει προστεθεί και το αγαπημένο “bass boosted“. Ο μόνος (σωστός) τρόπος για να ακούσεις τη λίστα είναι να βάλεις τα ηχεία στο τέρμα.

5. ChillYourMind

Ένα από τα πιο “πολυσύχναστα” και radio friendly κανάλια, το chill your mind, κάνει ακριβώς αυτό που δηλώνει. Από deep house, μέχρι και τα chillwave remix γνωστών τραγουδιών, το ChillYourMind σου προσφέρει απλόχερα, τροπικά vibes για να είσαι σε ετοιμότητα για το καλοκαίρι.

6. Shiloh Dynasty

Μια από τις αγαπημένες μου live playlist, είναι αυτή του Shiloh Dynasty. Για όσους δεν ξέρουν ο Shiloh είναι ένα cult μουσικό είδωλο για τους πιτσιρικάδες που ακούν hip hop καθώς κυκλοφορώντας σπάνια μικρά Snippets 7-15 δευτερολέπτων στα social media χωρίς να φαίνεται το πρόσωπό του, έκλεψε όλες τις εντυπώσεις. Αυτό έφερε σαν αποτέλεσμα να γίνουν τουλάχιστον 500 remixes από τα snippets του, αλλά και τη συνεργασία του με τον XXXTentacion σε πολλά κομμάτια από το άλμπουμ του “17”

Καλή λίστα, ακούστε την 😉

Σχόλια