Μια εξαιρετική λίστα με φανταστικά apps μουσείων που θα σε φέρουν σε επαφή με διάσημα έργα τέχνης!

1.Guggenheim Museum

Mπορεί τα εισιτήρια για Νέα Υόρκη να είναι πάρα πολλά, μπορείς όμως να δεις τα έργα του και να έρθεις σε επαφή με τον κόσμο του από το κινητό σου. Κάνε virtual tour στο Guggenheim, λοιπόν, από το σαλόνι σου. Περιέχει μάλιστα και αναλυτικές πληροφορίες για κάθε έργο, όχι μόνο των συλλογών που τρέχουν τώρα, αλλά και προηγούμενων.

2. The J. Paul Getty Museum

Το μουσείο αυτό διαθέτει μια τεράστια συλλογή από έργα διάσημων καλλιτεχνών όπως ο Leonardo Da Vinci, o Michelangelo, o Renoir, o Warhol και άλλοι. Πέρα από τους πίνακες τους, στο app μπορείς να δεις και πάρα πολύ αναλυτικό υλικό από πληροφορίες.

3. Αmsterdam State Museum

Κάνε virtual tour σε όλη την συλλογή του μέσα από την εφαρμογή. Από τα καλύτερα app μουσείων που κυκλοφορούν. Μάλιστα η android περιήγησή σου συνοδεύεται από μουσική και σχόλια ξεναγού.

4. Musee D’Orsay

Ο προσωπικός σας οδηγός στο διάσημο μουσείο που προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Διαδραστικός χάρτης που διαμορφώνεται με βάση τις δικές καλλιτεχνικές προτιμήσεις. Ενδεικτικά καλλιτέχνες, έργα των οποίων μπορείτε να θαυμάσετε από το κινητό σας, είναι ο Ντελακρουά, ο Βαν Γκογκ, ο Μανέ και άλλοι.

*Κοστίζει 3 ευρώ το download για να έχετε πρόσβαση σε όλη την σύλλογη

5. The Salvador Dali Museum

Δεν χρειάζεται να πάτε στην Φλόριντα για να περιηγηθείτε στο μουσείο φόρο-τιμής στον Dali. Κάντε λοιπόν ένα ψηφιακό τουρ στην ζωή και τα έργα του από το κινητό σας.

6. Μuseo del Prado

14 αριστουργήματα της ζωγραφικής από την συλλογή του περιλαμβάνει η εφαρμογή. Μπορεί να σας ακούγεται μικρός ο αριθμός αλλά θα τα βρείτε σε πολύ υψηλή ανάλυση για να εστιάσετε σε κάθε τους λεπτομέρεια. Περιέχει και τις κρυφές ιστορίες καθώς και άγνωστες πληροφορίες για αυτούς τους πίνακες.

7. The National Gallery of Art

Aνακαλύψτε τα highlights της συλλογής της. Πάνω από 130 έργα καλλιτεχνών όπως ο Da Vinci, o Rembrandt και ο Monet. Το καλύτερο όμως; 50 ηχητικά αρχεία με ανάλυση ειδικά για παιδιά.

8. The Museum of Fine Arts in Budapest

Ειδικά σχεδιασμένο για ανθρώπους με πρόβλημα στην ακοή, περιέχει πληροφορίες για 150 διάσημα έργα τέχνης. Περιέχει επίσης αναλυτική περιγραφή των συλλογών και των εκθεμάτων του μουσείου μαζί με διαδραστικό χάρτη.

Πηγή: Brightside

Σχόλια