Θες την Κυριακή 25 Μαρτίου να φας την τέλεια σκορδαλιά μαζί με τον μπακαλιάρο σου; Μάθε πώς θα την φτιάξεις!
1.Σκορδαλιά με πατάτα
– 700-800γρ. πατάτες
– 4-5 σκελίδες σκόρδο (20γρ.), λιωμένο
– 3 κ.σ. ξύδι
– 160ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (2/3 του φλυτζ.)
– αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια των 4-5 εκ. και τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό που βράζει. Μόλις βράσουν αρκετά (τις θέλουμε για πουρέ επομένως τις βράζουμε ώσπου να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι), τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα, τις τοποθετούμε σε ένα μπωλ και τις λιώνουμε, είτε με πρες πουρέ είτε με κάποια γερή κουτάλα).
Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύδι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μόλις ενσωματωθούν, προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε και πάλι ώστε το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές. Αφήνουμε τη σκορδαλιά για αρκετή ώρα (το λιγότερο 30 λεπτά) να κρυώσει και να πάρει τα αρώματα, και σερβίρουμε.
1. Σκόρδο μπορείτε να αφαιρέσετε ή να προσθέσετε αντίστοιχα, ανάλογα με τα γούστα σας.
2. Προσοχή στο αλάτισμα, είναι μια συνταγή που τραβάει αρκετό αλάτι. Δοκιμάστε μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Δες εδώ πώς να φτιάξεις το πιο τέλειο και αφράτο κουρκούτι!
2.Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδι για την 25 Μαρτίου
Υλικά:
5-6 σκελίδες σκόρδο
75γρ. καρύδια ή αμύγδαλα ασπρισμένα
1 φέτα ψωμιού χωρίς κόρα
ελαιόλαδο όσο σηκώσει (ή μισό ελαιόλαδο και μισό ηλιέλαιο)
ξίδι
Εκτέλεση:
Mουσκεύετε το ψωμί και στο στύβετε ελαφρά.
Έπειτα, βάζετε στο μπλέντερ το σκόρδο με λίγο αλάτι και τα καρύδια και τα πολτοποιείτε μαζί με το ψωμί.
Ρίχνετε λίγο λίγο το λάδι εναλλάξ με ξίδι, μέχρι να έχετε ένα μείγμα λείο και ομοιογενές, σαν κρέμα.
Κι αν θέλετε να φάτε την τέλεια σκορδαλιά έτοιμη χωρίς να παιδευτείτε τα “Μπακαλιαράκια του Δαμίγου” και η “Μεταξού” περιμένουν την Κυριακή να σας σερβίρουν τα καλύτερα!
Δες εδώ άλλες 13 οικονομικές ψαροταβέρνες στην Αθήνα που αξίζει να πας την 25 Μαρτίου!