Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά έχει την τιμητική του και καλό είναι να μην τον πνίξεις στο λάδι…

Εδώ είμαστε, λοιπόν, για να σου πούμε μυστικά και να σου βγει το πιο τραγανιστό, αεράτο κουρκούτι χωρίς καθόλου λαδίλα.

Τι πρέπει να προσέξεις, λοιπόν;

1.Στέγνωσε ΤΕΛΕΙΑ τον μπακαλιάρο. Πέρνα τον πολλές φορές από χαρτί κουζίνας, μην σου πούμε να πάρεις και πιστολάκι.

2. Πρώτα αλεύρωσε το ψάρι πριν βάλεις το κουρκούτι. Έτσι ο μπακαλιάρος σκορδαλιά σου θα έχει όντως κολλημένο κουρκούτι πάνω και δεν θα τρίβεται ή θα πέφτει.

3.Η σωστή υφή για να καταλάβεις αν έχει πετύχει το κουρκούτι σου είναι να μην ρέει από το κουτάλι και να μην είναι αραιό. Θέλουμε έναν σφιχτό χυλό που κυλάει αργά και απαλά.

4.Αν σου βγει πολύ αραιό, πρόσθεσε είτε αλεύρι για όλες τις χρήσεις είτε κορν φλάουρ. Αν βγει πολύ σφιχτό απλά πρόσθεσε νερό.

5.Τηγάνισμα SOS! Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά πρέπει να φτιαχτεί σε πολύ καυτό λάδι.Βάλε τα κομμάτια δύο δύο, όχι πολλά μαζί και μόλις τα βγάλεις ακούμπησέ τα σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας.

6. Αυτοσχεδίασε με την γεύση. Πρόσθεσε ό,τι μπαχαρικά θες στο κουρκούτι.

7. Βάλε το κουρκούτι για μισή ωρίτσα πριν το χρησιμοποιήσεις στο ψυγείο για να σφίξει καλύτερα. Έτσι θα σου βγει καλύτερος ο μπακαλιάρος σκορδαλιά.

8. Παραδοσιακά το κουρκούτι μπύρας είναι το πιο αφράτο. Κάντε όμως εσείς την τσαχπινιά και προσθέστε λίγο ούζο. Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά θα πάει σε άλλο επίπεδο.

Δες εδώ: Μπακαλιάρος σκορδαλιά -> 3 παραδοσιακές συνταγές και 2 εναλλακτικές προτάσεις!

Extra

Kι αν βαριέσαι να τον φτιάξεις δες εδώ τις 13 πιο οικονομικές ψαροταβέρνες για να φας την 25η Μαρτίου μπακαλιάρο σκορδαλιά!

Σχόλια