Βουτήξτε στην πραγματική ζωή της διάσημης συγγραφέως Βιρτζίνια Γουλφ μέσα από τα προσωπικά της φωτογραφικά λευκώματα που έρχονται σε όλους μας  μέσα από τη σειρά που διαθέτει και ψηφιοποίησε η βιβλιοθήκη του Χάρβαρντ.

Η Βιρτζίνια Γουλφ ξεκίνησε να βγάζει φωτογραφίες από 15 ετών με μια φωτογραφική μηχανή Frena. Κρατούσε μάλιστα ένα ολοκληρωμένο αρχείο με τις φωτογραφίες προσεκτικά τοποθετημένες και χρονολογημένες. Σήμερα μπορεί κάποιος να διαβάσει όλα τα λευκώματα online.

Οι φωτογραφίες περιλαμβάνουν στιγμές από την περίοδο που έζησε στο Monk’s House, το σπίτι του 17ου αιώνα στο Ανατολικό Σάσεξ της Αγγλίας, όπου ζούσε με τον σύζυγό της Leonard Woolf από το 1919 μέχρι την αυτοκτονία της το 1941.

Δες εδώ μια λίστα από λογοτεχνικά έργα γυναικών που σημάδεψαν την εποχή τους!

Τα άλμπουμ ξεκινούν από το 1890 και τελειώνουν το 1947 περιλαμβάνοντας και φωτογραφίες που έβγαλε ο Λέοναρντ Γουλφ μετά το θάνατό της. Στα άλμπουμ υπάρχουν πάνω από 1.000 φωτογραφίες και πολλές από αυτές απεικονίζουν σημαντικά πρόσωπα της λογοτεχνίας όπως οι E.M. Forster, John Maynard Keynes και W.B. Yeats.

Πόσο πραγματικά ενδιαφέρον είναι να διασώζονται πράγματα από την ζωή τόσο ευφυών ανθρώπων που σημάδεψαν την ιστορία της τέχνης με το έργο τους;

Και να ναι καλά η προσφορά της βιβλιοθήκης του Χάρβαρντ που τα μοιράζεται με το κοινό απ’όλο τον κόσμο.

Πηγή: elculture.gr