Μήπως ήρθε η ώρα να βγεις από το κουτί σου;

Γεια σου φίλε μου φοιτητή,

Έχω καιρό να σου γράψω είναι η αλήθεια. Ίσως να είχα χαθεί στον εαυτό μου, ίσως να ήθελα τον χρόνο μου, ίσως να ήθελα να πάρω και τις αποστάσεις μου. Δεν έχει πολύ σημασία το γιατί, αφού ξέρεις έτσι και αλλιώς ότι δίπλα σου είμαι, ήμουν και θα είμαι. Εξάλλου ο καθένας θέλει λίγο τον χρόνο του και τον χώρο του. Ελπίζω να μην με παρεξηγήσεις.

Σήμερα φίλε μου θέλω να σου πω, ή μάλλον θέλω να σε συμβουλεύσω να μένεις μόνος. Όχι ρεαλιστικά, αλλά ουσιαστικά. Βασικά, να δίνεις χρόνο στον εαυτό σου, να κάνεις πράγματα, να κάνεις πράγματα για σένα, όχι για τους άλλους. Δεν λέω καλοί είναι και οι φίλοι σίγουρα, αλλά δεν είναι το παν. Το παν φίλε μου, είσαι εσύ!

Αν είσαι καλά εσύ με τον εαυτό σου, αυτόματα και οι γύρω σου, οι φίλοι σου, η οικογένειά σου είναι καλά με εσένα. Μπορεί να ακούγεται λίγο ειρωνικό ή οξύμωρο αλλά ισχύει. Ακόμη και να μπουχτίσεις, δεν πειράζει. 

Κάποιες φορές το να μένεις μόνος, δεν είναι τόσο “κακό” όσο ακούγεται. Δεν είναι αυτό που λέμε μιζέρια. Ο καθένας χρειάζεται να μένει μόνος, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι μόνος ή μοναχικός. Απλά θες τον χρόνο σου  βρε αδερφέ!

πως να βελτιώσω τον εαυτό μου

Not all who wander are lost

Βγες από το ρημάδι το κουτί σου φίλε μου! Αυτό το comfortzone το ρημάδι βρε αδερφέ! Μην μου πεις ότι φοβάσαι. Μην μου πεις δειλιάζεις. Μην μου πεις ότι ντρέπεσαι.

Εκεί είναι όλη η μαγεία φίλε μου, εκεί έξω από το κουτί του βολέματος. 

Εκεί είναι που συμβαίνουν όλα τα καλά, όλα τα όμορφα, όλα εκείνα τα απροσδόκητα.

Εκεί είναι που θα μάθεις φίλε μου να επικοινωνείς, να συμβιώνεις, να εξελίσσεσαι, να βελτιώνεσαι, να δίνεις και λαμβάνεις επικοδομητική κριτική.

Εκεί είναι που νιώθεις γεμάτος και ολοκληρωμένος. Θα με νομίζεις για λίγο τρελή τώρα, αλλά δεν πειράζει γιατί λίγη τρέλα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Ίσα ίσα, που σε βγάζει από την ρουτίνα σου κιόλας.

6+1 λόγοι για περισσότερα ταξίδια

Βγες, λοιπόν, από το κουτί σου! Δοκιμάσου και δοκίμασε νέα πράγματα και καταστάσεις. Από το να αλλάξεις μια συνήθεια ή να υιοθετήσεις μαι καινούρια, μέχρι να πας ένα ταξίδι.  Πάνε για ένα περίπατο στην παραλία, μόνος σου. Πάνε στα παγκάκια στη Νέα παραλία, σε αυτά στο λιμάνι και διάβασε ένα βιβλίο. Πάνε μια βόλτα στα σοκάκια του κέντρου και απόλαυσε την διαδρομή.  Άλλαξε διαδρομή, ενώ γυρνάς σπίτι σου και δοκίμασε κάτι διαφορετικό.

Απλά βγες από το κουτί και τα καλύτερα θα έρθουν φίλε μου.

Σχόλια