Φράσεις που κάθε άντρας πρέπει να σκέφτεται δύο φορές πριν τις ξεστομίσει!

Επιμέλεια: Κική Φωτοπούλου

Ίσως να είσαι μία όμορφη και γεμάτη αυτοπεποίθηση γυναίκα. Ξέρεις ότι αξίζεις, αλλά μερικές φορές ο σύντροφός σου μπορεί να πει κάτι το οποίο θα σε κάνει να νιώσεις άσχημα και να θέλεις να “κρυφτείς”. Δεν είσαι η μοναδική! Υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορεί ένας άντρας να πει και να κάνει ακόμη και την πιο δυναμική γυναίκα να νιώσει αμήχανα και μειονεκτικά. Εντοπίσαμε, λοιπόν, ποια είναι αυτά τα πράγματα και ήρθε η ώρα να τα μάθεις…

Διαβάσε προσεκτικά και μάθε τι δεν πρέπει να λες από εδώ και στο εξής στις γυναίκες, ώστε να μη νιώθουν ανασφαλείς!

1. Τι όμορφη γυναίκα!

ανασφάλειες στη σχεση

Σταματάει το μυαλό μου, όταν μερικοί άντρες θεωρούν πως είναι λογικό να κοιτάνε άλλες μπροστά στην κοπέλα τους και μάλιστα εκείνη να είναι χαλαρή και να μην έχει πρόβλημα. Με το να μιλάει για τα προσόντα άλλων γυναικών, σίγουρα ρίχνει την ψυχολογία της!

Η Christie Tcharkhoutian, σύμβουλος γάμου και οικογενειών, λέει ότι ένα από τα πιο ασεβή πράγματα που μπορεί να κάνει ένας άντρας μπροστά στη γυναίκα του, είναι να σχολιάσει θετικά και να παινέψει μια άλλη γυναίκα. Αυτό κάνει τη σύντροφό του να αισθάνεται ασήμαντη, συγκριτικά με τις άλλες.

Συμβουλεύει, μάλιστα, τους άντρες να δείχνουν σεβασμό όχι μόνο όσον αφορά τον τρόπο που μιλάνε, αλλά και εκεί που… κοιτάνε! Γιατί τα μάτια μαρτυρούν πολλά.

2. Πήρες κάποια κιλάκια!

ανασφάλειες στη σχεση

Δυστυχώς, πολλές γυναίκες κρύβουν κόμπλεξ για τα κιλά τους. Γι’ αυτό και σχόλια που αφορούν το βάρος και το σώμα τους, μπορούν να γίνουν η αφορμή ώστε να καλλιεργηθεί η ανασφάλεια και η αμηχανία για την εμφάνισή τους.

Ο Reverend Sheri Heller, κλινικός κοινωνικός λειτουργός, συμφωνεί και υποστηρίζει ότι οι γυναίκες επιθυμούν να εξισώσουν την αυτοεκτίμηση με την ομορφιά και την επιθυμία. Πρόκειται για μία πρόκληση, για τις γυναίκες να κερδίσουν μια υγιή ισορροπία με την εικόνα τους και τη ματαιοδοξία τους, σε έναν κόσμο που συχνά ασχολείται περισσότερο με το πως φαίνεται μια γυναίκα, παρά με το πως είναι στην πραγματικότητα. Προσθέτει, επιπλέον, ότι όταν ο σύζυγος ή ο φίλος μιας γυναίκας κάνει σχόλιο για την αύξηση του σωματικού βάρους, μπορεί να την κάνει να αισθάνεται ότι είναι ασήμαντη.

3. Γιατί δε χαμογελάς;

ανασφάλειες στη σχεση

Έχεις την τάση μερικές φορές να είσαι αρκετά σοβαρή και έχεις αναγνωρίσει και εσύ η ίδια ότι πρέπει να χαμογελάς περισσότερο. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που σου το έχουν επισημάνει αυτό είναι γυναίκες. Αλλά είναι ταυτόχρονα ενοχλητικό όταν ο σύντροφός σου έχει την απαίτηση να χαμογελάς και να είσαι χαρούμενη όλη την ώρα! Γιατί, αυτό δείχνει ότι δεν εκτιμά ιδιαίτερα τα υπόλοιπα συναισθήματά σου.

Ο Heller υπογραμμίζει ότι όταν ένας άντρας ζητάει από την κοπέλα του να χαμογελάει ή τη ρωτάει γιατί δεν είναι χαρούμενη, σημαίνει ότι οι άλλες, σοβαρές πλευρές του χαρακτήρα της τον κάνουν να νιώθει άβολα. 

Οι σχέσεις στα χρόνια των Social Media

4. Δεν ντύνεσαι sexy!

ανασφάλειες στη σχεση

Στην αρχή της σχέσης είναι λογικό να προσέχεις ιδιαίτερα τα ρούχα που επιλέγεις να βάλεις. Όμως, όταν είσαι με τον σύντροφό σου αρκετό καιρό και κυρίως όταν μένετε μαζί, σε βλέπει συχνά με πιτζάμες ή πρόχειρα μπλουζάκια. Αν σχολιάσει το ντύσιμό σου, μπορεί να σε κάνει να νιώσεις λιγότερο “ποθητή”, επειδή έχεις αφήσει τον εαυτό σου να χαλαρώσει και να νιώσει άνετα.

ταν ένας άντρας κάνει αυτό το σχόλιο, μια γυναίκα μπορεί να το πάρει ως απόρριψη του στυλ της ή ως σιωπηρή απαίτηση να είναι πιο προκλητική, ώστε να φαίνεται πιο ενδιαφέρουσα και επιθυμητή” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Heller.

5. Είσαι στις δύσκολες μέρες σου;

ανασφάλειες στη σχεση

Πώς αισθάνεσαι όταν κάποιος σε ρωτάει αν έχεις περίοδο; Είναι ένας αγενής τρόπος για να σου πει ότι ενεργείς παράλογα ή υπερβολικά συναισθηματικά και πιθανότατα να σε κάνει να αισθανθείς ενοχλημένη.

“Η περίοδος είναι από μόνη της μια πολύ κακή φάση για τη γυναίκα. Δεν χρειάζεται όμως να αποδίδονται εκεί όλα τα νεύρα και ο θυμός. Όταν ένας άντρας κάνει αυτό το σχόλιο αυθαίρετα προσβάλει την κοπέλα του. Είναι σαν να της λέει ότι μόνο μία οργανική ανισορροπία θα μπορούσε να εξηγήσει τον παραλογισμό της. Έτσι, τερματίζει κάθε ευκαιρία για διάλογο επισημάνει ο Heller.

Πηγή: the list

Σχόλια