Οι καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ προχωρούν σε νέα διήμερη απεργία. Δείτε την απόφαση της Συνέλευσης!

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ συνήλθε σε απαρτία στις 14/2, με μοναδικό θέμα τις περαιτέρω κινητοποιήσεις του Συλλόγου, στη βάση του πλαισίου απόφασης που προτάθηκε στην πρόσφατη κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου με εκπροσώπους Δ.Σ. άλλων Συλλόγων ΔΕΠ του ΕΚΠΑ, του ΕΜΠ, του Παν/μίου Αιγαίου και με παρουσία του προέδρου της ΠΟΣΔΕΠ στις 25/1.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΔΕΠ της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ καλεί την κυβέρνηση για άλλη μια φορά:

1)Να προχωρήσει αμέσως στη ρύθμιση του θέματος που εκκρεμεί εδώ και τρία χρόνια: την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012.

2)Να αρχίσει τη συζήτηση για τη δημιουργία ενός νέου και πραγματικά ειδικού μισθολογίου για τους Πανεπιστημιακούς, που θα ανταποκρίνεται στην προσφορά των Πανεπιστημιακών στην κοινωνία, καθώς και στις απαιτήσεις του έργου τους.

3)Να αυξήσει τη δημόσια χρηματοδότηση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία τα τελευταία μνημονιακά χρόνια έχει δεχτεί δυσανάλογα υψηλό ποσοστό περικοπών.

Η Γ.Σ. του Συλλόγου ΔΕΠ της Φιλοσοφικής Σχολής αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη διήμερης προειδοποιητικής απεργίας στις 7 και 8 Μαρτίου 2018 σε συντονισμό με Συλλόγους ΔΕΠ του ΕΚΠΑ και άλλων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας.

Εάν οι προειδοποιητικές απεργίες μας δεν βρουν την αρμόζουσα ανταπόκριση από την κυβέρνηση, η Γ.Σ του Συλλόγου ΔΕΠ Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ δηλώνει την πρόθεση του Συλλόγου για κλιμάκωση της αντίδρασής μας. Η κλιμάκωση αυτή δεν θα εξαιρεί την απεργία διαρκείας στην εξεταστική περίοδο του Ιουνίου. Η Γ.Σ. καλεί, τέλος, την ΠΟΣΔΕΠ να πάρει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και να ηγηθεί του αγώνα που τώρα αρχίζει.

Πηγή: Foititikanea.gr

Σχόλια