Και ο λόγος είναι πολύ σημαντικός…

Μην φορτίζεις υπερβολικά το κινητό σου. Σιγουρέψου ότι το έχεις βγάλει από την πρίζα από τη στιγμή που έχει φορτίσει 100%. Μην το αφήνεις όλο το βράδυ γιατί αλλιώς… Είναι μόνο μερικές από τις προειδοποίησεις που έχουμε όλοι ακούσει και ενώ τις βρίσκεις υπερβολικές υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος που δεν πρέπει να φορτίζεις το κινητό σου.

Τα κινητά τηλέφωνα περιέχουν μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου (ή λιθίου) η οποία φορτίζεται γρηγορότερα από τις παραδοσιακές μπαταρίες. Αυτός είναι και ο λόγος που μέσα σε σύντομο διάστημα το κινητό σου μπορεί να έχει φορτιστεί ως το 70 ή το 80%.

κινητόΒέβαια, οι μπαταρίες των smartphone δεν διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και σπάνια περνάει μέρα χωρίς να τα φορτίσουμε λόγω του μεγέθους της μπαταρίας, που δεν έχει μεγάλη χωρητικότητα.

Έτσι, καταλήγουμε όλοι να αναπολούμε εκείνα τα άγια χρόνια του 2007, που η μπαταρία του κινητού διαρκούσε 2 και 3 ημέρες

Ένας άλλος λόγος, που η μπαταρία αποφορτίζεται πολύ γρήγορα αφορά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα κινητά και φυσικά αναφέρομαι σ’ όλες αυτές τις διαφορετικές δραστηριότητες για τις οποίες τα χρησιμοποιούμε. Διότι είναι δύσκολο να αυξήσεις την διάρκεια ζωής της μπαταρίας, από τη στιγμή που μέσα στη μέρα θα ελέγξεις ανά τακτά διαστήματα τα email σου, τις ειδοποιήσεις σου στα social media, θα δεις βίντεο, θα ακούσεις μουσική,  θα παίξεις παιχνίδια και άλλα πολλά.

Τα καλά νέα είναι ότι παρότι φορτίζεις όλο το βράδυ το κινητό σου δεν μπορεί η μπαταρία του να υπερφορτιστεί, διότι- ευτυχώς- το κινητό σου σταματά να αντλεί ρεύμα όταν φτάσει το 100%.

Δες  εδώ 10 πράγματα που δεν ήξερες για το κινητό σου!

Τα άσχημα νέα είναι ότι αν και ο φορτιστής σου στο 100% “απενεργοποιείται” το τηλέφωνο σου αποφορτίζεται από μόνο του και προσπαθώντας ο φορτιστής να αντισταθμίσει το μικρό κομμάτι που αποφορτίζεται καταλήγει να ενεργοποιείται συνεχώς. Αυτό το γεγονός μπορεί να οδηγήσει σε υψηλές θερμοκρασίες που σε βάθος χρόνου μειώνουν την παραγωγικότητα της μπαταρίας.

Σύμφωνα, μάλιστα με κατασκευαστές μπαταριών οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες είναι από την αρχή καταδικασμένες να φθείρονται συνεχώς και αφήνοντας το κινητό σου στη φόρτιση όλο το βράδυ μειώνεται πολύ πιο γρήγορα η χωρητικότητα της μπαταρίας λιθίου και θα χρειαστείς πολύ πιο σύντομα νέο κινητό τηλέφωνο.

Σχόλια