Ιδού, μερικά tricks για το android κινητό σου που κατά πάσα πιθανότητα δεν γνώριζες μέχρι τώρα!

Εν έτη 2017 πιθανότατα να μην υπάρχει κανείς που να μην έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα smartphone. Τα “έξυπνα” αυτά android κινητά έχουν κυριαρχήσει στον κόσμο, αντικαθιστώντας κάθε άλλη συσκευή. Και αυτό οφείλεται στην πολλαπλή τους λειτουργία, καθώς αποτελούν χρήσιμο πολυεργαλείο για τον καθέναν.

Παρόλ’ αυτά όμως, δεν έχουν όλοι την ικανότητα να τα χειρίζονται επαρκώς. Παρακάτω σου αποκαλύπτουμε δέκα από τις πιο κρυφές πτυχές των smartphone. Γιατί πάντα φροντίζουμε για σένα πριν μας το ζητήσεις!

1. Το “easter egg” του Android!

κινητό

Πιστεύεις ότι γνωρίζεις όλα τα παιχνίδια στο κινητό σου; Υποθέτουμε πως όχι! Η Google ενσωματώνει σε κάθε Android έκδοση, ένα μυστικό διασκεδαστικό παιχνίδι για τους χρήστες. Μπορεί να δυσκολευτείς, βέβαια μέχρι να το ανακαλύψεις!

Για να έχεις πρόσβαση σε αυτό, πήγαινε στις Ρυθμίσεις> Σχετικά με το τηλέφωνο> Πληροφορίες συστήματος και πάτα ελαφρά και γρήγορα τρεις φορές στην Έκδοση Android. Έπειτα, θα εμφανιστεί ένα Marshmallow, στο οποίο ακουμπάς μια φορά για να μετατραπεί σε γλειφιτζούρι.

Τέλος χτυπάς ελαφρά και γρήγορα μερικές φορές σε αυτό και πιέζεις μια φορά παρατεταμένα. Σε αυτή τη φάση, είσαι έτοιμος να απολαύσεις το παιχνίδι, που το μικρό σου Android πλασματάκι καλείται να αποφύγει τα εμπόδια που διασχίζει.

2. Έκθεσε τα στοιχεία επικοινωνίας σου στην οθόνη ξεκλειδώματος.

κινητό

Έχεις την κακιά συνήθεια να ξεχνάς από δω κι από ‘κει το κινητό σου όταν είσαι έξω; Μπορείς να προνοήσεις για κάτι τέτοιο και να τοποθετήσεις μια λεζάντα στην οθόνη ξεκλειδώματος του κινητού σου, η οποία θα περιλαμβάνει όποιο στοιχείο θεωρείς σημαντικό, όπως το ονοματεπώνυμό σου και το e-mail σου.

Έτσι, αν τελικά η συσκευή σου βρεθεί στα χέρια κάποιου καλοθελητή, αυτός θα επικοινωνήσει μαζί σου και θα σου παραδώσει το τηλέφωνο γρήγορα και με ασφάλεια.

Για ενεργοποίηση: Ρυθμίσεις> Ασφάλεια> Προβολή πληροφοριών κατόχου στην οθόνη κλειδώματος ή Ρυθμίσεις> Οθόνη κλειδώματος> Widget οθόνης κλειδώματος> Στοιχεία ιδιοκτήτη.

3. Λύσε εξισώσεις στο άψε σβήσε!

κινητό

Πλέον μπορείς να επιλύσεις από τις πιο απλές μέχρι τις πιο σύνθετες μαθηματικές πράξεις με την βοήθεια του Android κινητού σου και των εφαρμογών που σου παρέχονται. Κι αυτό με το να κατεβάσεις από το Play store κάποια ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Ενδεικτικά, τσέκαρε το Photo Math, το My Script Calculator και το FX Calculus Solver. Μάλιστα, έχεις την δυνατότητα να βγάλεις φωτογραφία την μαθηματική πράξη της οποίας θες να βρεις το αποτέλεσμα και οι παραπάνω εφαρμογές σου λύνουν τα χέρια.

4. Μετάτρεψε την παλιά σου συσκευή σε κάμερα ασφαλείας.

κινητό

Λείπεις από το σπίτι και θέλεις να έχεις την πλήρη εποπτεία του χώρου σου; Το smartphone σου είναι εδώ για να πάρει τον ρόλο μιας κάμερας ασφαλείας και να σε κρατά ενήμερο.

Στο Play Store υπάρχουν Security Camera Apps, στα οποία συνήθως απαιτούνται δύο συσκευές, μια όπου ο ιδιοκτήτης θα έχει ανά πάσα στιγμή σε ζωντανή μετάδοση το δωμάτιο και άλλη μια (με κάμερα) που θα καταγράφει τις κινήσεις του χώρου.

Σε πολλές από αυτές λαμβάνεις ειδοποίηση όταν ανιχνευτεί κινητικότητα στο δωμάτιο.

Μερικές εφαρμογές τέτοιου είδους είναι οι εξής: Manything, tinyCam, MEye, Alfred, WardenCam360.

9+1 ενδιαφέρουσες χρήσεις για την κάμερα του κινητού σας

5. Σύνδεσε το smartphone με το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι.

κινητό

Κάτι τέτοιο θα κάνει την ζωή σου μακράν ευκολότερη και διασκεδαστική. Με τη βοήθεια ενός κατάλληλου καλωδίου μπορείς να ενσωματώσεις μία ή και περισσότερες συσκευές όπως πληκτρολόγιο, ποντίκι, χειριστήριο.

Για την σύνδεση μιας συσκευής, αρκεί να έχεις ένα USB on-the-go (OTG), όμως πριν από αυτό πρέπει να σιγουρευτείς ότι η συσκευή σου υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Την συμβατότητα μπορείς να την διαπιστώσεις κατεβάζοντας είτε την εφαρμογή OTG?, είτε την USB OTG Check. Για να συνδέσεις παραπάνω από μια συσκευές, χρησιμοποίησε ένα USB hub.

6. Φτιάξε do-it-yourself ηχεία για το κινητό σου!

κινητό

Θέλεις να μεγιστοποιήσεις την ένταση του ήχου του κινητού σου όταν ακούς μουσική εύκολα και χωρίς χρήματα; Το πιο απλό που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να βάλεις το smartphone σου σε ένα γυάλινο ή πλαστικό (άδειο) ποτήρι με το ηχείο προς τον πάτο.

Το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να υπάρξει, κόβοντας ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι σε ένα ρολό από χαρτί κουζίνας, ίσα-ίσα για να χωράει το κινητό ή ακόμη και να σχεδιάσεις μια κατασκευή που περιλαμβάνει ένα ρολό από χαρτί υγείας και δύο πλαστικά ποτήρια (το κάθε ένα τοποθετείται σε κάθε άκρη του ρολού).

7. Μετάτρεψε το κινητό σου σε χειριστήριο για τις συσκευές σου!

κινητό

Αν έχεις χάσει το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, μην ανησυχείς. Την δουλειά αυτή μπορεί να εκτελέσει και το smartphone σου, με την βοήθεια των χιλιάδων εφαρμογών που κυκλοφορούν.

Απλά κάνε download σε κάποια από τις παρακάτω και απαλλάξου από την πληθώρα τηλεκοντρόλ στο σπίτι σου: Control-It, Peel Smart Remote, Sure, Re.

Υ.Γ.: Είναι μια καλή ευκαιρία να κάνεις φάρσες με την τηλεόραση την παρέα σου όταν βρίσκεστε έξω και να τους μπερδέψεις όλους.

8. Συγχρόνισε το κινητό με τον υπολογιστή σου σε ένα λεπτό.

κινητό

Η εφαρμογή MightyText έρχεται για να σε εντυπωσιάσει! Με αυτό, σου δίνεται η ευκαιρία να συγχρονίσεις τα μηνύματα και τις κλήσεις που έρχονται στο Android κινητό σου, αφού αυτά εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή σου σε ανύποπτο χρόνο και μπορείς βέβαια να απαντήσεις στα sms.

Για να το πραγματοποιήσεις, κατέβασε το MightyText στον υπολογιστή σου, ακολουθώντας κατά γράμμα τα βήματα, όπως και την αντίστοιχη εφαρμογή από το Play Store. Υπόψιν, θα χρειαστεί να κάνεις login από το Google account σου.

9. Δες ποιος προσπαθεί να παραβιάσει τα προσωπικά σου δεδομένα.

κινητό

Η εφαρμογή Lockwatch είναι ένα anti-theft εργαλείο που σε βοηθά στην ασφάλεια της συσκευής σου, παρέχοντάς σου «πειστήρια». Επιλέγεις εσύ ο ίδιος τον τρόπο που θα κλειδώνει το κινητό σου (pin, μοτίβο, κωδικός).

Έτσι, εάν κάποιος τρίτος παραβιάσει την συσκευή και προσπαθεί να βάλει λανθασμένο κωδικό, στέλνεται στο email σου μια φωτογραφία του προσώπου του, τραβηγμένη από την μπροστινή κάμερα μαζί με την τοποθεσία της συσκευής εκείνη τη στιγμή, ώστε να το βρεις σε περίπτωση κλοπής.

10. Παρακολούθησε τις αγαπημένες σου ταινίες και σίριαλ με ελληνικούς υπότιτλους!

κινητό

Πλέον, μπορεί κανείς να βλέπει ταινίες και σειρές ήδη από το κινητό του, αντί να χρησιμοποιεί την τηλεόραση, το laptop ή το dvd.

Ποια είναι όμως η καλύτερη αξιόπιστη και δωρεάν εφαρμογή, δεδομένου ότι στο Play Store οι περισσότερες είναι επί πληρωμή; Εμείς πάντως έχουμε να σου προτείνουμε το ShowBox, που είναι ένα apk application, δηλαδή δεν την βρίσκεις στο Play Store.

Μπορείς να κατεβάσεις μια apk εφαρμογή, αναζητώντας την σε έναν φυλλομετρητή (πχ Google Chrome) μέσω του κινητού σου, αρκεί στην συσκευή να έχεις ενεργοποιήσει την επιλογή των «Άγνωστες πηγές», που βρίσκεται στις Ρυθμίσεις> Ασφάλεια> Άγνωστες Πηγές. Μετά, το download του ShowBox είναι πολύ εύκολο αφού σε ένα λεπτό θα έχεις ολοκληρώσει μερικά απλά βήματα.

Κάνεις run στην εφαρμογή και έχεις πρόσβαση σε έναν τεράστιο αριθμό ταινιών, τηλεοπτικών σειρών και τρέιλερ. Πατώντας σε μια ταινία, εμφανίζεται η περίληψή της αλλά και έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλές επιλογές, όπως την ποιότητα που θέλεις να παρακολουθήσεις την ταινία, την γλώσσα των υπότιτλων, το είδος του player και το αν επιθυμείς να την κατεβάσεις ή να την δεις online.

Σχόλια