Δεν τα λες ακριβώς λάθη, τα λες σίγουρα απροσεξία! Δες ποια άλλα αντικείμενα του Στιβ Τζομπς και άλλων διάσημων προσωπικοτήτων βγαίνουν σε δημοπρασία!

Μια αίτηση για δουλειά που είχε καταθέσει ο Στιβ Τζομπς πριν από 40 περίπου χρόνια, η οποία ξεκάθαρα δείχνει την φιλοδοξία του μελλοντικού ιδρυτή της Apple να εργαστεί στην τεχνολογία και στη σχεδίαση βγαίνει σε δημοπρασία.

Η αξία της, εκτιμάται περίπου στα 50.000 δολάρια.

Στη μονοσέλιδη αίτηση που συμπλήρωσε το 1973, ο τότε 18χρονος Τζομπς κάνοντας λάθη στην ορθογραφία και στα σημεία στίξης, γράφει στο πεδίο του ονόματος “Steven jobs” και σε αυτό της διεύθυνσης “Reed College”, το κολέγιο στο Όρεγκον όπου φοίτησε για σύντομο χρονικό διάστημα. Αναφέρει ότι είναι χαρισματικός στις ηλεκτρονικές τεχνολογίες και στο βιομηχανικό σχέδιο, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών RR στη Βοστόνη.

Στο πεδίο «Ειδικά προσόντα» ο Τζομπς γράφει «τεχνολογία, μηχανικός σχεδίασης, ψηφιακή τεχνολογία, κάνοντας φυσικά σύντομη αναφορά στη Hewlett-Packard, την πρωτοπόρα καλιφορνέζικη εταιρία τεχνολογίας.

Στην αίτηση εργασίας δεν αναφέρεται καν για ποια θέση ενδιαφέρεται ο Τζομπς, ο οποίος μαζί με τον φίλο του Στίβεν Βόζνιακ ίδρυσαν την Apple περίπου τρία χρόνια αργότερα.

Ο Τζομπς πέθανε από καρκίνο το 2011 σε ηλικία 56 ετών.

Παρότι ο Τζομπς συμπλήρωσε στην αίτηση ότι έχει άδεια οδήγησης, έγραψε ότι η πρόσβασή του στα μέσα μεταφοράς ήταν «δυνατή αλλά όχι πιθανή».  Δίπλα στο πεδίο Τηλέφωνο, έγραψε «κανένα».

Σχετικά με την δημοπρασία:

Η αίτηση αυτή συμπεριλαμβάνεται στην δημοπρασία αντικειμένων ποπ κουλτούρας που θα γίνει από 8 έως 16 Μαρτίου, μαζί με δύο ακόμη προσωπικά αντικείμενα του Τζομπς: Ένα τεχνικό εγχειρίδιο Mac OS X που υπογράφει ο ίδιος το 2001, αξίας 25.000 δολαρίων, και ένα υπογεγραμμένο απόκομμα εφημερίδας του 2008, με φωτογραφία του Τζομπς και τίτλο «Νέο, γρηγορότερο iPhone θα πωλείται αντί 199 δολαρίων», αξίας 15.000 ευρώ.

Στην δημοπρασία θα πουληθούν επίσης μια κάρτα με τα αποτυπώματα του Τζίμι Χέντριξ από τη σύλληψή του στο Τορόντο το 1969 για ναρκωτικά, που φέρει την υπογραφή του αείμνηστου μουσικού της ροκ, η αξία της οποίας εκτιμάται στα 15.000 δολάρια.

Επίσης, μια μονοσέλιδη ερωτική επιστολή της Έιμι Γουαϊνχάουζ στον σύζυγό της Μπλέικ Φίλντερ-Σίβιλ, εκτιμάται στα 4.000 δολάρια. Η βρετανίδα τραγουδίστρια στολίζει την επιστολή εκτός από τα τρυφερά της λόγια, με ένα σκίτσο που παρουσιάζει ένα μωρό κροκοδειλάκι με καρδούλες.

Δες εδώ τα 18 λάθη που κάνεις στο βιογραφικό και σου έχουν στοιχίσει σίγουρα μια θέση!

Πηγή: e-dimosio.gr

Σχόλια