Εσύ τι θα φας για βραδινό; Πάρε ιδέες για εύκολες συνταγές!

Πάντα θες να φας κάτι ναι μεν ελαφρύ, αλλά όχι και αδιάφορο σε γεύση το βράδυ. Πόσα τοστ να φτιάξεις πάλι; Αυτές οι λύσεις είναι για σένα!

1.Η πιο εύκολη ομελέτα (Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά)

Υλικά:

  • 3 φρέσκα μεγάλα αυγά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. γραβιέρα

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και ξεκινάμε να χτυπάμε τα αυγά μας με ένα πιρούνι.
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λάδι, το απλώνουμε παντού και μετράμε 30’’ για να κάψει.
  • Μόλις αρχίσει το λάδι να φεύγει από το κέντρο του τηγανιού, ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Δε γυρνάμε την ομελέτα. Με ένα κουτάλι παίρνουμε την άκρη, την πάμε προς τα μέσα και το κενό το καλύπτουμε με το αυγό που δεν έχει ακόμα ψηθεί.
  • Όταν είναι έτοιμο το αυγό, κλείνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι και τρίβουμε λίγη γραβιέρα.
  • Παίρνουμε το τηγάνι, γυρνάμε με το χέρι και σερβίρουμε. Δεν πρέπει να έχει πάρει χρώμα και εσωτερικά να είναι ζουμερή.
  • Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε θυμάρι και γραβιέρα.

2. Εναλλακτική ομελέτα φούρνου (Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά)

Υλικά:

  • ½ κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 τομάτα
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 2 μέτριες πατάτες βρασμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο +έξτρα για το ταψάκι
  • 6 αυγά μέτρια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 50 γρ. φέτα σε μικρά κομμάτια+ έξτρα για το σερβίρισμα
  • 1 κ.σ.  μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC βαθμούς στον αέρα.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε τη τομάτα στα 4 και αφαιρούμε τα σπόρια. Στη συνέχεια κόβουμε σε κύβους 1 εκ. μαζί με την πιπεριά και τις πατάτες.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά και τη ντομάτα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πατάτες και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε τα λαχανικά μας σε ένα αντικολλητικό ταψάκι 20 εκ. το οποίο έχουμε λαδώσει καλά.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά  με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και τα τυριά. Μεταφέρουμε το μείγμα των αυγών στο ταψάκι μας και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.
  • Σερβίρουμε με την υπόλοιπη φέτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

3. Τραγανές μπουκιές κουνουπιδιού (Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά)

Όχι είναι αλήθεια νόστιμο! Μην το υποτιμάς καθόλου!

Υλικά:

  • 70 γρ. πάνκο ή ψίχουλα ψωμιού ξερά ή τριμμένο παξιμάδι
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών (ενδεικτικά πάπρικα, τζίντζερ, κύμινο, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι)
  • 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1 μεγάλο κουνουπίδι
  • λάδι για τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • σάλτσα της αρεσκείας μας ή γιαούρτι με λίγα μπαχαρικά

Εκτέλεση:

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το πάνκο, την παρμεζάνα και το μείγμα μπαχαρικών.
  • Σε τρία μεγάλα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα αυγά και το μείγμα με το πάνκο.
  • Περνάμε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και μετά από το τρίτο μείγμα.
  • Παράλληλα έχουμε βάλει σε μια κατσαρόλα λάδι με βάθος 3-4 εκ.
  • Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις το λάδι φτάσει τους 180ο C τηγανίζουμε τα κομματάκια από το κουνουπίδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρουμε με τη σάλτσα της αρεσκείας μας ή με γιαούρτι με λίγα μπαχαρικά μέσα.

Κι αν είσαι από αυτούς που είδαν την λέξη κουνουπίδι και λένε “Τι μαλ***ς γράφουν αυτοί εδώ;” έχουμε και για σένα λύση για εξαιρετικά γρήγορο και ξεκούραστο βραδινό!

O Deliveras είναι εδώ για σένα με άπειρες προσφορές! Κι αν μάλιστα σπάσεις και ρεκόρ παραγγελιών παίρνεις δώρο και ένα IPhone 7, έτσι χωρίς κλήρωση!

Κάνε τώρα την παραγγελία σου εδώ!

 


Πηγή: akispetretzikis.com

 

 

Σχόλια