Εσείς θα βγαίνατε ραντεβού με συνάδελφο; Δείτε την πολιτική για τους εργαζομένους του Facebook και της Google!

Τα ειδύλλια μεταξύ συναδέλφων είναι περίπλοκη υπόθεση και σε πολλές εταιρίες απαγορεύονται αυστηρά. Σε πρόσφατη έρευνα πάνω σε 2.000 επαγγελματίες, το 41% απάντησε πως έχουν βγει ραντεβού με συνάδελφό τους κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Το Facebook, λοιπόν, αποφάσισε να «ρυθμίσει» το συγκεκριμένο ζήτημα και έχει θεσπίσει ένα πρωτότυπο κανόνα σχετικά με τα ραντεβού μεταξύ υπαλλήλων.

Σύμφωνα με αυτόν, επιτρέπεται σε κάποιον υπάλληλο να ζητήσει ραντεβού από συνάδελφό του, αλλά μόνο μία φορά. Αν η πρόταση απορριφθεί, τότε απαγορεύεται να κάνει κρούση δεύτερη φορά. Σημαντική διευκρίνιση: ακόμη και οι ασαφείς απαντήσεις τύπου «Είμαι απασχολημένος/η» ή «Δεν μπορώ εκείνο το βράδυ», θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως «αυστηρό όχι».

Σε περίπτωση που τελικά δύο συνάδελφοι αποφασίσουν να βγουν ραντεβού, εννοείται πως δεν υποχρεούνται να ενημερώσουν το γραφείο προσωπικού όπως και κανέναν άλλον, και να συνεχίσουν τη σχέση τους ακόμη και μυστικά- αν το επιθυμούν. Αυτό βέβαια μόνο αν δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων.

Για την ιστορία, οι «κανόνες ραντεβού» στη Google δεν είναι τόσο ελαστικοί, καθώς η εταιρία αποθαρρύνει τους υπαλλήλους της από το να συνάψουν σχέσεις μεταξύ τους, όταν ειδικά υπάρχει διαφορά στην βαθμίδα, αναφέροντας μάλιστα στους όρους ότι μπορεί μέχρι και να απολυθεί κανείς αν η σύγκρουση συμφερόντων είναι τόσο σημαντική. Από την άλλη, επιτρέπεται να ζητήσουν σε κάποιον ραντεβού, όσες φορές θέλουν.

Πηγή: e-dimosio

Σχόλια