Ετοιμάσου για χουχούλιασμα! Αυτά τα πικάντικα αλλά και γλυκά ζεστά ροφήματα θα σε βάλουν στο mood!

Ζεστή σοκολάτα με μέλι και κανέλα


Υλικά:

500 ml γάλα

100 γρ. μαύρης σοκολάτας

4 κ.σ μέλι

3 κ.σ ζάχαρη

1 κομμάτι κανέλα

1 κ.γ βανίλια

Παρασκευή: Ανακατεύουμε το γάλα,το μέλι,την ζάχαρη,κανέλα και τα βάζουμε σε απαλή φωτιά. Σπάμε την σοκολάτα σε κομματάκια και την προσθέτουμε στο γάλα. Βγάζουμε την κανέλα αφού λιώσει η σοκολάτα και το αφήνουμε έως ώσπου να βράσει και το βγάζουμε από την φωτιά. Το βάζουμε στην κούπα και το απολαμβάνουμε σε συνδυασμό με κουλουράκια ή άλλα γλυκά.

Μη αλκοολούχος χυμός μύλου με μυρωδικά

Υλικά:

2 λίτρα χυμού μήλου

1 πορτοκάλι

1 αχλάδι

1 κομμάτι κανέλα

1 Κομμάτι φρέσκο τζίντζερ

Λίγα γαρίφαλα

Παρασκευή: Ζεσταίνουμε τον χυμό σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να φτάσει σε σημείο βρασμού. Κόβουμε σε κομματάκια τα φρούτα και τα πετάμε μέσα στον χυμό μύλου που βράζει. Τρίβουμε το τζίντζερ και το προσθέτουμε μαζί με τα άλλα υλικά. Βράστε τον χυμό για περίπου 5-10 λεπτά , στην συνέχεια σβήστε την φωτιά και αφήστε το με το καπάκι να κρυώσει για περίπου μια ώρα και απολαύστε αυτόν τον υπέροχο χυμό.

Πικάντικο τσάι latte

Υλικά:

3 ποτήρια μαύρο τσάι

2,5 ποτήρια γάλα

1 κ.σ ζάχαρη

¼ κ.γ γαρίφαλα

¼ ξηρό τζίντζερ

2 κομμάτια κάρδαμο

Mια πρέζα μοσχοκάρυδο

Παρασκευή: Βράζουμε το τσάι και το αφήνουμε να κρυώσει. Χύνουμε το τσάι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε την ζάχαρη,το γάλα και τα μπαχαρικά. Το ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο βρασμού και το βγάζουμε από την φωτιά. Περνάμε το τσάι από φίλτρο για να το καθαρίσουμε από τα μπαχαρικά.

Δες εδώ άλλες 5 συνταγές για ζεστά ροφήματα που θα αγαπήσεις!

Σχόλια