Tις λατρεύουμε έτσι κι αλλιώς, αλλά αυτές οι μακαρονάδες έχουν το κάτι παραπάνω και θα τις λατρέψετε! 3 εύκολες συνταγές για φοιτητές: The Pasta edition!

1.Πένες (ολικής) με σολομό

Αν έχετε γουόκ φτιάξτε τις εκεί. Αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση αναγκαίο.

Υλικά

  • 500 γρ. ‍‍‍πένες ολικής άλεσης
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 300 γρ. καπνιστό σολομό
  • 30 γρ. βότκα
  • 300 γρ. κρέμα καρύδας
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο γουόκ.
  • Σοτάρουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να χρυσαφίσει.
  • Κόβουμε τον σολομό σε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε στο γουόκ. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Σβήνουμε με τη βότκα και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα της βότκας.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.
  • Μόλις η σάλτσα πάρει μια βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το πιπέρι.
  • Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο γουόκ και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα να πάει η σάλτσα παντού.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

2. Μακαρονάδα με κοτόπουλο και μπρόκολο

Υλικά

  • 500 γρ. πένες ολικής αλέσεως
  • 1 μπρόκολο μεσαίο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 20%
  • 50 γρ. λιαστή τομάτα
  • φρέσκια ρίγανη
  • 200 γρ. νιβατό (Αλειφή από φρέσκο αγελαδινό γάλα με τυρώδη γεύση. Θα το βρείτε κανονικά στο supermarket δίπλα στις κρέμες τυριών)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε δυνατή φωτιά μία κατσαρόλα με νερό να βράσει.
  • Προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente.
  • Κόβουμε σε μπουκετάκια το μπρόκολο, τα μεγάλα μπουκετάκια στη μέση. Αφαιρούμε τη φλούδα από το κοτσάνι και το κόβουμε σε κυβάκια.
  • Ρίχνουμε τα μπουκετάκια μαζί με τις πένες να βράσουν.
  • Παράλληλα βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Κόβουμε στο ξύλο κοπής τα φιλέτα κοτόπουλο σε κομμάτια 2-3 εκ.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια πάνω στο ξύλο κοπής, προσθέτουμε θυμάρι, το ελαιόλαδο και το μπούκοβο.
  • Ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  • Ψιλοκόβουμε τη λιαστή τομάτα και τη βάζουμε στο τηγάνι και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, με μία τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τις πένες και το μπρόκολο στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν ξεπλένουμε τα ζυμαρικά με κρύο νερό. Τα ρίχνουμε κατευθείαν στο τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα, αφήνουμε να πάρει μία βράση η κρέμα γάλακτος και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, το νιβατό, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με έξτρα θυμάρι και πιπέρι.

3. Πένες φούρνου με τυριά και μπείκον

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 10 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
  • 7 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ.αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 200 ml νερό
  • 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 500 γρ. πένες, βρασμένες
  • 2 κλ. βασιλικό, μόνο τα φύλλα
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C  στον αέρα.
  • Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει τραγανό και να καραμελώσουν τα κρεμμύδια, περίπου 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα τοματίνια (μπορούμε ή να τα πιέσουμε με τα δάχτυλά μας την ώρα που τα προσθέτουμε ή να τα σπάσουμε με μία κουτάλα για να βγάλουν τα ζουμιά τους).
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό, τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
  • Βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία.
  • Έπειτα προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα μας τις πένες μας και τα φύλλα βασιλικού.
  • Ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε μία στρώση με τις μισές πένες και πασπαλίζουμε, από πάνω, με το μισό από το κάθε τυρί μας. Επαναλαμβάνουμε ακόμη μία φορά.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το τυρί και να πάρει χρώμα.
  • Αν θέλουμε σερβίρουμε με επιπλέον βασιλικό.

Πηγή: Akispetretzikis.com

Σχόλια