Tις λατρεύουμε έτσι κι αλλιώς, αλλά αυτές οι μακαρονάδες έχουν το κάτι παραπάνω και θα τις λατρέψετε! 3 εύκολες συνταγές για φοιτητές: The Pasta edition!
1.Πένες (ολικής) με σολομό
Αν έχετε γουόκ φτιάξτε τις εκεί. Αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση αναγκαίο.
Υλικά
- 500 γρ. πένες ολικής άλεσης
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 300 γρ. καπνιστό σολομό
- 30 γρ. βότκα
- 300 γρ. κρέμα καρύδας
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο γουόκ.
- Σοτάρουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να χρυσαφίσει.
- Κόβουμε τον σολομό σε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε στο γουόκ. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Σβήνουμε με τη βότκα και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα της βότκας.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.
- Μόλις η σάλτσα πάρει μια βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το πιπέρι.
- Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο γουόκ και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα να πάει η σάλτσα παντού.
- Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.
2. Μακαρονάδα με κοτόπουλο και μπρόκολο
Υλικά
- 500 γρ. πένες ολικής αλέσεως
- 1 μπρόκολο μεσαίο
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 2 σκ. σκόρδο
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 20%
- 50 γρ. λιαστή τομάτα
- φρέσκια ρίγανη
- 200 γρ. νιβατό (Αλειφή από φρέσκο αγελαδινό γάλα με τυρώδη γεύση. Θα το βρείτε κανονικά στο supermarket δίπλα στις κρέμες τυριών)
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε δυνατή φωτιά μία κατσαρόλα με νερό να βράσει.
- Προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente.
- Κόβουμε σε μπουκετάκια το μπρόκολο, τα μεγάλα μπουκετάκια στη μέση. Αφαιρούμε τη φλούδα από το κοτσάνι και το κόβουμε σε κυβάκια.
- Ρίχνουμε τα μπουκετάκια μαζί με τις πένες να βράσουν.
- Παράλληλα βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Κόβουμε στο ξύλο κοπής τα φιλέτα κοτόπουλο σε κομμάτια 2-3 εκ.
- Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια πάνω στο ξύλο κοπής, προσθέτουμε θυμάρι, το ελαιόλαδο και το μπούκοβο.
- Ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Ψιλοκόβουμε τη λιαστή τομάτα και τη βάζουμε στο τηγάνι και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
- Στη συνέχεια, με μία τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τις πένες και το μπρόκολο στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν ξεπλένουμε τα ζυμαρικά με κρύο νερό. Τα ρίχνουμε κατευθείαν στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα, αφήνουμε να πάρει μία βράση η κρέμα γάλακτος και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, το νιβατό, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με έξτρα θυμάρι και πιπέρι.
3. Πένες φούρνου με τυριά και μπείκον
Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 10 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
- 7 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
- 500 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 1 κ.γ.αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 200 ml νερό
- 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
- 500 γρ. πένες, βρασμένες
- 2 κλ. βασιλικό, μόνο τα φύλλα
- 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
- Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει τραγανό και να καραμελώσουν τα κρεμμύδια, περίπου 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα τοματίνια (μπορούμε ή να τα πιέσουμε με τα δάχτυλά μας την ώρα που τα προσθέτουμε ή να τα σπάσουμε με μία κουτάλα για να βγάλουν τα ζουμιά τους).
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό, τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
- Βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία.
- Έπειτα προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα μας τις πένες μας και τα φύλλα βασιλικού.
- Ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε μία στρώση με τις μισές πένες και πασπαλίζουμε, από πάνω, με το μισό από το κάθε τυρί μας. Επαναλαμβάνουμε ακόμη μία φορά.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το τυρί και να πάρει χρώμα.
- Αν θέλουμε σερβίρουμε με επιπλέον βασιλικό.
Πηγή: Akispetretzikis.com