Δείτε λεπτομέρειες για τα δωρεάν μαθήματα μάρκετινγκ και ξένων γλωσσών που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης!

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει δωρεάν μαθήματα για ενήλικες, φοιτητές, άνεργους και επαγγελματίες, που θα ξεκινήσουν αυτό το μήνα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις πληροφορίες για τα μαθήματα που θα προσφερθούν.

Διαμορφώνοντας το Εργασιακό Προφίλ (2,5 ώρες)

Λέξεις Κλειδιά: Τρόποι Αναζήτησης εργασίας, Δεξιότητες & Ικανότητες, Αυτογνωσία & Διεργασιακά Λάθη,  Αλλαγή Καριέρας

Ημερομηνία &  Ώρα Διεξαγωγής: Πέμπτη 15/2/2018, ώρα 5:30 – 8:00 μ.μ.

Εισηγήτρια: Ελένη Καραϊσκου, Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Αντιμετωπίζοντας την Εργασιακή & Προσωπική Καθημερινότητα (2,5 ώρες)

Λέξεις Κλειδιά: Κανόνες Ζωής, Γνωστικές Στρεβλώσεις, Στρατηγικες & Τεχνικές Αντιμετώπισης

Ημερομηνία &  Ώρα Διεξαγωγής : Πέμπτη 22/2/2018, ώρα 5:30 – 8:00 μ.μ.

Εισηγήτρια: Ελένη Καραϊσκου, Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Τα Σεμινάρια είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή στη βιβλιοθήκη μόνο με τη φυσική παρουσία του ενδιαφερομένου. Συνολικός αριθμός συμμετεχόντων μέχρι 25 άτομα.

Πληροφορική για ενήλικες

Νέος κύκλος μαθημάτων πληροφορικής για ενήλικες ξεκινά στη Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης (Κρίσπου 7, τηλ. 2310 219329). Θα πραγματοποιηθούν 8 δίωρα μαθήματα με την εξής θεματολογία: word, excel, internet

Έναρξη μαθημάτων: Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 2 μ.μ – 4 μ.μ.
Εκπαιδευτής: Ιωάννης Αντωνάτος, μεταπτυχιακός φοιτητής Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ΠΑ.ΜΑΚ.

Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει καμία οικονομική επιβάρυνση.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μόνο με την φυσική παρουσία του ενδιαφερομένου.

Εκμάθηση Ιταλικής γλώσσας

Αρχίζουν μαθήματα εκμάθησης Ιταλικής γλώσσας σε επίπεδο αρχαρίων με καθηγήτρια  την Τσαρουχά Χρυσούλα, η οποία συμμετέχει εθελοντικά.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε ανέργους με φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας σε ισχύ και θα πραγματοποιούνται Παρασκευή 17:30 –  19:00 στη βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας, Γρ. Λαμπράκη 187, τηλ. 2310 950370

Έναρξη 2/2/2018

Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή.


Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης και με την ευγενική δωρεά-χορηγία της Καθηγήτριας της Ιταλικής Γλώσσας, κας Γιανναράκου Μαρίας, προσφέρει δωρεάν πρόγραμμα εκμάθησης της Ιταλικής Γλώσσας για αρχάριους (επίπεδο Α1), σε ένα (1) τμήμα 25 ατόμων, διάρκειας σαράντα (40) ωρών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσους είτε είναι δημότες είτε κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης οι οποίοι εφόσον επιλεγούν, θα πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν ότι είναι Δημότες Θεσσαλονίκης(πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης) ήκάτοικοι Δήμου Θεσσαλονίκης (φωτοτυπία λογαριασμού κοινής ωφέλειας ή οτιδήποτε αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας).

Τα μαθήματα διδασκαλίας διάρκειας δύο (2) διδακτικών ωρών θα διεξάγονται δύο (2) φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από 16:30 έως 18:00, κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου 2018- Μαϊου 2018.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 14 Φεβρουαρίου 2018 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Εγνατίας 132.

Μοναδικό κριτήριο επιλογής των μαθητών, αποτελεί η σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων.

Για πληροφορίες σχετικά με τα Ιταλικά μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ 2313318666 και 2313318662.

Εκμάθηση Γαλλικής γλώσσας

Στη δημοτική βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως θα ξεκινήσουν μαθήματα εκμάθησης Γαλλικής γλώσσας, επίπεδο αρχαρίων, για ανέργους με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, από Τετάρτη 7/2/2018 – 27/6/2018, ώρα 2:00 μ.μ. – 4:00 μ.μ. με την Ιορδανίδου Ασπασία, πτυχιούχο Γαλλικής φιλολογίας, η οποία συμμετέχει εθελοντικά.

Εγγραφές  μόνο με τη φυσική παρουσία στη βιβλιοθήκη, (Κωνσταντινουπόλεως 45, τηλ. 2310 315100) μέχρι 15 άτομα.

Δείτε εδώ τον απόλυτο οδηγό για να μάθετε ΔΩΡΕΑΝ ξένες γλώσσες!

Εκπαιδευτικά βιωματικά σεμινάρια δεξιοτήτων Πρώτων Βοηθειών

Θα ξεκινήσουν δωρεάν εκπαιδευτικά βιωματικά σεμινάρια δεξιοτήτων Πρώτων Βοηθειών για ενήλικες  σε συνεργασία με την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ.),  με  συντονιστή τον εθελοντή -Πιστοποιημένο εκπαιδευτή από το ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης)- Γιώργο Φουρνιτζή.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από τα μέλη της εθελοντικής-διασωστικής ομάδας  Ο.ΔΙ.Κ. η οποία είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα – μη κυβερνητική οργάνωση (Μ.Κ.Ο.) και ιδρύθηκε και λειτουργεί από το Μάιο του 2008 στη Θεσσαλονίκη.

Η εθελοντική – διασωστική ομάδα  Ο.ΔΙ.Κ. επενδύει στην οργάνωση και εκπαίδευση των πολιτών ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν καταστάσεις κρίσεων και να είναι σε θέση να προστατέψουν τη ζωή των συνανθρώπων μας στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Δευτέρα 05/02/2018, ώρα 18.00 – 20.30: Δωρεάν εκπαίδευση στις Α΄Βοήθειες με την παρακάτω θεματολογία (πρακτικό μέρος)

  • 166-112
  • καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση
  • απινίδωση
  • θέση ανάνηψης
  • πνιγμονή

Δευτέρα 12/02/2018, ώρα 18.00 – 20.30: Δωρεάν εκπαίδευση στις Α΄Βοήθειες με την παρακάτω θεματολογία (θεωρητικό μέρος)

  • οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου
  • καρδιακή ανακοπή
  • αιμορραγίες – ρινορραγίες
  • λιποθυμία
  • εγκαύματα
  • επιληψία
  • σακχαρώδης διαβήτης
  • εγκεφαλικό

Επισημαίνεται ότι για τη συμμετοχή στα σεμινάρια είναι απαραίτητη η προεγγραφή και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμέτοχη στη βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας (Γρ. Λαμπράκη 187, τηλ. 2310 950370).

Μαθήματα μάρκετινγκ – Τεχνικές πωλήσεων – Ξένες γλώσσες

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης, πρόκειται να πραγματοποιήσει, δωρεάν μαθήματα Μάρκετινγκ – Τεχνικές Πωλήσεων – Ξένες γλώσσες (Γερμανικά ή Αγγλικά επιπέδου αρχαρίων) σε ενδιαφερόμενους για εργασία σε καταστήματα εμπορίου και λιανικής πώλησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διάρκειας 50 ωρών σε τρία τμήματα  ενηλίκων (25 ατόμων) στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Εγνατίας 132).

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018  και τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη:

16.00-17.30μμ  (Γερμανική γλώσσα)

17.30-19.00μμ  (Αγγλική γλώσσα)

19.00-20.30μμ  (Αγγλική γλώσσα)

Η αίτηση συμμετοχής θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης thessaloniki.gr (στη διαδρομή: Θέλω από το Δήμο, Θέλω να εξυπηρετηθώ, Σπουδάζω, Προγράμματα εκπαίδευσης Κέντρου Δια Βίου Μάθησης) στις 05 Φεβρουαρίου 2018  και ώρα 09:00

Μοναδικό κριτήριο επιλογής των σπουδαστών, αποτελεί η σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων του τμήματος. Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν, το εκπαιδευτικό υλικό βαρύνει τους εκπαιδευόμενους. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι συμμετέχοντες να είναι κάτοικοι ή δημότες του Δήμου Θεσσαλονίκης οι οποίοι εφ’ όσον επιλεγούν, θα πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν ότι είναι Δημότες Θεσσαλονίκης (πιστοποιητικό ατομικό ή οικογενειακής κατάστασης) ή κάτοικοι δήμου Θεσσαλονίκης (φωτοτυπία λογαριασμού κοινής ωφέλειας ή οτιδήποτε αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα τους υποδειχθεί.

Για πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα  Mάρκετινγκ – Τεχνικές Πωλήσεων – Ξένες γλώσσες  μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2313318662.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: https://thessaloniki.gr/category/kdvm/

Πηγή: e-dimosio

Σχόλια