Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο και φιλοσοφικές διαλέξεις που πραγματικά αξίζει να πας!

1.O Jean Cocteau και τα μαθηματικά παράδοξα

Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, Aκαδημίας 50

Παρασκευή 9.2.2018 στις 19:00

Η άγνωστη οπτική στο έργο του Cocteau, που συνδιαλέγεται με τα μαθηματικά, θα μας δώσει το έναυσμα για μια περιδιάβαση στον κόσμο των μαθηματικών παραδόξων, από την εποχή του Επιμενίδη και του Ζήνωνα του Ελεάτη μέχρι τον 21ο αιώνα.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ο Γιάννης Φαρμακίδης, σκηνοθέτης και συγγραφέας, θα παρουσιάσει το μονόπρακτο “Ο Ψεύτης” στα γαλλικά και θα διανείμει την μετάφραση του έργου στα ελληνικά στους θεατές για την καλύτερη κατανόησή του.


2. Tough Fashion: Tο σκληρό πρόσωπο της μόδας

Κινηματογράφος Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα

9.2.2018 – 28.2.2018

Καθημερινά: 17:00 – 22:00

Η μη κερδοσκοπική εταιρία NoTraditional σε συνεργασία με την Ecoluxe London παρουσιάζουν την έκθεση «Tough fashion» στο φουαγιέ του κινηματογράφου Τριανόν.

Πρόκειται για μια capsule συλλογή ρούχων και αξεσουάρ μόδας από διάφορες εποχές και κουλτούρες, που – με τον τρόπο του το καθένα- έχει φανεί επώδυνο είτε για τους ανθρώπους είτε για ζώα, δίνοντας κυριολεκτική έννοια στην έκφραση fashion victim.

Στην έκθεση παρουσιάζονται μερικά από τα πιο βασανιστικά για τους ανθρώπους ή τα ζώα αξεσουάρ μόδας που χρησιμοποιήθηκαν στο πέρασμα των χρόνων!

Πρόγραμμα εγκαινίων 9 Φεβρουαρίου
18:00 Προβολή της ταινίας Κυνηγώντας κοράλλια/Chasing coral (Τζεφ Ορλόφσκι / Jeff Orlowski, 90’, 2017)
20:00 Πάνελ με θέμα Fashion victim VS victim of fashion
Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά):
Μαρία Αμπατιέλου, εκπρόσωπος Ecoluxe London
Δημήτρης Γραμματικογιάννης, fashion editor, eco-stylist
Μαρία Κούντζα, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΗ ΑΝΑΣΑ
Χρήστος Παπασιδέρης, αγγειοχειρουργός, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης

Συντονίζει η Βασιλική Γραμματικογιάννη, δημοσιογράφος της στήλης ecovoice της Athens Voice.


 3. Το Τρίο Μεράκι στο Fagottobooks

Fagottobooks, Βαλτετσίου 15, Αθήνα

Τετάρτη 7.2.2018 στις 20:00

Οι εκδόσεις Fagottobooks, με αφορμή την έκδοση «Τα Πολίτικα της Αρμόνικας», σας περιμένουν σε μία ακόμα ενδιαφέρουσα μουσική ακρόαση με το μουσικό σχήμα Τρίο Μεράκι στο βιβλιοπωλείο τους, στην οδό Βαλτετσίου 15, στα Εξάρχεια.
Μουσικές σμιλεμένες από την παράδοση, τον αυτοσχεδιασμό και την μίξη λαών και πολιτισμών, τραγούδια βγαλμένα μέσα από την “τριβή” με την καθημερινότητα, τις συνθήκες, τη ζωή…


4. Η συνειδητή και ασυνείδητη ζωή του Έλληνα | Ματθαίος Γιωσαφάτ

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

Παρασκευή 9.2.2018 στις 18:00

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, διοργανώνει συζήτηση μεταξύ του ψυχίατρου και νευρολόγου Ματθαίου Γιωσαφάτ και του νέου επιστήμονα, Προέδρου και Ιδρυτή του Ε.Ι.Π.Δ κ.Πέτρου Καψάσκη με τίτλο: Η συνειδητή και ασυνείδητη ζωή του Έλληνα.

Ο τρίτος κύκλος συζήτησης με τίτλο «Οι Νέοι αναστοχάζονται την Ελλάδα» εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας του Ινστιτούτου με σκοπό την εσωτερική ενδοσκόπηση στην ελληνική ταυτότητα και τη δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των σύγχρονων Ελλήνων στοχαστών και της νέας γενιάς.

Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε στο info@helleniculturaldiplomacy.gr


5. ΕΡΩΤΑΣ | ΦΩΣ // Eμμανουέλα Αργυροπούλου

PIRÉE, Κάστορος 78, Πειραιάς

Από Παρασκευή 9.2.2018 έως 4.3.2018

Τρ- Πα: 17:00 – 02:00, Σα – Κυ: 11:00 – 02:00

H Εμμανουέλα Αργυροπούλου παρουσιάζει στην 5η ατομική της έκθεση, φωτογραφικά έργα εμπνευσμένα από τους ερωτικούς στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.

Η καλλιτέχνις σημειώνει: «Έχοντας την ιδιαιτερότητα να συνδυάζω στιγμές με τραγούδια, συνειδητοποίησα χρόνια πριν, πως στο soundtrack της ζωής μου τα περισσότερα τραγούδια ανήκουν στον στιχουργό με το μεγαλύτερο ίσως ελληνικό στιχουργικό έργο, τον Λεύτερη Παπαδόπουλο.
Ορμώμενη από το γεγονός αυτό, ξεκίνησα να δημιουργώ μια σειρά έργων, εμπνευσμένα από τους ερωτικούς κυρίως στίχους του σπουδαίου Λευτέρη Παπαδόπουλου.
Μέρος της δουλειάς αυτής, που περιλαμβάνει ασπρόμαυρα έργα -γυμνά και πορτραίτα- διαφόρων διαστάσεων, είναι η έκθεση ΕΡΩΤΑΣ | ΦΩΣ.

Πηγή: debop.gr

Σχόλια