Προτάσεις για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο! Δες αυτές τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για τα κούλουμα 2018!

1.It’s a Βιλατζ Colour Φest!

It’s a Βιλατζ Colour Φest γιατί από τις 16 ως τις 18 Φλεβάρη, οι χώροι του It’s a Βιλατζ θα ντυθούν με φανταχτερά χρώματα. Χρώματα συνδεδεμένα με το καρναβάλι και τη διονυσιακή ατμόσφαιρα, ταιριαστά με το όμορφο ανακάτεμα των ανθρώπων και των πολιτισμών στην Κυψέλη, που παραπέμπουν ταυτόχρονα στην ποπ αισθητική που αγαπάμε.
Και τις τρεις ημέρες το πανηγύρι στο «χωριό» ξεκινά από τις 6 το απόγευμα, με την μπάρα και την κουζίνα έτοιμες να ευφράνουν τον ουρανίσκο με πολύχρωμα πιάτα και κοκτέιλ.

Παρασκευή 16/2
Μελχισεδέκ – Μαγικά
Manolis Oikonomou – DJ set

Σάββατο 17/2
Σταχτομπούτα – Μουσικοθεατρική παράσταση
Mister Kentro – DJ set

Κυριακή 18/2
Electric Looser – Vinyl set
Monophone & Mukadó – DJ set

 

2.Κυριακή της Αποκριάς στο ΚΠΙΣΝ

Την Κυριακή της Αποκριάς (18/02), το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος κινείται σε ρυθμούς καρναβαλιού, από τις 11.00 μέχρι και τις 16.00 με DJ set, λατινοαμερικάνικους ήχους και ορχήστρες κρουστών.

Το σήμα της έναρξης δίνει στο Ξέφωτο ο DJ Panama Cardoon, προσκαλώντας το κοινό να χορέψει και δίνοντας μια τροπική χροιά σε διαφορετικά είδη μουσικής, όπως World Electronic, Global Bass, Hip Hop και Breaks. Στη συνέχεια οι Malabi Tropical έρχονται από το Ισραήλ, με κύρια όργανα το ακορντεόν, το charango, το σαξόφωνο, την κιθάρα κι ένα σετ τυμπάνων, και ανεβαίνουν στη σκηνή, συνδυάζοντας τις μελωδίες της Μέσης Ανατολής με τον δυναμικό ρυθμό των ήχων της Λατινικής Αμερικής, για ένα δυνατό μουσικό ταξίδι.

Επίσης, οι Βloco Swingueira επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ με ένα μουσικοχορευτικό show, όπου ποικίλοι τύποι κρουστών και εντυπωσιακές χορογραφίες συνθέτουν μια εορταστική οπτικοακουστική εμπειρία !

3.Κούλουμα στο κτήμα Αρίστη

Στην καρδιά του Χαλανδρίου, το κτήμα Αρίστη ανοίγει τις πύλες του και υποδέχεται τον κόσμο στον καταπράσινο χώρο του, για τη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας.

Το φαγητό έχει αναλάβει η πολυσυζητημένη κινητή καντίνα Food Truck γνωστή για τους ποντιακούς γκεζλεμέδες της και τα τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα της. Θα βρίσκεται εκεί και θα προσφέρει ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού γκουρμέ πιάτων «στο χέρι». Από το μενού, φυσικά, δεν θα λείπουν και τα γλυκά, όπως ο γκεζλεμές με πραλίνα φουντουκιού και μπισκότο, καθώς επίσης και ο χαλβάς Δραπετσώνας Κοσμίδη-Γαβρίλη.

4.Κούλουμα στο Πάρκο στο ΚΠΙΣΝ

Φέτος την Καθαρά Δευτέρα, το ΚΠΙΣΝ γιορτάζει τα Κούλουμα με το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού, έθιμα από όλη την Ελλάδα και ήχους παραδοσιακής μουσικής.

Το Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος γεμίζει με την Ελληνική Κλασική Δημοτική Μουσική της Βασιλικής Καρακώστα, η οποία, μαζί με μία ομάδα εξαίρετων μουσικών, προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι με παραδοσιακούς στίχους, ρυθμούς και μελωδίες από όλη την Ελλάδα.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Καλλιθέας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δύο έθιμα να ζωντανεύουν. Το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης & Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, Οι Μωμόγεροι, αναβιώνει το αποκριάτικο έθιμο Γενίτσαροι και Μπούλες της Νάουσας που χάνεται στα βάθη των αιώνων, ενώ η πολιτιστική εταιρεία ορχηστρικής τέχνης Βάκχαι θα παρουσιάσει το έθιμο του Μπέη από τη Βόρειο Ελλάδα, ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην Τουρκοκρατία. Τα παραδοσιακά αυτά δρώμενα θα ακολουθήσουν μία αποκριάτικη διαδρομή προς και από το Δημοτικό Πάρκο Καλλιθέας.

Την Καθαρά Δευτέρα, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, θα γεμίσει με χαρταετούς και σούπερ ήρωες. Οι μικρότεροι επισκέπτες θα μπορέσουν να κατασκευάσουν τη δική τους στολή και όχημα, το οποίο θα μετατρέψουν και στο δικό τους σούπερ χαρταετό. Παράλληλα, σε ένα εργαστήριο που απευθύνεται σε όλους, μικρούς και μεγάλους, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν την Κυρά Σαρακοστή, ένα παλιό αυτοσχέδιο ημερολόγιο για τη μέτρηση των εβδομάδων μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, από τις 11.30 έως τις 14.30 στο Παιδικό Εργαστήριο της ΕΒΕ.

5.The Swinging Cats & djs: Gymnastics in the 90’s

Είσαι fit τύπος; Tότε σίγουρα γνωρίζεις την Jane Fonda… Όχι; Σε κάθε περίπτωση προλαβαίνεις να κάνεις προθέρμανση ως το Σάββατο 17/2 για να σε θαυμάσουμε για τη δεξιοτεχνία με την οποία θα “γυμνάσεις” το κορμί σου είτε με κλασικές κινήσεις γυμναστικής είτε χορεύοντας.
Oι The Swingin’ Cats αναλαμβάνουν τα ηνία της διασκέδασης. Μια εμπειρία για σώμα και πνεύμα με ξέφρενες swing και rock n’ roll μελωδίες, τραγούδια σε retro ατμόσφαιρα και outlook που επιτάσσει χρωματιστά κολάν, σπορ φανελάκια και αθλητικά παππούτσια που θα διευκολύνουν όλες τις φιγούρες σας!
Ένα χορευτικό πρόγραμμα με πολλά push ups, καθίσματα διατάσεις και σχοινάκι με μουσική που θα μας ταξιδέψει σε άλλες εποχές, με κέφι και ενέργεια που θα σας κάνει να περάσετε αξέχαστα.

Πού; Στο Gazarte από τις 22:00 και μετά!

6.Live Gypsy Swing: Mad Cats στην Ακαδημία Πλάτωνος

Το Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος μας περιμένει για μια μουσική βραδιά που θα μας ανεβάσει, με τους Mad Cats!

Οι Mad Cats είναι ένα τσιγγάνικο swing trio που θα μας πάει ένα υπέροχο ταξίδι μέσα από την μουσική του Django Reinhardt, αλλά και Γαλλικών τραγουδιών, Αμερικάνικης jazz και latin.

Γιάννη Μακκάς: Τσιγγάνική Κιθάρα
Adrien Katz: Φωνή και Τσιγγάνικη ΚΙθάρα
Ραφαέλ Κυριαζής: Βιολί, Φωνή, Σαξόφωνο

17/2 στις 20:30, Μοναστηρίου 140, Αθήνα

7.Ποιος φοβάται τον 20ό αιώνα; | Άγγελος Λιακάκης & Τίτος Γουβέλης

Τα κυριακάτικα πρωινά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι μια εβδομαδιαία συνάντηση των “φυλών” της Αθήνας. Τα “Κυριακάτικα πρωινά” της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ απευθύνονται στο ετερόκλητο και πολύχρωμο κοινό που κατακλύζει το Πάρκο και τους χώρους του ΚΠΙΣΝ, και, κυρίως, στις οικογένειες που αναζητούν εναλλακτικές προτάσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Κύριος στόχος των εκδηλώσεων αυτού του κύκλου είναι να φέρει σε επαφή το κοινό αυτό με τις τέχνες που υπηρετεί η Εθνική Λυρική Σκηνή: την όπερα, την κλασική μουσική και το χορό, μέσα από μια σειρά πρωτότυπων συναυλιών, εργαστηρίων και δρώμενων.

Κυριακή 18/2 στις 12:00 με δελτία προτεραιότητας!

8.Γιώτα Ιωαννίδου – Διάλεξη-Περφόρμανς act.1

Η εικαστικός Γιώτα Ιωαννίδου εγκαινιάζει μια νέα θεματική ενότητα δραστηριοτήτων και εκθέσεων της State of Concept, η οποία θα εξερευνά την έννοια της δικαιοσύνης με τίτλο “Department of Justice”.

Η περφόρμανς κάνει αναφορά στη δίκη του δημοσιογράφου Στακτόπουλου και την καταδίκη του για τη δολοφονία του αμερικανού δημοσιογράφου του CBS Τζώρτζ Πολκ στα τέλη της δεκαετίας του ’40, στην πιο δύσκολη περίοδο της μοντέρνας ελληνικής ιστορίας.

Η δράση είναι προάγγελος της ατομικής της έκθεσης που θα ακολουθήσει τον Μάιο.

Στα έργα της η Γιώτα Ιωαννίδου, δημιουργεί και αναθεωρεί αρχειακό υλικό, ακολουθώντας μια διαδικασία έρευνας, η οποία διατυπώνεται  συνδυάζοντας τη ζωντανή αφήγηση (storytelling ) ή lecture performance, με τον σχηματισμό ομάδων ανάγνωσης.

Το Σάββατο από τις 19:00, Μπότσαρη 19, Αθήνα

Πηγή: debop.gr

Σχόλια